«airBaltic» un «Diamond» paraksta priekšlīgumu: Pilotu akadēmijai pievienosies elektriskās lidmašīnas

«airBaltic» un «Diamond» paraksta priekšlīgumu: Pilotu akadēmijai pievienosies elektriskās lidmašīnas

Latvijas lidsabiedrības airBaltic struktūrvienība airBaltic Training paziņo par priekšlīguma parakstīšanu ar Diamond Aircraft par trīs pilnībā elektrisko eDA40 un divu DA42-VI lidmašīnu iegādi. Tādējādi airBaltic Pilotu akadēmijas flote kopumā pieaugs līdz pat 15 lidmašīnām. Parakstīšana notika Baltijas Starptautiskā aviācijas šova 2024 (Baltic International Airshow) laikā Liepājā, kas norisinājās no 15. līdz 16. jūnijam. Šis stratēģiskais solis apliecina airBaltic apņemšanos veicināt ilgtspējīgu aviāciju un Pilotu akadēmijas paplašināšanos.

eDA40, kas būs pirmā EASA/FAA sertificētā elektriskā lidmašīna savā kategorijā, iezīmē nozīmīgu soli ceļā uz bezemisiju lidojumu apmācību. Tajā izmantoti mūsdienīgi elektromotori ar vairāk nekā 94% efektivitāti un dubulto tinumu/kontrolieri, kas nodrošina lielāku uzticamību un drošību. Lidmašīnas pilnībā elektriskā konstrukcija nodrošina nulles emisijas un zemāku trokšņa līmeni, tādējādi tā ir ideāli piemērota videi draudzīgai jauno pilotu apmācībai. Turklāt eDA40 ir aprīkota ar dubultas virknes akumulatoru sistēmu un ātrās uzlādes sistēmu, kas spēj uzlādēt lidmašīnu 20-30 minūtēs, tādējādi samazinot dīkstāves laiku un palielinot mācību efektivitāti.

airBaltic operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis: “Šo inovatīvo lidmašīnu gaidāmā ierašanās ir nozīmīgs pagrieziena punkts mūsu misijā nodrošināt ilgtspējīgu augstākās klases apmācību nākotnes pilotiem. Mēs esam apņēmušies paplašināt savu floti ar modernākajām tehnoloģijām, lai nodrošinātu augošo pieprasījumu pēc augsti kvalificētiem aviācijas speciālistiem. Tāpēc esam nolēmuši turpināt mūsu veiksmīgo sadarbību ar ilgtermiņa partneri Diamond Aircraft, vienojoties par vēl piecu lidmašīnu piegādi, kas pakāpeniski tiks veikta līdz 2030. gadam. airBaltic Pilotu akadēmija, kas nesen saņēma jau desmito Diamond DA40 NG lidmašīnu, turpina ieguldīt modernās apmācību tehnoloģijās.”

“Ar prieku paziņojam, ka mūsu ilgtermiņa sadarbības partneris airBaltic Training iegādāsies mūsu pilnībā elektrisko eDA40 un papildu DA42-VI lidmašīnu. Šīs investīcijas apliecina uzņēmuma apņemšanos izmantot jaunākās tehnoloģijas un ilgtspēju lidojumu apmācībā,” saka Diamond Aircraft Austria pārdošanas direktore Džeina Vana (Jane Wang).

“Mēs ar nepacietību gaidām iespēju turpināt mūsu ciešo sadarbību un atbalstīt viņu izaugsmi arī turpmāk,” piebilst Vana.

airBaltic Pilotu akadēmijā šobrīd studē 136 studenti. Vairums ir no Baltijas valstīm, taču pārstāvētas ir arī citas Eiropas Savienības valstis, to skaitā Dānija, Vācija, Francija, Somija, Spānija, Itālija, un citas. Vairāk nekā 10% akadēmijas studentu ir sievietes. Līdz šim pēc absolvēšanas airBaltic jau kā darbinieki pievienojušies 97 studenti.

Vairāk informācijas par Pilotu akadēmiju: https://airbaltictraining.com/lv

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55867219sec.