Sācies orhideju ziedēšanas laiks Apguldē

Puķu mīļotājiem ir īstais laiks doties uz Apguldi pie orhideju kolekcionāra Egona Tones, lai izbaudītu orhideju ziedēšanas prieku.

Orhideju ziedēšanas kulminācija parasti sākas vēlu rudenī, kad puķu dārziņos salna nokodusi pēdējos ziedus. Viskrāšņākās pašlaik ir katlejas – pašas izcilākās orhideju saimē. Senāk Eiropas galmos dāmas ar tām pat greznojušas savas smalkās balles kleitas. Katlejām ziedēšanā sāk pievienoties vandas, falenopši un citas orhideju dzimtai piederīgās puķes, izrādot savu daudzveidību. Orhideju ziedēšana turpināsies līdz pat gada beigām. Egona Tones kolekcijā, kas ir visplašākā Latvijā, pašlaik ir 500 orhideju kultūršķirņu un to hibrīdu, vairākas savvaļas orhidejas. Iespaidīgā kolekcija ir veidota vairāk nekā 30 gadu garumā.

Orhidejas pēdējos gados ir kļuvušas par iemīļotu istabas augu, tāpēc priecāšanos par to krāšņumu var savienot ar noderīgu konsultāciju to audzēšanā. Egons Tone nevienam neliedz savu padomu.

Būs ko darīt arī bērniem. Savos terārijos līdzās orhidejām dzīvo draudzīgais karaliskais pitons, iguānas, gekoni, hameleoni, bruņurupuči, ķirzakas un citi tropu dzīvnieciņi, kas sākumā ir sargājuši orhidejas no kaitēkļiem, bet tagad ir kļuvuši par eksotisko dzīvnieku mini zoodārza likumīgiem iemītniekiem. Viņu vidū arī miermīlīgais pitons Bonis. Bet laukā par ciemiņiem priecājas poniju saime.

Ekskursanti Dobeles novada Apguldes ”Briežos” tiek gaidīti katru dienu. Apmeklējums gan jāpiesaka iepriekš pa tālruni 26411428.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 20.06.2024 Koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte” Aizkraukles novada TIC
5. jūnijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta, norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” pirmais | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Izdots ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! Bauskas TIC
Izdots kultūras un tūrisma ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72089696sec.