Bistro un konditoreja Silva Jelgavā par ābolu izmantošanu ēdienu gatavošanā

Ir sācies ābolu laiks, kad bērni steidz baudīt svaigos ābolus, saimnieces gatavo ābolu krājumus ziemai, bet ēdināšanas uzņēmumi papildina savas ēdienkartes ar ēdieniem, kuru sastāvā ir āboli. Bistro Silva Jelgavā vadītāja Sandra Blūmane dalās informācijā par ēdieniem, kuros izmanto ābolus - lai, jums lasītāji, vairāk ideju savu kulināro prasmju papildināšanai.


Foto: Blog.mydot.com

"Bistro un konditorejā Silva āboli visbiežāk tiek izmantoti desertos, bet protams, tie ir lieliska sastāvdaļa arī salātos, pankūkās, konditorejas izstrādājumos, kā arī pie gaļas ēdieniem. Āboli lieliski iederas dārzeņu salātos, tādos kā "Rudens salāti" kopā ar svaigiem kāpostiem un puraviem, vieglajos "Vitamīnu  siera salātos", kur kopā ar āboliem ir siers, tomāti un sīpoli, kā arī klasiskos piedevu salātiņos kopā ar burkāniem, bietītēm vai ar ķirbjiem. Iecienītākie ābolu deserti ir "Ābolu deserts ar zemeņu mērci", rupjmaizes kārtojums ar ābolu biezeni "Gardums", "Ābolu krēms ar vaniļas mērci", kā arī "Cepts ābols ar kanēli un saldo krējumu". Krāsnī cepts ābols ar brūkleņu mērcīti ir kā viena no daudzajām piedevām arī Jelgavas īpašajam ēdienam "Hercoga bura", un, ko nevar ar aci pamanīt, bet ar garšas kārpiņām noteikti var sagaršot – viena no gaļas marinādes sastāvdaļām šeit ir kreptīga ābolu sula. Šo sātīgo un gardo pamatēdienu mūsu bistro piedāvājam piektdienās, sestdienās, kā arī svētku dienās. Arī Jelgavas īpašajā desertā "Šarlotes skūpsts" neiztikt bez āboliem – ābolu sulas putotā želeja ir viena no gaisīgākajām deserta kārtām, bet ābolu biezenis duetā ar smiltsērkšķu sulu veido ļoti gardu deserta mērcīti," informē Sandra Blūmane.


Foto: Bistro Silva

Bistro Silva vadītāja turpina: "Āboli lieliski iederas dažādos konditorejas izstrādājumos – kas var būt labāks par ābolu – krējuma plātsmaizi. Ja nu vienīgi mūsu aromātiskais, netradicionālais un klientu ļoti iemīļotais kliņģeris ar āboliem, banāniem un brūklenēm, un vēl balto šokolādīti pāri pa virsu.... īsts gardums! Ja kliņģeris tomēr vairāk iederas pie svinīgākiem dzīves gadījumiem, tad ikdienā noteikti lieliski iederas dažādas smalkmaizītes, tādas kā "Ābolu-kanēļa maizīte", kārtainās mīklas "Ābolu kabatiņa", vai "Vecmāmiņas ābolkūka". Savukārt, banketos iecienīti rudens sezonas ēdieni ar ābolu piedalīšanos ir salāti "Liesma" (kūpināta vistiņa,  āboli, vīnogas, valrieksti, seleriju kāti), Vistu akniņu salātu variācijas, dažādi gaļas ēdieni ar ābolu pildījumu vai piedevām un desertā - cepti āboli ar saldējumu."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bistrosilva.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33078098sec.