Volkswagen Baltijas tirgū prezentē otrās paaudzes ID.3 elektrisko automobili

Volkswagen klientiem Baltijas valstīs prezentējis otrās paaudzes ID.3 elektrisko automobili, kas ir vēl izskatīgāks, ērtāks un efektīvāks. Ievērojamas izmaiņas ir ne tikai eksterjera dizainā un interjera ergonomikā, bet arī progresīvās ērtību uzlabojošās tehnoloģijās un asistentu sistēmās, lai nodrošinātu vēl lielāku komfortu.

Volkswagen ID.3, kas tirgū debitēja 2019. gadā, bija pirmais Volkswagen automobilis, kas veidots uz jaunās MEB modulārās platformas. Kopš tā laika uz šīs īpaši elektriskajiem automobiļiem paredzētās platformas radīti vēl pieci modeļi, savukārt pasaulē kopumā pārdoti jau vairāk nekā 600 000 ID. saimes automašīnu.

Divarpus gadus pēc pirmā ID.3 elektriskā automobiļa debijas vispieprasītākais šīs saimes modelis, kas paredzēts Eiropas tirgum, saņēmis ievērojamus uzlabojumus. Jauno ID.3 jau iespējams pasūtīt, apmeklējot jebkuru Volkswagen dīleru centru Baltijas valstīs vai tiešsaistē. Tāpat arī klientiem tiek piedāvāta iespēja reģistrēties testa braucieniem no 3. jūlija. Šī elektroauto sākuma cena ar pamata komplektāciju ir no 35 400 eiro*, bet piegādes tiks veiktas šīs vasaras beigās.

Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošus (Justas Nekrošius) norāda: “Mēs redzam arvien lielāku ne tikai privāto klientu, bet arī uzņēmumu un valsts iestāžu interesi par ilgtspējīgu e-mobilitāti un elektriskajiem transportlīdzekļiem. Tas saistīts ar valdības sniegtajiem atbalsta pasākumiem un ar ilgtspējību saistītiem kvalitātes standartiem. Tas visvairāk ietekmē uzņēmumus ar plašu autoparku. Arī jaunā modeļa cena ir ļoti konkurētspējīga, nodrošinot lielisku cenas un kvalitātes attiecību. Tāpēc mēs plānojam dubultot pārdošanas apjomu salīdzinājumā ar tā priekšgājēju. ID.3 ir lieliska izvēle vidēja līmeņa vadītājiem, kā arī tas ir ideāls ģimenes auto. ID.3 būs nozīmīga loma Volkswagen ID. modeļu portfelī, un tas nodrošinās aptuveni 30% no visa mūsu elektromobiļu pārdošanas apjoma.”

Sportisks un aerodinamisks
ID.3 tagad izskatās vēl sportiskāks. Tas panākts, pateicoties pārveidotām gaisa ieplūdes lūkām un motora pārsegam. Tagad motora pārsegs izskatās garāks, jo melnā uzlika vējstikla pusē ir noņemta, bet iegremdētie posmi malās rada papildu vizuāla pagarinājuma iespaidu. Pārveidotais priekšējais bampers samazinājis gaisa turbulenci ap priekšējiem riteņiem. Aerodinamikas uzlabošanai tiek izmantotas arī elektriski vadāmas ventilācijas atveres un jauns disku dizains.

Jaunie priekšējie lukturi ne tikai akcentē ID.3 mūsdienīgo dizainu, bet arī nodrošina labāku redzamību uz ceļa. Visi elektriskie automobiļi aprīkoti ar LED priekšējiem lukturiem, kamēr IQ.Light tehnoloģijas LED Matrix gaismas ir pieejamas papildaprīkojumā. Kopā ar dienas gaitas lukturiem šie gaismas moduļi atgādina cilvēka acis, skatoties no sāniem. Aizmugurē uzmanību pievērš oriģinālais divu sekciju aizmugurējo lukturu dizains. Bremžu gaismas iedegas X formā, bet pagrieziena rādītāji dinamiski kustās no iekšpuses uz āru.
Tagad elektrisko automobiļu klientiem tiks piedāvāta jauna uzmanību piesaistoša krāsa Dark Olive Green (tumša olīvzaļa). Metāliski zeltaini mirdzošā krāsa izceļ modernā izskata ID.3 virsbūves kontūras. Tai lieliski pieskaņojas kontrastējoši melnā krāsā nokrāsotais jumts. Sānos uzkrītošas ir svītras, kas stiepjas no motora pārsega līdz aizmugurējam statnim.

