Jelgava aicina uz ekskursiju "Izzini nezināmo Jelgavas novadā!"

2013. gada 10. augustā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību aicina doties ekskursijā un izzināt nezināmo Jelgavas novadā. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja paviesoties unikālā vietā - Tīsu raķešu bāzē, atklāt Lielplatones muižas leģendas, kā arī piedalīties sulu degustācijā Blankenfeldes muižā.

Ekskursija tiks atklāta ar viesošanos atpūtas kompleksā „Grantiņi”. Kompleksa saimnieki iepazīstinās ar ievērojamām pārmaiņām, ko komplekss piedzīvojis šovasar, kā arī ar atpūtas iespējām pie Ērmiķu karjera.

Turpinājumā ceļš vedīs uz Lielplatones muižu. Kādreiz barona Hāna muiža, šodien leģendām apvīta vieta, ko ieskauj gleznains parks, mīlestības aleja un viens no Latvijā lielākajiem dižozoliem. Pēc muižas apskates, turpat parkā būs iespēja apēst līdzpaņemtos piknika gardumus un, ja būs vēlēšanās, vizināties pa muižas parku zirga pajūgā.

Viens no pārsteidzošākajiem apskates objektiem ekskursijā - Tīsu raķešu bāze, kas padomju laikā bija slēgta militāra teritorija. Bāze sastāv no armijas pilsētiņas, raķešu angāriem un daudzstāvu pazemes šahtu kompleksa. Šodien var tikai nojaust par tās kādreizējo varenību, bet, pēc saglabātajām bāzes aprisēm un gida stāstījuma, būs iespēja gūt spilgtu ieskatu tās nozīmē un ikdienas darbībā.

Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēta Blankenfeldes muiža. Tāpat kā Lielplatones muiža, arī šī vieta ir leģendām un nostāstiem apvīta. Ekskursijas dalībniekiem tiks atklāti muižas noslēpumi un senā vēsture, būs iespējams novērtēt muižā veiktos nesenos rekonstrukcijas darbus un nākotnes plānus. Šodien muižā tiek turpinātas senās tradīcijas un notiek aktīva dārzeņu, augļu pārstrāde un sulu ražošana no vietējos dārzos audzētiem produktiem. Balnkenfeldes muižā ražotās dabīgas sulas nodegustēt būs iespēja arī ekskursijas dalībniekiem.

Ekskursijas sākums pulksten 10:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma, atgriešanās Jelgavā - ap pulksten 18:00. Dalības maksa ekskursijā: 5,00 Ls pieaugušajiem; 4,00 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem, pirmsskolas vecuma bērniem (ja aizņem atsevišķu vietu autobusā). Ekskursijas cenā iekļauti gida pakalpojumi, apskates objektu apmeklējumi, degustācija Blankenfeldes muižā. Aicinām līdzi ņemt "groziņu" piknikam. Papildus maksa par vizināšanos zirga pajūgā – 1,00 Ls.

Pieteikšanās ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālr. 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv (vietu skaits ierobežots).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.07226896sec.