Rīgas svētkos Bastejkalns pārtaps par Pasaku kalnu

Daudzstāvu mājas pagalmā dzīvo rūķis?

Netālajos kapos spokojās?

Kaimiņu tante ir burve?

Bet varbūt vecmāmiņa zina pastāstīt kā Rīga radusies?

Jau augustā Rīgā norisināsies gadskārtējie Rīgas svētki, kam pievērsta pastiprināta vietējās un starptautiskās sabiedrības uzmanība.

Domājot par spilgtiem projektiem Rīgas svētku ietvaros, radio NABA īsteno projektu Rīgas Pasaku kalns, kas piedāvās apmeklētājiem nonākt savdabīgā pasaku pasaulē, par kuru pārtaps Bastejkalns.

Kā zināms, pasakas ir ne tikai kultūras daļa, caur kuru tiek nodots laikmeta raksturīgais mītiskais pasaules skatījums un morāle, bet arī durvis starp bērna un pieaugušā pasauli. Projekta ietvaros tiks ierakstīti vairāki simti pasaku, teiku un stāstu par Rīgu, kas tematiski tiks atskaņotas dažādos Bastejkalna līmeņos un pacēlumos. Līdztekus notiks arī citas saistošas teatralizētas aktivitātes.

Iesaistot mērķauditoriju - bērnus, jauniešus un jaunās paaudzes literāros talantus projekta radīšanā, tas veidos modernu pieeju pasaku stāstīšanas fenomenam, akcentējot ne tikai pieaugušā cilvēka redzējumu uz bērna maģisko simbolu, metaforu un slepeno zīmju pasauli, bet arī bērna skatījumu uz pieaugušā cilvēka realitāti. Pasaku lasījumos iesaistīti arī sabiedrībā pazīstami mākslinieki, publicisti un mūziķi.

Radio NABA aicina atsūtīt savu pasaku, sen aizmirstu teiku par Rīgu, vai leģendu par kādu priekšpilsētas mistēriju - to, ko visi zina, bet neviens nav uzrakstījis!

Nostāsti tiks atskaņoti Rīgas svētku ietvaros, NABAs "Rīgas pasaku kalnā", kā arī 93.1 FM vilnī.

Tavu vēstījumu gaidīsim līdz 16.jūlijam! Sūti uz pasakas@naba.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Vasaras sezonas 2025 ceļojumi! Latvia Tours
🔥 Vasaras sezonas 2025 ceļojumu AGRĀ REZERVĒŠANA ir sākusies! 👉 Sāc plānot savu neaizmirstamo 2025.gada ceļojumu, jo labākās viesnīcas izķer | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.09.2024 - 30.09.2024 Rudens kolekcijas 50 outlet veikalos ViaJurmala
Apmeklē 50 outlet veikalus Via Jurmala Outlet Village un atklāj jaunās rudens kolekcijas – stilīgi apģērbi, aksesuāri un daudz kas cits par outlet | Skatīt vairāk
EMILIJA | Akustikais solokoncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. oktobrī, 18:00 ielūdzam uz X-faktora 5.sezonas uzvarētājas, EMILIJAS akustisko solokoncertu Akustikā! | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17164683sec.