Augstas kvalitātes interjers
Otrās paaudzes ID.3 interjerā izmantoti ilgtspējīgi materiāli. Salona apdarei netiek izmantoti materiāli, kas iegūti no dzīvniekiem, bet sēdekļi un durvis ir pārklāti ar mikrošķiedras materiālu Artvelours Eco. Salona apdares materiāli, kas izgatavoti no vismaz vienu reizi pārstrādātas plastmasas, pēc lietošanas ir atkārtoti pārstrādājami par 71%.
Salona apdare ir atjaunināta, ņemot vērā klientu atsauksmes. Viduskonsole un durvju iekšējās virsmas ir pārklātas ar mīkstāku materiālu, kā arī ir pārveidoti durvju rokturi un roku balsti. Līdz pat 30 dažādas salona apgaismojuma krāsas ļaus ikvienam radīt mirkļa noskaņojumam atbilstošāko atmosfēru. Josla vējstikla apakšā, kas savienota ar vadītāja asistentu sistēmām, papildus informē vadītāju par dažādiem signāliem.

Jaunajā multivides sistēmā ir divi eleganti veidoti ekrāni. 13,4 centimetrus (5,3 collas) lielais informācijas panelis ir ērti vadāms, izmantojot skārienjutīgās pogas uz daudzfunkcionālās stūres. Dažādus vadītāja profilus iespējams ātri mainīt, izmantojot lielo pogu labajā pusē.

Jaunajam ID.3 standarta aprīkojumā ir arī 30,5 centimetrus (12 collas) liels centrālais skārienjutīgais ekrāns. Tas kontrolē navigāciju, tālruņa lietotnes, mūziku, asistentu sistēmas un automobiļa iestatījumus. Reaģējot uz klientu ieteikumiem, uzlādes izvēlne ir pārvietota uz ekrāna augšdaļu un tagad sniedz vēl skaidrāku informāciju.

Paplašinātās realitātes funkcijas
Papildus informācijas panelim ID.3 paplašinātās realitātes projekcijas ekrāns sniedz vadītājam svarīgāko informāciju. Desmit metrus priekšā automašīnai tiek projicēts ātrums, ceļa zīmes un navigācijas norādes.

ID.3 viedā ceļojumu plānošana ir pielāgota vēl garākiem maršrutiem. Pamatojoties uz satiksmes informāciju, laika prognozēm un akumulatora uzlādes līmeni, funkcija reāllaikā prognozēs ērtākās uzlādes pieturvietas. Viedtālrunī plānoto braucienu iespējams pārsūtīt uz automašīnas navigāciju, izmantojot lietotni We Connect ID.

Ārpus pilsētas Travel Assist atvieglos braukšanu. Braucot ar ātrumu 90 km/h vai ātrāk, šīs sistēmas jaunā funkcija automātiski mainīs joslas, kad tiek aktivizēts pagrieziena rādītājs. Jaunais ID.3 ir arī ieguvis iespēju pielāgoties apkārtējai videi, izmantojot navigācijas datus un ceļa zīmju atpazīšanu. Automašīna arī apmainīsies ar informāciju ar citiem transportlīdzekļiem ar saderīgu tehnoloģiju 800 metru rādiusā.

Efektīva un uzticama elektriskā piedziņa
Jaunais ID.3 tiks aprīkots ar laika gaitā pārbaudīto sinhrono elektromotoru, kas attīsta 150 kW (204 ZS) jaudu un 310 Nm griezes momentu. Tā uzstādīšana aizmugurē izrādījusies ārkārtīgi veiksmīga, ļaujot sasniegt dinamiskas vadāmības īpašības un vienlaikus saglabājot nelielu 10,3 metru pagrieziena rādiusu. Tāpat kā līdz šim, elektroauto tiks aprīkots ar akumulatoru ar faktisko ietilpību 58 vai 77 kWh apmērā.

Ar lielāku akumulatoru aprīkotais ID.3 Pro S ar vienu uzlādi spēj nobraukt 558 kilometrus (WLTP). ID.3 Pro Performance ar mazāko akumulatoru bez apstāšanās var nobraukt līdz 426 kilometriem (WLTP). Volkswagen garantē, ka akumulators saglabās vismaz 70% no sākotnējās neto ietilpības astoņus gadus vai 160 000 kilometru.

Apakšā uzstādītais akumulatora korpuss, kas izgatavots no alumīnija profiliem, ir papildus aizsargāts ar izturīgu rāmi un apakšas aizsargu. Dzesēšanas kanāli uzstādīti tā, lai nodrošinātu optimālu darba temperatūru ap 25 grādiem pēc Celsija. ID.3 Pro S var uzlādēt līdz 170 kW un ID.3 Pro Performance līdz 120 kW. Uzlāde no pieciem līdz 80% aizņem attiecīgi 30 un 35 minūtes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40372396sec.