Sācies konkurss "Gada jaunais autovadītājs 2012"

Līdz pat septembra beigām jaunieši vecumā no 16-18 gadiem aicināti pieteikties konkursam "Gada jaunais autovadītājs 2012".  Lai kļūtu par gada jauno autovadītāju vēl pirms tiesību iegūšanas, ir tikai trīs nosacījumi: 1) jābūt vecumā 16-18 gadi, 2) jābūt braukšanas mācību atļaujai jeb "baltajām tiesībām", 3) jāzina satiksmes noteikumi un jāprot vadīt automašīna.

Šis ir trešais gads, kad Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un aģentūra "Zebra" rīko konkursu, aicinot jauniešus pierādīt sevi kā labākos jaunos autovadītājus.

Dalība konkursā ir bez maksas, tas notiek divās kārtās:

• pirmā kārta: mājas lapā www.gadaautovaditajs.lv sadaļā „Konkurss” jāatbild uz 15 jautājumiem par satiksmes noteikumiem un drošu braukšanu. Līdzīgi kā citās CSDD bērnu un jauniešu sacensībās, arī šajā konkursā, lai pareizi atbildētu uz jautājumiem, būtiski ir izprast satiksmi un noteikumus, domāt un analizēt, nevis iekalt satiksmes noteikumus. Kad sniegtas atbildes uz 15 jautājumiem, pretendentam jāieraksta prasītā informācija un jāapstiprina sava dalība, noklikšķinot uz saites vēstulē, kas atnāks uz norādīto e-pasta adresi;

• otrā kārta jeb lielais fināls: oktobra vidū, Biķernieku trasē, pulcēs 30 labākos, ātrākos un precīzākos pirmās kārtas atbilžu autorus. Viņiem nāksies pierādīt savu varēšanu arī praktiski, pildot atraktīvus un gada labākā autovadītāja cienīgus uzdevumus, kā arī demonstrējot savas braukšanas prasmes pie jaunas, "Amserv Motors" sarūpētas automašīnas stūres.

Labākie fināla dalībnieki saņems vērtīgas balvas. Iepriekšējo gadu finālisti devās kopīgos braucienos ar brāļu Neikšānu sacīkšu auto, brauca ar kartingiem, konsultējās ar formulu braucēju Karlīni Štālu, ieguva bezmaksas izmēģinājuma eksāmenu no CSDD un velosipēdus no veikala X Sports. Arī šogad finālistus sagaida ne mazāk atraktīvi pārsteigumi un balvas.

"Galvenais, ko jaunieši iegūst, piedaloties konkursā "Gada jaunais autovadītājs", ir atraktīva,  gandrīz reāla un pilnīgi droša pieredze, kas sagatavo topošos autovadītājus "īstajai dzīvei" un noteikti pozitīvi ietekmē arī kopējo braukšanas kultūru Latvijā", stāsta idejas autors, TV raidījumu "Zebra" un "Ātruma Cilts" veidotājs Pauls Timrots.

Pieteikšanās, pirmās kārtas uzdevumi, kā arī plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.gadaautovaditajs.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11728191sec.