Valkas novadpētniecības muzejā var darboties Ēnu figūru teātrī

Līdz 5.septembrim Valkas novadpētniecības muzejā (Valkā, Rīgas ielā 64), izstādē „Spēles prieks” īpaši iekārtotā telpā ikvienam ir iespēja darboties ēnu teātrī – radīt vizuālos tēlus ar rokām, ķermeni vai no papīra izgrieztām figūrām. Šeit katram ir iespēja eksperimentēt ar ēnām.

Ēna rodas, ja gaismas stariem izplatoties taisnā virzienā, to ceļā atrodas kādi šķēršļi, kur gaismas stari nevar nonākt. Ēna ir tumšs laukums, kuru nevar aizsniegt gaisma, ēnas apveids ir tāds pats kā tā objekta apveids, kas stāv ceļā gaismai. Ēnu teātra lomas vizuālos tēlus rada ar rokām, cilvēka ķermeni, no papīra izgrieztām vai finiera izzāģētām figūrām. Ēnu teātris vizuāli var būt diezgan košs. Darbošanās ēnu teātrī īpaši ieteicama kautrīgiem un nepārliecinātiem bērniem – tādiem, kuri ir bikli un nevēlas uzstāties auditorijas priekšā. Sākumā izrādi var rādīt ar rotaļlietām. Sižetam var izmantot pasaku vai pašu bērnu izdomātu notikumu. Veidojot izrādi ar savu ķermeni un rokām, interesanti ir eksperimentēt ar attālumiem starp ekrānu un gaismas avotu. Attālinoties no ekrāna, var kļūt par milzi, bet pieejot pavisam tuvu un ietupjoties ceļos, var kļūt par pundurīti.

Nāc uz Valkas novadpētniecības muzeju un paeksperimentē arī Tu ar ēnām!

Muzeja darba laiks: otrdienās – piektdienās no plkst.11:00 – 18:00, sestdienās un svētdienās no plkst.10:00 – 16:00. Ieejas maksa Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku ieskaņas koncerts SERENĀDES Tukuma TIC
Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts tradicionāli norisinās ceturtdienas vakarā Durbes pilī- 18.jūlijā pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 14.07.2024 13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60541892sec.