Dullo Dauku Vecmīlgāvī nespēj izbiedēt pat krusa

Ne lietus, ne brāzmainais vējš, ne krusa nespēja izbojāt pagājušajā nedēļas nogalē notikušos tradicionālos Ziemeļblāzmas Bērnu svētkus, kuru moto šogad bija "Dullā Daukas ceļojums". Tos, kurus samērā ekstremālie laika apstākļi neaizbiedēja mājās, jutās patiesi gandarīti, jo emocionālā piedzīvojumu buķete bija īpaši krāšņa.

"Patiess prieks par svētku viesiem, kuriem laika apstākļi nebija par iemeslu, lai dotos mājup, bet jo īpaši iepriecināja vietējie jaunie mākslinieki, kuri nepieļāva domu, ka kādu no saviem priekšnesumiem varētu nerādīt tikai tāpēc, ka ir auksti vai līst lietus. Krusas graudiem, kas sāka krist līdz ar grupas MUSIQQ uzstāšanos, nebija pa spēkam izbiedēt patiesos šo puišu fanus un, laika apstākļiem uzlabojoties, dalībnieki pilnībā izbaudīja mūziķu sniegumu, dziedot un dejojot līdz ar viņiem.

Gribu pateikt paldies visiem šo svētku darbiniekiem un palīgiem, arī Kr. Barona muzeja vadītājai Rūtai Kārkliņai un muzeja galvenajam speciālistam Andrim Ērglim, kuri svētku dalībniekus iepazīstināja ar Kr. Barona dzīves gaitu un viņa saikni ar Vecmīlgrāvi," stāsta pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

"Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos piedalāmies jau trešo gadu. Mans dēls Rolands ar īpašu degsmi pilda darbnīcās uzdotos uzdevumus, lai sakrātu zīmodziņus un svētku noslēgumā varētu vizināties zirga pajūgā. Patīk darbnīcas, kuras dalībniekiem jau kļuvušas iemīļotas, kā, piemēram, pret atkarību un novadpētniecības stends, bet īpašu interesi šoreiz radīja līdz šim nebijuši stendi - aušanas, keramikas un vijoļu darināšanas. Lai gan sniegavīra celšana šķiet, ka organizatoriem nebija ieplānota, tas īpaši iepriecināja Rolandu," atzīst pasākuma apmeklētāja Inita.

Kā jau katru gadu bērnu svētkus organizēja bezalkohola biedrība "Ziemeļblāzma" un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB). Pateicoties Rīgas domes un Rīgas brīvostas finansiālajam atbalstam, ikviens interesants varēja uzzināt ko jaunu vai apgūt kādu prasmi radošajās darbnīcās, priecāties par vietējo mākslinieku sniegumu vai vienkārši baudīt puišu MUSIQQ ritmisko un melodisko dziedājumu. Pasākuma organizatori vēl tikties pēc gada nākamajos bērnu svētkos Ziemeļblāzmas pils parkā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.495821sec.