TAVA filmai - godalga arī Karlovi Vari festivālā

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) nule kā saņēmusi jau otro priecīgo ziņu šajā nedēļā. Pēc augstā apbalvojuma - „Zelta gaiļa“ iegūšanas nozīmīgajā starptautiskajā tūrisma filmu festivālā „ART & TUR“ Portugāles pilsētā Barelosā īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā“ atzīta par vienu no veiksmīgākajām arī starptautiskajā tūrisma filmu festivālā „TOURFILM“ Čehijas pilsētā Karlovi Varos.

Īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā“, ko TAVA veidojusi sadarbībā ar „Vides filmu studiju“, tāpat kā pārējās ciklā „Best Enjoyed Slowly“ (Izbaudi nesteidzoties! vai Nesteidzīga atpūta) iecerētās īsfilmas, radīta, lai ar spilgtu Latvijas tūrisma tēlu rosinātu vēlmi apceļot Latviju.

Karlovi Varu tūrisma filmu festivāls šogad notika 44. reizi, un tā mērķis ir veicināt tūrisma attīstību gan pašā Čehijā, gan starptautiskā mērogā. Festivāls „TOURFILM” iekļaujas starptautiskajā tūrisma filmu festivālu organizācijā CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), kas ir apliecinājuma zīme, ka Čehijā rīkotais filmu konkurss ir nozīmīgs un tā dalībnieki - augstu vērtēti profesionāļi savā nozarē.

Festivāla konkursam iesniegtie reklāmas klipi, filmas, videofilmas un multimediālie interneta projekti tiek vērtēti vairākās kategorijās. Tūrisma attīstības valsts aģentūras īsfilma „Āsa un Hakans”, kas nepilnās sešās minūtēs ar poētiski emocionāliem audiovizuālās izteiksmes līdzekļiem stāsta par kāda sirma zviedru pāra aizkustinošo iepazīšanos ar Latvijas brīnišķīgo dabu, bagāto kultūru un tautas tradīcijām, atzīta par trešo labāko konkursa kategorijā, kurā vērtē filmas, kas nav garākas par 30 minūtēm.

„Mums nav tādu finanšu resursu, lai uzņemtu krāšņas un pamatīgas lielbudžeta reklāmas filmas,” pēc atzinības, kādu guvusi īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā”, atzīst TAVA direktors Armands Slokenbergs. „Vienīgais, ar ko varam sevi apliecināt, ir mūsu radošā doma un spilgts stils. Esmu gandarīts, ka mums tas ir izdevies. Veidojot tagad jau apbalvoto īsfilmu „Āsa un Hakans”, ieguldījām ļoti daudz pūļu. Tas bija īsts kopdarbs ar „Vides filmu studiju”, kurā tapa šis augstu novērtētais rezultāts.”

Festivāla apbalvošanas ceremonija populārās kūrortpilsētas Karlovi Varu greznajā 18. gadsimtā celtajā luksusa viesnīcā „Grandhotel Pupp” paredzēta 7. oktobrī, un tā goda viesis būs ievērojamais šveiciešu pasaules izzinātājs un apceļotājs trešā paaudzē Bertrāns Pikārs.

Atverot Karlovi Varu festivāla mājaslapu (http://www.tourfilm.cz/), papildu prieku sagādā sveicinājums „Welcome to Riga” un iespēja noskatīties pagājušā gada festivālā „TOURFILM” galveno balvu ieguvušo īsfilmu „Eglīte – Ziemassvētku brīnums Rīgā”, ko pēc Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centra ierosmes bija veidojusi vēl viena Latvijas komanda - „Style Masters Studio”. Latvijas tūrisma filmu apbalvojumi divus gadus pēc kārtas apliecina, ka mūsu valsts tūrisma tēla popularizēšana, piesaistot ārzemju ceļotāju uzmanību, nav nejaušība, bet gan mērķtiecīgs darbs, īstenojot dzīvē tūrisma attīstības ilgtermiņa stratēģiju.

Godpilno pienākumu Karlovi Varos saņemt apbalvojumu, kas piešķirts TAVA īsfilmai „Āsa un Hakans Latvijā”, apsolījis veikt Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš.

Videoklipus ar Āsu un Hakanu var noskatīties Latvijas tūrisma portālā www.latvia.travel/lv/film, un – ne tikai noskatīties. Piedaloties spēlē, ir iespēja piedalīties izlozē un vinnēt tūristiem noderīgas balvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48385sec.