Volkswagen Beetle jeb «Vabolītes» evolūcija

Volkswagen Beetle jeb Vabolītes, kā mēdzam tās dēvēt, ir viens no vecākajiem modeļiem, kuru nosaukums saglabājis nemainību līdz pat mūsdienām.

Mazās un simpātiskās automašīnas radīšana tika sākta 1934. gadā Vācijā, līdz 1938. gadā sabiedrība ieraudzīja pirmo Volkswagen Beetle automašīnu. Kara gaitas iesaldēja automašīnas ražošanu līdz pat 1947. gadam, kad ražošana tika no jauna atsākta. Piecdesmitajos gados strauji pieauga šīs automašīnas popularitāte un visā pasaulē tika pārdots 21 miljons Vabolīšu. Mašīnas vizuālais tēls gadu laikā mainījās tikai minimāli, līdz 1998. gadā tika veikta pirmā lielā automašīnas pārprojektēšana.

Viens no pirmajiem veiksmīgajiem tirdzniecības tirgiem ir Holande, kur kāds vīrs, vārdā Bens Pons (Ben Pon) veiksmīgi ātrā laikā notirgoja 56 automašīnas, ka 1949. gadā Vabolītes vadības pārstāvji piedāvā tam izmēģināt veiksmi ASV tirgū, bet šis mēģinājums cieš neveiksmi amerikāņu pretestības dēļ pret Vācijas gaitām karā, tādēļ Pons spiests pārdot auto, lai apmaksātu viesnīcas un ceļa izdevumus, lai atgrieztos atpakaļ Vācijā.

Veiksmes stāsts ASV sākas tikai gadu vēlāk. Kā priekšrocība šo automašīnu iegādei tiek minēta zemā cena un pievilcīgās formas, tādēļ tās nav grūti pārdot. Savu ziedu laiku pārdošanas apmēros šī automašīna piedzīvoja laika posmā no 1950. gadam līdz 1979. gadam. Gada laikā Vabolītes jauda no 24 zirgspēkiem pāraug 30 zirgspēkos.

1952. gadā mašīnas aizmugurējā stikla sadalījums tiek mainīts uz vienu kopējo stiklu. 1960. gadā automašīna tiek pirmo reizi reklamēta. 1976. gadā strauji augošajā automašīnu tirgū Vabolītes popularitāte strauji noplok, jo īpaši ASV, turpretī Meksikā un Brazīlijā šī automašīna iekaro tirgu ar savu kabrioleta versiju.

1990. gadā Vabolīte atgriežas ar 150 zirgspēku lielu jaudu un jaunu vizuālo tēlu. Kas interesanti, tajā ir iebūvēta… ziedu vāze!

2015. gadā attīstīto auto vizuālo tēlu varētu dēvēt par pieaugušāku, bet joprojām uzticīgu savām saknēm. Tā modeļi transformējušies tā, ka tos iekāro ne vien sievietes, bet arī vīrieši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27795005sec.