Plāno atpūtu ledus viesnīcās Ziemeļos

                                                   

                                                 

Ledus- celtnieki, ledus-meistari, arhitekti un dizaineri ir gatavi ziemas sezonā veidot īslaicīgu arhitektu šedevrus - ledus viesnīcu veidā. Vairāk kā skulptūras kur dzīvot, nekā celtnes, šie iespaidīgie inženieru varoņdarbi majestātiski pacelsies ziemā ziemeļu puslodes vidū un graciozi nokusīs pavasarī.

 

Tā var šķist kā dīvaina ideja ceļot uz kādu no pasaules aukstākajiem reģioniem un tad izvēlēties gulēt istabā, kas klāta ar ledu, kur vidējā nakts temperatūra ir – 4 līdz – 9 grādi pēc Celsija, bet tā kā daudz cilvēku paliek ledus-viesnīcās, pieprasījums vienmēr ir augsts un katru sezonu dažādās ledus-viesnīcās, kas atrodas tuvu arktiskajam lokam, viesu skaits aug. Daži viesi saka, ka tur ir labākais nakts miegs, kāds jebkad ir bijis, kamēr citi novērtē gaisotni, romantiku un citu pieredzēto unikalitāti ledus-viesnīcā.

 

Pirmā no oriģinālajām ledus-viesnīcām atrodas Jukkasjarvi ciematā 200 km uz ziemeļiem no Arktiskā Loka, zviedru sirdī Lapzemē. Reģionu apdzīvo vietējie iedzīvotāji sāmi jeb lappu cilvēki, daži joprojām seko pus-klaidoņu dzīves stilam, zvejodami un ganīdami ziemeļbriežus.

 

Vienkārši nosauktais Ice Hotel (LedusViesnīca - www.icehotel.com), sāka darboties 1991 gadā. Viesnīcā ir gandrīz 16 200 m2 un tā ir gatavota no 30000 tonnām sniega un 4 000 tonnām ledus. Pāri par 14 000 viesu tur paliek katru sezonu un uz pusi vairāk, brauc viesnīcu vienkārši aplūkot. Katru gadu novembrī sākas sarežģīto konstrukciju periods, ar viesnīcas atvēršanu decembra vidū. Parasti sezona ilgst līdz aprīļa beigām vai maija vidum, atkarībā no laika apstākļiem.

 

Siltas virsdrēbes ir iekļautas cenā, iekļaujot kombinezonu, apavus, cepures un cimdus.

Ir paredzēti termiskie guļammaisi un viesu gulēšana uz ziemeļbriežu ādas, kas novietotas uz speciālām no sniega un ledus gatavotām gultām. Cenā iekļauta krūze karstas brūkleņu sulas, bufetveida brokastis un rīta sauna. Cenas variē no 370 ASV dolāru (221 Ls) līdz 382 ASV dolāru (228Ls) par nakti (vienai vai divām personām dubultā istabā). Ja Jūs nevēlaties palikt Ice Hotel, bet joprojām vēlaties ekskursija pa šo viesnīcu, tad var vienoties par cenu 17 ASV dolāru no personas. Neviens apciemojums ledus viesnīcā nebeidzas bez slavenā Absolut Icebar (Absolūtais Ledusbārs).

 

Jukkasjarvi ir tikai 13 km no tuvākās lidostas Kiruna pilsētā. Tiešais lidojums no Stokholmas Arlanda uz Kiruna lidostu aizņem apmēram vienu stundu un 30 minūtes un SAS veic reisus katru dienu. Jūs varat tur nokļūt arī ar vilcienu (16 stundas) no Stokholmas, pa ceļam apskatot dažas galvu reibinošas ainavas. Biļetes var pasūtīt mājas lapā, bet šobrīd tas ir iespējams tikai zviedru valodā, tādēļ Jums noderēs e-pasta adrese taginfo@tag.connex.se. Par 15 ASV dolāriem Jūs varat pasūtīt transfēru no lidostas vai vilciena stacijas.

 

Līdzīgs uzņēmums orģinālam Zviedrijā ir Kanādas ledus viesnīca, Ice Hotel Quebec (www.icehotel-canada.com). Tas atrodas pie Kvebekas, Sainte Catherine De La Jacques Cartier pilsētā un ir atvērta ik gadu no ziemas vidus līdz pavasara vidum. 2006. gadā, tā būs atvērts no janvāra līdz aprīlim. Katru gadu ledus viesnīcas arhitektūra mainās līdz ar to var izveidot unikālu dizainu. Viesnīcu raksturo individuāli plānotas 19 standarta guļamistabas un 13 luksus numuri, naktsklubs N'Ice Club, Absolut Icebar (Neierobežotais ledus bārs) un Ice Chapel(Ledus kapela). Vienas nakts komplekta cena viesnīcā maksā no 500 ASV dolāiem nedēļas vidū līdz 580 ASV dolāriem nedēļas nogalēs. Tas ietver - Absolut Vodka kokteiļus, vakara maltīti pasniegtu Auberge Duchesnay's Bistro un bagātīgas bufetveida brokastis.

