Mākslinieki Dubaijas Burj Khalifa plāno apjozt ar īpašu audumu

Šķiet, ka 828 metrus augstais ekstravagances iemiesojums – Dubaijas tornis "Burj Khalifa" – dažiem ļaudīm tomēr nešķiet pietiekoši iespaidīgs.

Ja vietējo mākslinieku izstrādāts projekts gūs atzinību, jau tuvākajā laikā pasaulē augstākā celtne tiks apjozta ar īpašu, gaismu atstarojošu audumu. 

Par visai savādo un radikālo plānu nesen paziņojusi Dubaijas dizaineru apvienība "OP-EN", kas milzu debesskrāpi mākslas vārdā vēlas "ietīt" vieglā, gaismu atstarojošā un puscaurspīdīgā audumā. Lai gan šobrīd nav zināmas ieceres detaļas, uzņēmums atzīst, ka īpašais "ietvars" vienlaikus ļautu spilgtināt gan "Burj Khalifa" aprises, gan Dubaijas kopējo ainavu.

"Pētot publiskās vides radošo potenciālu, projekts "Exo-Burj" paredz izmainīt pilsētvides gaisotni, visā 828 metru augstā torņa garumā iekarot gaismu atstarojošu materiālu, kurš celtni aptvertu no visām pusēm un estētiski papildinātu tās aprises," raksta "OP-EN". "Galarezultāts vizuāli spilgtinātu pilsētu, simboliski pastiprinātu "Burj Khalifa" kā Dubaijas centrālo būvi un radītu māksliniecisku atmosfēru plašā mērogā."

Ahmeds Salmāns no "OP-EN" atzinis, ka projekts patlaban ir izstrādes stadijā, un uzņēmuma pārstāvji tā detaļas apspriež ar iesaistītajām pusēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 09.07.2024 Pēdējā brīža piedāvājumi uz Alikanti! Atlantic Travel
Biļetes cena (turp un atpakaļ) par 299EUR! 12/07 -19/07/24 atlikušas tikai 5 vietas! | Skatīt vairāk
no 768 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.76391888sec.