Travelnews.lv iesaka dodies velobraucienā pa Dobeles apkārtni

Ar kājām pārāk lēni, ar auto – ātri... Jā, velosipēds būs īstais transportlīdzeklis pašu zemes apceļošanai. Šajā reizē Travelnews.lv kopā ar Dobeles tūrisma informācijas centra vecāko tūrisma speciālisti Anitu Bandziņu sniedz ieskatu velomaršrutu piedāvājumos Dobeles pusē.

Anita Banziņa informē: "Dobeles apkārtnē velo atpūtas cienītāji var doties trīs maršrutos – "Dobele – saules un ceriņu pilsēta", "Kārļa Ulmaņa piemiņas vietu loks" un "Apkārt Zebrus ezeram". Šos maršrutus parasti izmanto citu novadu vai vietējie iedzīvotāji. Savukārt, ceļotāji no ārzemēm Dobelē parasti iegriežas caurbraucot no Liepājas vai Jelgavas puses."

Anita Banziņa stāsta, ka Dobeles pilsētas veloceliņu izmanto galvenokārt paši dobelnieki, īpaši to iecienījušas ir ģimenes ar bērniem. Arī Dobeles tūrisma informācijas centra tūrisma speciāliste Sandra Lūciņa aktīvi izmanto celiņu, kur brauc ar velosipēdiem kopā ar bērniem.

Maršruts "Dobele – saules un ceriņu pilsēta" ved pa pašu Dobeles pilsētu un piedāvā apmeklēt Livonijas ordeņa pilsdrupas, piemiņas zīmi zemgaļiem, Tirgus laukumu, Amatu māju un citas pilsētai nozīmīgas vietas.

Informācijai. Dobele ir ziemeļu saules lutināta pilsēta, viena no vissaulainākajām Latvijā. Ceriņu svētvieta pavasarī, skaisto daiļdārzu pilsēta vasarā, ābolu galvaspilsēta rudenī, dižo sniegavīru parādes vieta ziemā. Visi šie tituli, ejot pa saules ceļu, pieder Zemgales mazpilsētai Dobelei, kura jau 760 gadus plaukst Bērzes upes krastos. Apceļojot mazpilsētu, atklāsim arī aizgājušo laikmetu vēsturiskās zīmes un pieminekļus, izjutīsim mazpilsētas mieru un burvīgumu.

"Kārļa Ulmaņa piemiņas vietu loks" velosipēdistus ved no Dobeles, cauri Miltiņiem, Šķilbei, Bērzei un Lejasstrazdiem.

Informācijai. Maršrutu izvēlēsies Latvijas vēstures interesenti, un tā galvenās pieturvietas ir Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas", Bērzes dzirnavas un apskates saimniecība "Lejnieki". Apceļojot K. Ulmaņa dzimto pusi, iepazīsiet Zemgales lauku sētas, vēsturiskas vietas un darbīgus cilvēkus. Maršrutam raksturīga tipiskā Zemgales ainava – klajš, līdz pamalei tālu pārskatāms  plašums, kurā izdalās pa mežu skupsnai vai lauku mājai, raženas labības druvas, dzelteni ziedoši rapši, grantēts ceļš bez kāpumiem. Ceļojot ražas vākšanas laikā, ceļu nāksies dalīt ar lielo lauksaimniecības tehniku – sveiciniet vietējos un saņemsiet viesmīlīgus sveicienus pretī. Maršruta noslēgumā plānojiet atpūtas pauzi pie Gauratas ezera ar peldēšanos un pikniku atpūtas vietā. Maršrutu var apvienot ar Dobeles pilsētas apskati, tādā veidā saplānojot visu dienu.

Maršruts "Apkārt Zebrus ezeram" sākās atpūtas bāzē pie Zebrus ezera, turpinās uz Bikstiem, Svētes ezeru, Slagūnes kapiem un atpakaļ uz atpūtas bāzi pie Zebrus ezera.

Informācijai. Zebrus ezera apkārtne pārsteigs ar paugurainu ainavu un ceļu līkločiem. Tā nav tipiska Zemgales ainava, jo ceļš vijas pāri vaļņveida pauguriem un prasa zināmu fizisku piepūli. Ceļojot gida pavadībā, maršruts velobraucējam atklāj dažādas kulta un teiksmu vietas Zebrus ezera apkārtnē, kā arī ļauj pavadīt aktīvu dienu dabā. Maršruta sākumu vislabāk plānot kādā no Zebrus ezera atpūtas bāzēm vai Bikstos, kur var arī ieturēt pusdienu pauzi ceļmalas kafejnīcā. Maršrutam ir iespējams pagarinājums līdz Pokaiņu mežam, īpaši ainavisks, taču arī spēkus tērējošs būs ceļa posms pa Krievkalnu valni.

Izmanto arī Tu šo iespēju un dodies aktīvi pavadīt laiku uz velosipēda! Vairāk informācijas par velomaršrutiem skatiet interneta vietnē www.dobele.lv un www.zemgale.lv (var aplūkot gan velomaršruta karti, gan veloceļvedi par Zemgali).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
7 EUR
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88589096sec.