 

Pirmā ledus viesnīca Kanādas rietumu krastā Ice Palace Hotel (www.icepalacehotel.com) būs atvērta decembrī 2005. gadā Sun Peaks Resort, Britu Kolumbijā. Viesnīcas istabas nakts viesiem un kāzu kapela būs atvērta no decembra līdz aprīlim katru gadu. Arhitektūras tēma šī gada atklāšanai viesnīcā ir sniegpārsla un katru gadu būs cits dizains. Cenas sākot no 418 ASV dolāriem par nakti nedēļas vidū līdz 502 ASV dolāriem nedēļas nogalēs vienam vai diviem cilvēkiem iglā. Bagātīgi iekārtoti luksus numuri maksās 564 ASV dolāriem darbadienās līdz 677 ASV dolāriem nedēļas nogalēs. Iglas un luksus numuri iekļauj arī kontinentālās brokastis.

 

Aurora Ice Hotel atrodās Chena Hot Springs Resort (www.chenahotsprings.com) darbojas kopš 2003.gada. Atrodas apmēram 90 minūšu brauciena attālumā no Fairbanks, Aļaskā. Publicētajos datos informācija par 2005/2006 sezonu nav vēl pieejama. Šī ledus viesnīca ir zemākas pakāpes tikai ar sešām istabām, bet tam pievienots bonuss Hot Springs Resort (Karsto avotu kūrorts) ar mežonīgo apkārtni. Viesiem iespējams aplūkot Aurora Ice muzejā un izbaudīt dzērienu Stoli Ice bārā.

 

Alta Igloo Hotel (www.alta-friluftspark.no) Finnmark reģionā Norvēģijā – lielākā un pasaules ziemeļnieciskākā ledus viesnīca. Pieejamas 50 gultas, Alta Igloo Hotel luksus mājas, ledus galerija, ledus bārs, ledus kapela un pāris atpūtas telpas. Pavadot nakti Alta iglā jūs varēsiet gulēt uz dabīgas ziemeļbriežu ādas un guļammaisa, kas uzturēs Jūsu siltumu, lai vai cik auksts būtu. Igloo Hotel's 2006. gada ziemas sezonas sākums ir 13. janvārī 2006.gadā. Diemžēl viesnīcas galvenā māja slapa gandrīz pilnībā ir norvēģu valodā ar nelielu informācijas klāstu. Cenas un vairāk informāciju iespējams iegūt sūtot e-pastu uz safari@alta-friluftspark.no.

 

Lumilinna Ice Castle (www.snowcastle.net) ir pils pārklāta ar ledu Kemi pilsētā, ziemeļu krastā pie Botnijas golfa līča Somijā Lapzemē. Daļa no pils ir Mammut Snow Hotel (Mamutu Sniega viesnīca), kas savu darbību sāks 2005. gada 31.decembrī un būs atvērta līdz 2006. gada 2.aprīlim. Viesnīca piedāvā 29 divvietīgos numurus, istabas grupām un luksus numurus. Lai uzzinātu informāciju par cenām, rakstiet e-pastu uz info@snowcastle.net. Kemi, Lapzemē var nokļūt ar lidmašīnu no Helsinkiem izmantojot Finnair aviokompāniju, jālido apmēram viena stundu. Kemi Jūs varat nokļūt arī ar vilcienu, braucot astoņas stundas. Vairāk informāciju meklējiet VR-Finnish Railway's mājaslapā (www.vr.fi) vai Lapzemes informācijas centrā (www.laplandfinland.com).

 

Lai apskatītu pilnīgu informāciju par ledus-veida viesnīcām iekļaujot mazākas iglas, skatieties mājas lapu Travel Lists vai Unusual Hotels Of The World.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.06.2024 - 17.06.2024 Ukrainas Nac. akadēmiskais vīru koris Tukuma TIC
17. jūnijā savu Latvijas tūri ar koncertu Tukumā noslēgs Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris DUDARYK no Ļvivas. | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Izdots ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! Bauskas TIC
Izdots kultūras un tūrisma ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 21.06.2024 Grupas DUCELE saulgriežu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā plkst. 20.00 Jērcēnmuižas parkā aicinām uz latviešu ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” vasaras saulgriežu ieskaņas koncertu. Ieeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50482011sec.