Jaunmoku pils aicina uz sarunām "Zīmes centrā"

Šodien, 8. septembrī, pulksten 13:00 Jaunmoku pils muzejā interesenti aicināti uz pēcpusdienas sarunām Zīmes centrā, kurās piedalīsies zīmju pazinējs un šī centra idejas autori – režisors, mākslinieks Modris Tenisons un komponists Armands Strazds, kā arī folkloriste, bijusī folkloras kopas "Talsi" vadītāja Zigrīda Brāle. Tā būs iespēja tikties ar cilvēkiem, kuru dzīvē senās latvju zīmes ir ieņēmušas nozīmīgu vietu.

Datorprogramma "Zīme", ar kuru darbojas muzeja speciālisti, izstrādāta uz Expo izstādi 2000.gadā, kad pasaule tika iepazīstināta ar seno latvju zīmju alfabētu. Jaunmokās šis projekts sāka darboties jau 2008.gadā ar domu, ka ar latvju zīmju palīdzību apmeklētāji varēs padziļinātāk izzināt sevi un vienlaikus radīsies interese par mūsu tautas kultūrvēsturisko mantojumu, tā popularizēšanu.

Zīmes centra ideja balstīta uz latviešu tradicionālajā kultūrā mantotu tradīciju savienošanu ar mūsdienu tehnoloģiju, paverot plašas iespējas dažāda veida informāciju un lielu datu apjomu attēlot ļoti vienkāršā un pārskatāmā formā – Zīmē.

Vizuāli ZĪME atgādina senu ornamentu, kas vairāk pazīstams kā rotājums tērpos, rotās, interjerā. Šajā gadījumā krāsainā, grafiskā zīme nav tika dekorācija, bet tā nes sevī iekodētu informāciju. Tātad ZĪME ir noteikta informācijas kopuma grafiska reprezentācija.

Pasākuma laikā būs iespēja mēģināt rast skaidrojumu seno zīmju ornamentos, to izmantošanā šodien, kā arī katram izgatavot savu individuālo zīmi datorprogrammā. Dalības maksa – 1.00 LVL no personas. Lielākas grupas lūdzam iepriekš pieteikties pa tālr. 26123881.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.jaunmokupils.lv



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Tukuma TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61230993sec.