Liec galvā cepuri ar nagu un nāc uz muzeju – kniposim!

Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros, 5.augustā no plkst. 13:00 līdz 15:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) aicinām lielus un mazus iesaistīties gan izglītojošās, gan jautrās aktivitātēs visai ģimenei – zinātkārie un atraktīvie varēs veidot Boņuka vērtību koku un piedalīties knipošanas konkursā!

Rēzeknes pilsētas svētki šogad veltīti Jāņa Streiča kinofilmas „Cilvēka bērns” 20.gadadienai, kas uzņemta pēc Jāņa Klīdzēja romāna motīviem. Muzejā glabājas ermoņikas (latgaliski - garmaņe, garmoška), uz kurām filmā spēlēja muzikants Izidors, fotogrāfijas no filmēšanas procesa un Lielā Kristapa balva. Pilsētas svētkos ikviens varēs apskatīt Lielā Kristapa balvu, ko kinofilmai „Cilvēka bērns” piešķīra 1991.gadā.

Boņuka vērtību koka veidošanā aicināti piedalīties visi zinātkārie, jo šajā nodarbībā būs jāmeklē, jāanalizē un jāsecina, kuras Boņuka īpašības ir labas un noderīgas, bet no kurām labāk izvairīties.

Konkursā „Knipošana” savā starpā varēs sacensties gan bērni ar vecākiem, gan draugi, gan svētkos satiktie paziņas, jo knipošana būs neparasta un visu vecumu dalībniekiem interesanta, bet, lai iegūtu pārsteiguma balvu, vajadzēs iziet vismaz 3 spēles līmeņus. Vispirms būs jāpārvar 1. un 2.līmenis – „Zierņu pļepiņs”, „Kurš gudruoks?”, „Sit saujā!”, „Kai pa dīdzeņu”, pēc tam varēs sacensties 3.līmenī – „Es i muns draugs”.

J.Streiča filmas „Cilvēka bērns” galvenā varoņa Boņuka labākais draugs Tancis vienmēr prot runāt un darīt ko tādu, ko neprot neviens cits – kad Tancim rodas gudra doma, viņš to tūliņ ar knipi iedzen cepures nagā, liek cepuri galvā un runa īt kai pa dīdzeņu.

Plkst. 16:00 visi aicināti uz ekspresizstādi „Boņuk, cik tu lels izaudzs...” (Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā, Raiņa ielā 29), kur varēs apskatīt fotogrāfijas no J.Streiča filmas „Cilvēka bērns” tapšanas laika 1991.gadā, un kas to zin, varbūt ar pašu Boņuku sacensties knipošanā.

Ja Tev mājās ir cepure ar nagu, ņem, liec galvā un nāc uz muzeju – kniposim kopā!

FOTO: Bonifācijs Pavulāns jeb Boņs un atpūta kinofilmas „Cilvēka bērns” uzņemšanas laikā, 1991.g. Foto no LKM krājuma, autors Jāzeps Danovskis

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece,

Latgales Kultūrvēstures muzeja

sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste

Tālrunis 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46585011sec.