Jūrmalā sākas Pasaules čempionāts ziemas peldēšanā

“Jūrmala un konkrēti Lielupe ir ideāli piemērota, lai te varētu organizēt plašus ziemas peldēšanas pasākumus. Pilsētā ir attīstīta infrastruktūra, kā arī ir šādām iecerēm pretimnākoša vadība,” izvēli 2012.gada janvārī rīkot Jūrmalā Pasaules čempionātu ziemas peldēšanā skaidro Starptautiskās ziemas peldēšanas asociācijas prezidente Mariia Yrjö-Koskinen.

Arī ziemas peldētāju kluba “Jelgavas roņi” prezidents Aleksandrs Jakovļevs, kurš uzņēmies organizēt Pasaules čempionātu, norāda, ka Jūrmala bija vispiemērotākā vieta. “Protams, ka man kā jelgavniekam būtu vairāk gribējies, lai Pasaules čempionāts notiek Jelgavā, Lielupes ūdeņos, pie Jelgavas pils. Taču objektīvi izvērtējot, Jelgavā tomēr nav tik daudz viesnīcas kā nepieciešams, turklāt Jelgava atrodas tālāk no ostas, dzelzceļa stacijas un lidostas. Dalībnieki arī vēlējās būt tuvāk Rīgai, lai to varētu vairāk izbaudīt. Daudzi dalībnieki bija dzirdējuši arī pozitīvas atsauksmes par Jūrmalu, kur arī ziemā piedāvā plašas atpūtas un izklaides iespējas,” skaidro Aleksandrs Jakovļevs.

“Mēs, turklāt, Jūrmalas gatavību jau esam paspējuši pārbaudīt, jo esam te jau noorganizējuši Latvijas čempionātu ziemas peldēšanā. Esam pārbaudījuši gan dienestu sadarbību, piebraukšanas ērtumu, iespējas skatītājiem un dalībniekiem,” stāsta Aleksandrs Jakovļevs.

Arī Starptautiskās ziemas peldēšanas asociācijas prezidentei Mariia Yrjö-Koskinen bija iespēja salīdzināt un izvēlēties. “Mēs vērtējām ne tikai Jelgavu, kur dzīvo mūsu partneris Aleksandrs, bet arī daudz domājām par Rīgu, kur pilsētas vadība bija gatava aktīvi līdzdarboties, lai pasākums notiktu iepretim “Radisson” viesnīcai. Taču mēs tomēr palikām pie Lielupes, jo šejienes atmosfēra, apkārtne un infrastruktūra ir vispiemērotākā ziemas peldei. Izskatījām iespēju rīkot čempionātu arī jūras ūdeņos, taču tas ļoti apgrūtinātu organizēšanu, jo peldēšanas vieta tad būtu tālu no krasta,” stāsta Mariia Yrjö-Koskinen.

Organizatori ļoti atzinīgi vērtē arī Līvu Akvaparka atrašanos blakus sacensību vietai. “Esam izraudzījuši Līvu Akvaparku kā ideālu vietu, kur dalībnieki vakarā pulcētos un labi pavadītu laiku, šoreiz jau siltā ūdenī starp ūdens atrakcijām, taču peldētājiem ierastajā atmosfērā un apģērbā,” stāsta Aleksandrs Jakovļevs, piebilstot, ka čempionātiem tik ierastais atpūtas vakars pirmo reizi tiks rīkots šādi.

Gan Mariia Yrjö-Koskinen, gan arī Aleksandrs Jakovļevs piebilst, ka ļoti būtisks aspekts par labu Jūrmalai bija pilsētas vadības gatavība aktīvi līdzdarboties. “Bez pilsētas atbalsta Pasaules čempionātu te sarīkot nebūtu iespējams. Mums taču ir jāizbūvē krastmalā tribīnes, jāizcērt ledū peldēšanas celiņi, jānodrošina transports, visiem dalībniekiem piemiņas medaļas. Visu laiku ir jādežurē vismaz 2 ūdenslīdējiem, kas tūlīt gatavi ienirt. Un vēl arī organizatoriskie darbi. Tas viss kopā izmaksā ļoti dārgi,” informē Aleksandrs Jakovļevs.

Atgādinām, ka Pasaules čempionāts ziemas peldēšanā notiks no 2012.gada 20.-22.janvārī Jūrmalā, Lielupē, blakus Līvu Akvaparkam. To organizē ziemas peldēšanas klubs “Jelgavas Roņi” un Starptautiskās ziemas peldēšanas asociācija. Šis būs jau astotais Pasaules čempionāts un tādi notiek ik pēc diviem gadiem. Iepriekšējais notika Slovēnijas pilsētā Bledā 2010.gadā, bet nākamais notiks Somijas pilsētā Rovaniemi 2014. gadā.

Papildu informācija par pasākumu ir pieejama Pasaules ziemas peldēšanas čempionāta oficiālajā mājaslapā: www.winterswimming2012.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Izdots ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! Bauskas TIC
Izdots kultūras un tūrisma ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 20.06.2024 Koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte” Aizkraukles novada TIC
5. jūnijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta, norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” pirmais | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64883089sec.