Veidos jaunus velomaršrutus Kurzemes reģionā

Ar katru gadu velosipēds iekaro arvien lielāku popularitāti aktīvās atpūtas piekritēju, tūristu un arī dabas draugu vidū. Taču, lai šī pārvietošanās veida izmantošana būtu ērta un droša, jāievēro vairāki priekšnosacījumi, svarīgākie no tiem ir atbilstoša infrastruktūra un saskaņots maršrutu tīkls. Lai attīstītu velokultūru Centrālbaltijas teritorijā, Kurzemes tūrisma asociācija sadarbībā ar partneriem Latvijā, Igaunijā, Somijā un Zviedrijā uzsākusi projekta „CentralBalticCycling” ieviešanu.

Projekta galvenā iecere ir aicināt tūristus apceļot Baltijas jūras piekrastes valstis, piedāvājot neaprobežoties ar galvaspilsētu un apskatīt arī attālāku reģionu piedāvājumu ceļotājiem. Tā kā projekta ieviešanas gaitā tiks veikta gan pašreizējās situācijas analīze, gan apzināts velotūrisma iespēju potenciāls, gan arī attīstīti jauni tūrisma produkti, šī vienlaicīgi ir lieliska iespēja attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību projektā iesaistītajos reģionos.

Projekta īstenošanas laikā Kurzemē tiks īstenotas vairākas aktivitātes. Notiks izpēte dabā par reģionālo un lokālo velomaršrutu tīklojumu un to sasaisti ar Zemgales un Vidzemes reģioniem. Kurzemes tūrisma asociācijas pārstāvji piedalīsies 2013.gada ārvalstu tūrisma izstādēs Somijā un Igaunijā. Tiks organizētas apmācības uzņēmējiem, kā arī žurnālistu vizītes uz Kurzemi. Nozīmīgs ieguvums Kurzemes apceļotājiem būs reģionālā velo bukleta izdošana, kurā tiks iezīmēti izpētes laikā tapušie velomaršuti pa Kurzemi un to sasaite ar pārējiem reģioniem.Plānots attīstīt jaunu tūrisma produktu – „Train&Bike”, kas ļaus velotūristiem ērti ceļot arī ar vilcienu.Tiks izstrādāta tehniskā dokumentācija veloceliņu izbūvei Engures un Kandavas novados, kā arī uzstādītas velomaršrutu norādes zīmes.

Projekta galvenais ieguvums ir kopīga velomaršrutu tīkla izveidošana, kas dos iespēju tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem izmantot jaunas velotūrisma iespējas projekta partneru teritorijās.

Latviju projektā pārstāv Kurzemes tūrisma asociācija, Zemgales plānošanas reģions, Vidzemes tūrisma asociācija, kā arī Jelgavas reģionālais tūrisma informācijas centrs. Triju Latvijas reģionu iesaistīšanās projektā sekmēs līdzsvarotu velokultūras popularizēšanu un attīstīšanu visā valsts teritorijā. Vairākās pašvaldībās Latvijā

Bez Latvijas pārstāvjiem, projektā piedalās arī nevalstiskā organizācija „Rietumigaunija tūrisms” (Igaunija), Pargas pilsētas pašvaldība (Somija) un Orebro pilsētas pašvaldība (Zviedrija).

Projekts „CentralBalticCycling”, jeb pilnajā nosaukumā „Velomaršrutu tīkla attīstība un uzlabošana Centrālbaltijas teritorijā” tiek realizēts Centrālās Baltijas programmas INTERREG IV A ietvaros, tā kopējais budžets ir 1497899 eiro no kuriem 1161001eiro līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62721395sec.