Roja aicina interesentus uz kino, mākslas un kultūras festivālu "ROJAL"

Jūlija beigās, no 2012. gada 26. līdz 28. jūlijam, Roju jau otro reizi pārņems kino, mākslas, kultūras festivāls ROJAL, piedāvājot daudzveidīgu kultūras notikumu programmu.

Festivāls ROJAL ir radošu ideju apmaiņas pasākumu komplekss, kas sevī ietver kino un vienlaikus arī citu mākslu popularizēšanas iespējas, sniedzot ieguldījumu kultūrizglītībā, kā arī veicina kultūras un mākslas pieredzes apmaiņu vietējā un starptautiskā kontekstā.

Pirmais Rojas kultūras festivāls ROJAL vērienīgi tika īstenots 2011. gada vasarā Rojā, kad tās pilsētvidē parādījās jauni un improvizēti kinoteātri, mākslas objekti, instalācijas. Pilsētiņā tika iedegtās ielu gaismas dienakts tumšajās stundās un to piepildīja kultūras ļaudis kino izrādēs, izstādēs, lekcijās, performancēs. Šogad festivāls nāk ar jaunu piedāvājumu.           

 Rojā tiks rādītas pēdējo gados atzinību guvušās filmas tādas kā Jevgēņija Paškēviča "Golfa straume zem ledus kalna", Andra Gaujas "Ģimenes lietas", Ivo Brieža "Filma" un daudzas citas. Vienā no brīvdabas kinoteātrīiem notiks jauno režisoru filmu konkurss ar sekojošām diskusijām starp starptautiskas žūrijas locekļiem un autoriem. Citviet ROJAL komanda sagatavojusi ārvalstu īsfilmu programmu. Īpaši domājot par gados jaunākajiem kino skatītājiem, tiks organizēti bērnu rīti, kur tiks demonstrētas latviešu animācijas filmas.

Rojā tiks atklāta Kaspara un Vijas Zariņu gleznu izstāde, Jāņa Straupes instalācija pludmalē un divas nedēļas uz vietas strādās dažādu jomu mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas, Dānijas, Lielbritānijas, Krievijas, ASV tā turpinot mākslas projekta Rojaraku (1997-2006) tradīcijas, kad ik gadu uz dažām nedēļām Rojā tas izveidoja Latvijā unikālu radošu meklējumu un eksperimentu laboratoriju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 13.07.2024 CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 12.07.2024 OCTA par saprātīgu cenu ABCpolice.lv
Aprēķini, izvēlies un dodies ceļā – Tik vienkārši kā ABC! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80017209sec.