Nāc uz "Vella kalpiem" Kuldīgas Pilsētas dārzā

30. jūnijā, plkst. 23:30 Kuldīgas brīvdabas kinoteātris "Goldingen Cinema" demonstrēs režisora Aleksandra Leimaņa 1970. gadā uzņemto muzikālo piedzīvojumu komēdiju "Vella kalpi", kas tiek uzskatīta par pirmo kostīmfilmu latviešu kinematogrāfā.

Tās sižeta pamatā - viduslaiku Rīgai veltītie Rutku Tēva (īstajā vārdā - Arveda Mihelsona) vēsturiskie romāni. No šīs filmas nāk arī vēl joprojām populārā dziesma par trīs vīriem, “kas droši cīnījās, no Daugavas līdz Gaujai par viņiem brīnījās”. Trīs braši latviešu puiši – Andris (Haralds Ritenbergs), Pēteris (Arturs Ēķis) un Ērmanis (Eduards Pāvuls) - taisnības, draudzības un mīlestības vārdā veic pilnīgi neiedomājamus, pārdrošus varoņdarbus. Par varoņdarbiem tie dēvējami tāpēc, ka pretinieku pusē ir spēks un arī vara... Drosmīgos puišus viņu gaitās pavada un stiprina trīs jaunavas - Ruta (Lolita Cauka), Anna (Elga Dreģe) un Lēne (Baiba Indriksone), kuras ir tikpat drosmīgas, gudras, jautras un asprātīgas. Nav tādu pretinieku, kas spētu stāvēt pret šiem sešiem - viņu kopīgajiem spēkiem un ar kopā liktajiem prātiem.

"Rīgas kinostudija"  Filmas garums: 1h 17 min

"Goldingen Cinema" darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos. Brīvdabas kino kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ir lieliska iespēja baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam "Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība".

Ieeja uz šo un citiem "Goldingen Cinema" kino seansiem bez maksas!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.2419889sec.