Visi aicināti uz XI RASA Piena paku laivu regati Jelgavā

Ikviens Jelgavas pilsētas iedzīvotājs un viesis ir aicināts uz Eiropas lielāko piena paku peldlīdzekļu parādi jeb XI RASA Piena paku laivu regati, kas notiks jau šo sestdien – 24. augustā pulksten 15.00 Jelgavā, Lielupes ūdeņos.

Vienpadsmit gadu vēsturē šī regates solās būt visapjomīgākā, jo kopumā pieteikušās 40 komandas, kas nozīmē, ka, salīdzinājumā ar pirmajiem gadiem, kuģus skaits trīskāršojies un to veidošanā izmanto jau 40 000 RASA piena produktu pakas

Dotajā brīdī visas komandas aktīvi strādā, lai jau sestdien ikvienam interesentam atrādītu savu veikumu un kuģotu Lielupes ūdeņos. Uz starta līnijas stāsies gan komandas, kas kuģi būvē pirmo reizi, kā arī tādas, kurām astoņu gadu pieredze.  Kā atzīst pieredzējušie dalībnieki: "Āķis ir lūpā! Pirmajos gados galvenais bijis: ka tik uz ūdens noturas, bet tagad svarīgi, lai laiva skatītājos raisa emocijas. Tas ir varenākais vasaras piedzīvojums". Lūk, neliels ieskats XI RASA Piena paku laivu regates gatavošanās procesā  šeit.

Aicinām skatītājus ierasties gājēju Promenādē uz pulksten 15.00, kad vērot visu komandu prezentācijas un sagatavošanās procesu, iepazīties ar regates dalībniekiem un visos sīkumos uzzināt inženiertehniskos jautājumus, kas, iespējams, nākamgad pamudinās piedalīties arī kādu no skatītājiem.

Pulksten 16.00 RASA Piena paku regates dalībnieki dosies divos parādes braucienos un ātrumsacensībās līdz Lielupes tiltam.

Domājot par mazajiem apmeklētājiem, XI RASA Piena paku laivu regates laikā, darbosies radošās darbnīcas, kā arī jautras atrakcijas ar piena dzēriena "Rasēns" talismanu Teliņu.

Vakara noslēgumā, kad kuģi pietauvoti krastā, no pulksten 19.30 visi aicināti uz Uzvaras parku, lai uzzinātu, kurai komandai žūrijas komisija piešķirs godalgotas vietas septiņās dažādās nominācijās – Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva vai "Pilnīgs sviests". Vēlāk nakts zaļumballe ar regates dalībniekiem un grupām "Klaidonis", "Sestā jūdze" un "Strawberries with salt".

Apmeklētāju ērtībām, regates laikā tiks organizēta automašīnu stāvvieta pļavā pretī Jelgavas pilij. Transporta kustības karte www.jelgava.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Latvija
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96048594sec.