Izdots buklets par somu jēgeriem Jelgavas pusē

Lai veicinātu somu tūristu piesaisti, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, sadarbojoties ar vēsturnieku Andri Tomašūnu, izdevis bukletu "Somu karavīri – jēgeri". Buklets vēsta par somu jēgeru gaitām Latvijas teritorijā 20.gadsimta sākumā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs iecerējis izdot vairākus materiālus, kas atspoguļo dažādu tautību pārstāvju dzīvi un darbību Jelgavā, tādā veidā raisot konkrētās valsts tūristiem ciešāku saikni ar pilsētu un tās apkārtni. Kā pirmais materiāls šajā ciklā ir izdots buklets par Somijas karavīriem. Bukleta tēmas iniciatore ir somu žurnāliste Liisa Wright, kas palīdzēja arī ar vēsturisko attēlu piemeklēšanu. Nākotnē paredzēts izdot līdzīgus materiālus par lietuviešiem, igauņiem, zviedriem un citiem.

Somu jēgeri bija viegli bruņoti strēlnieki, kas varēja veikt kaujas uzdevumus mežainā un šķēršļotā apvidū, kā arī veikt izlūkgājienus pretinieka kontrolētā teritorijā. Bukletā atrodama informācija par somu jēgeru vēsturi un gaitām Latvijas teritorijā, t.sk. Jelgavā un tās apkārtnē (Tetelē, Dalbē, Kalnciemā). Informācija papildināta ar vēsturiskiem fotoattēliem no Lotta muzeja arhīva Somijā, kā arī karti ar atzīmētām vietām, kur uzturējušies somu jēgeri un kur atrodamas piemiņas vietas. Šāda veida materiāls Somijas tūristiem ir ļoti nozīmīgs, jo somi godā jēgerus, viņu tradīcijas un rūpējas, lai vēsturiskās saiknes starp paaudzēm saglabātos un par to zinātu arī jaunā paaudze. Buklets izdots četrās valodās – latviešu, angļu, vācu un somu.

Buklets "Somu karavīri – jēgeri" pieejams Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), kā arī elektroniskā veidā mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15952611sec.