Ir nācis klajā jauns Latvijas ceļvedis

Iznācis jauns, mūsdienīgs, ar kartēm un attēliem bagātīgi ilustrēts Latvijas ceļvedis. Tajā populārā formā, bet ar enciklopēdisku precizitāti aprakstītas gan Latvijas interesantākās vietas, gan dots ieskats par mūsu valsti un tās vēsturiskajiem reģioniem. Tur ir atrodamas 590 apskates vietas, 10 reģionu nodaļas un atsevišķa nodaļa par Rīgu, 115 kartes, ap 400 fotoattēlu, 101 tūrisma informācijas centrs, 340 muzeji un 1630 naktsmītnes uzziņu informācijas blokā. Lai vieglāk visu atrast ir vietu un objektu alfabētiskais rādītājs.

Ceļveža ievaddaļā sniegtas vispārīgas ziņas par Latviju, tās vēsturi un iedzīvotājiem, atsevišķi apskatot latviešus, krievus, ebrejus un vāciešus kā vēsturiski nozīmīgākās kopienas. Ceļveža veidotāji cer, ka vēsturiskais konteksts Latvijas apceļotājiem ļaus labāk uztvert turpinājumā apskatītos reģionus un vietas. To Latvijā ir tik daudz, ka šādā kompaktā izdevumā visas iekļaut nav iespējams. Cītīgākajiem Latvijas apceļotājiem talkā nāksies ņemt "Jāņa sētas" novadu kartes, kurās aprakstīti visi pagasti.

Domājot par steidzīgajiem ceļotājiem, izdevuma veidotāji nozīmīgākos objektus izcēluši ar atzīmēm trīs baļļu sistēmā. Arī 400 ceļvedī iekļautās fotogrāfijas būs noderīgas, gan plānojot maršrutu, gan orientējoties apvidū.

Lietotāju ērtībai Latvija sadalīta 10 reģionos jeb nodaļās, atsevišķi aprakstot Rīgu, kurai līdzšinējos "Jāņa sētas" latviešu izdevumos nav veltīta šāda uzmanība. Vietām, kur skatāmā īpaši daudz, pievienotas kartes (ceļvedī kopā 115). Izdevumu noslēdz uzziņu sadaļa, kurā ir ietverta informācija par visiem muzejiem, tūrisma informācijas centriem un naktsmītnēm.

Ceļveža veidotāji cer, ka šī grāmata kļūs par neaizstājamu izziņas avotu un ceļabiedru automašīnā, vilcienā, mugursomā vai vienkārši kājāmgājēju rokās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59155011sec.