Jelgavas TIC skolēniem piedāvā kļūt par tūrisma plānotājiem

Kamēr Mītavas gājēju tilts vēl top, jelgavnieki lieki laiku netērē un piedāvā daudz citu aizraujošu brīvā laika pavadīšanas veidu – tematiskos vakarus, sarunu vakarus muzejos, ekskursijas. Travelnews.lv uzmanību piesaistīja piedāvājums skolēniem pašiem veidot savu ekskursiju. Kā tas notiks un ko varēs izvēlēties, stāsta Jelgavas reģionālā tūrisma centra vadītājas vietniece Liene Rulle.

Šajā sezonā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sagatavojis īpašu ekskursiju piedāvājumu skolēnu grupām. Skolēniem pašiem tiks dota iespēja sakombinēt ekskursiju pēc savas gaumes, izvēloties kādu no Jelgavas muzejiem un ekspozīcijām, ražotnēm un aktīvās atpūtas piedāvājuma.

Kā tas notiks, skaidro Liene: "Izvēles princips balstās uz objektu plānu, bukletu, kam pašlaik gan vēl tiek pēdējie uzlabojumi. Sešu atvērumu brošūrā divās pusēs esam apkopojuši vairākus apskates objektus, kurus skolēnu grupas var kombinēt pēc savas patikas." Vienā pusē atrodami 13 objekti Jelgavas pilsētā, kas sagrupējami muzejos, ražotnēs un aktīvajā atpūtā – sākot ar Jelgavas pili un keramikas ražotni "Keramika LV", beidzot ar atpūtas kompleksu Zemgale. Savukārt otrā pusē apkopotas jau sagatavotas ekskursijas ārpus pilsētas centra – Jelgavas novadā un Ozolniekos. Viena no tām - "Karavīru piedzīvojumi un garda maize", kuras ietvaros būs iespēja doties uz briežu dārzu, Ziemassvētku kauju muzeju "Mangaļi", Ložmetējkalnu Tīreļpurvā un maizes ceptuvi "Lāči".

Liene uzsver, ka nav pamata uztraukumam par kādiem ierobežojumiem. "Pirmkārt, ekskursiju skaits, kuras izvēlēties, nav ierobežots. Varēsiet ietvert kaut visus 13 objektus Jelgavā, taču jāņem vērā, ka normālai, pilnvērtīgai katras vietas apskatei būtu nepieciešama vismaz viena stunda. Jārēķinās ar laika un līdzekļu resursiem. Otrkārt, interesantāka un garāka ekskursija izdosies, apvienojot Jelgavas pilsētu ar izbraukšanu ārpus pilsētas centra. Treškārt, pievērsiet uzmanību objektiem, kuros ziema ierobežo izklaides brīvā dabā, piemēram, tehnisko sporta veidu centrā "Rullītis" ziemā nevarēs izbraukt ar kartingiem."

Taču neviena no vietām ziemas sezonā netiek slēgta. Viss ir atkarīgs no konkrētas grupas vēlmēm, arī no tā, vai kāds no objektiem jau nav apskatīts citkārt. "Jau laikus - ar novembra vidu - plānojam piedāvājumu izsūtīt tuvāko pilsētu un novadu skolām, kā arī galvaspilsētai. Sagatavotais materiāls būs pieejams gan brošūras veidā, gan lejupielādējams elektroniski. Galvenā mērķauditorija ir tieši skolēnu grupas, ieskaitot vidusskolu," stāsta Liene.

Nekur nepazudīs arī jau ierastās ekskursijas vietējo gidu vadībā, kas sola daudz un dažādus piedzīvojumus. Iepazīt Jelgavu un redzēt labāko no pilsētas, kā arī mazāk zināmās vietas iespējams autobusa ekskursijā "Izzini Jelgavu". Uz īpašiem pasākumiem aicina arī Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis. Šogad kā jaunums tiek piedāvāti tematiskie tūrisma vakari, kas notiek reizi mēnesī. Tuvākais tūrisma vakars gaidāms 29.novembrī – "Ārvalstu robežu apburtais loks". Tāpat Jelgava lepojas ar saviem novadniekiem, īpašajiem cilvēkiem. Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs no oktobra trešās mēneša svētdienas turpina nodarbību un sarunu ciklu par mākslu un dzīvi "Ielūdz Eliasu dzimta". Arī Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs gaida apmeklētājus un šajā rudenī īpašā atmosfērā piedāvā "Omulīgu viesošanos pie Teātra tēva".

Vasaras beigas nebūt nenozīmē ceļošanas sezonas beigas. Tiem, kas nav paguvuši apciemot Jelgavu – pēdējais laiks to novērtēt.

Vairāk par jauno ekskursiju plānošanu un citiem piedāvājumiem www.visit.jelgava.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54141092sec.