Etnogrāfiskā brīvdabas muzejā norisināsies pajūgu braukšanas sacensības

2009.gada 10.maijā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzejā norisināsies pajūgu braukšanas sacensības, kas solās būt visnotaļ interesants pasākums visai ģimenei.

Pajūgu braukšanas sacensības ir viens no visaizraujošākajiem zirgu sporta veidiem, kas pulcē daudz skatītājus visā pasaulē. Lai gan šis ir tikai otrais gads, kad šāda veida sacensības notiek arī Latvijā, par atsaucības trūkumu nevar žēloties.

Sacensībās piedalīsies ne tikai pašmāju braucēji, bet arī sportisti no mūsu kaimiņvalstīm - zirgu un poniju vienjūgu ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Sacensību dalībniekus vērtēs tiesnesis Tadeušs Kodzs no Polijas – pieredzējis pajūgu braucējs, treneris un sacensību rīkotājs. Sacensību sākums 10.maijā plkst. 11.00.

Sportisti mērosies spēkiem trīs posmos. Pirmajā posmā - manēžas braukšanā tiks vērtēta zirga paklausība, gaitu kvalitāte un ekipāžas vizuālais koptēls. Otrais posms, neapšaubāmi, ir visinteresantākais – distance ar šķēršļiem, kas no braucēja un zirga prasa lielu izturību, drosmi un veiklību. Maratona šķēršļi tiks izveidoti no dažādām, zirgiem dažkārt pat nepazīstamām lietām, kas sacensības padara sevišķi interesantas – maksimāli iespējamā ātrumā braucēju ekipāžas trauksies starp suņubūdām, būs jāšķērso tilts, kā arī jāizbrauc vārti un citi šķēršļi. Arī trešais posms - konusu šķēršļu braukšana nav no vieglajiem, jo ekipāžai noteiktā laikā jāveic maršruts, kas sastāv no konusu šķēršļiem ar bumbiņām to virsotnē, ko nedrīkst nogāzt. Braucējiem jābūt precīziem un ātriem. Uzvarēs tā ekipāža, kas trīs posmu kopsummā iegūs vismazāko soda punktu skaitu.

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā 10.maijā notiks arī dažādi Mātes dienai veltīti pasākumi un aktivitātes visai ģimenei, darbosies kafejnīcas svaigā gaisā un katram pašam būs iespēja izbaudīt braukšanu ar zirga vai ponija pajūgu.

Pajūgu braukšanas sacensības atbalsta: Garkalnes un Mālpils novadu domes, Latvijas Jātnieku federācija, Latvijas Zirgaudzētāju biedrība, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Jauno jātnieku sporta klubs „Meždruvas -1”, „Mālpils muiža”, informatīvi atbalsta avīze „Zirgu pasts”.

www.ponijs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 410.00 EUR
Zemgale aicina - brīvdienu ceļvedis! Zemgales Tūrisma asociācija
Tūrisma jaunumu un pasākumu brošūra 2024 brīvdienām Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Aizkraukles un Jēkabpils novadā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.65607405sec.