Latvieši aktīvāk sāk interesēties par ceļošanu ar kemperi; kas jādara, lai izvarītos no «iesācēja kļūdām»?

Latvieši aktīvāk sāk interesēties par ceļošanu ar kemperi; kas jādara, lai izvarītos no «iesācēja kļūdām»?

Latviešiem ir diezgan maza un nesena tradīcija “ceļošanai uz riteņiem”, taču vairāku apstākļu sakrītība, dabas tūrisma attīstība un arī covid pandēmija ir sākusi ieviest savas korekcijas - arī Latvijas iedzīvotāji mazpamazām izskata šo kā alternatīvu ceļošanai, stāsta “Mink Campers” ražošanas vadītāja Andra Zvirbule.

Cilvēki meklē jaunus un interesantus ceļošanas veidus

“Interesanti, ka latviešu attieksme pret ceļošanu ar kemperi strauji mainās,” stāsta A. Zvirbule. Viņa pauž, ka nozarē pēc pandēmijas var redzēt kemperu Mink Campers popularitātes pieaugumu. “Cilvēki vēlas lielāku neatkarību un grib būt tuvāk dabai, tādēļ meklē jaunus un interesantus ceļošanas veidus. Tāpat arī tūrisma infrastruktūras attīstība un jaunas kempinga stāvvietas arī veicina treileru kultūras attīstību,” dažus no iemesliem nosauc A. Zvirbule, piebilstot, ka paredz tuvākajā nākotnē paredz vēl lielāku interesi pēc ceļošanas ar kemperiem.

Kā izvairīties no “iesācēja kļūdām”, ceļojot ar kemperi

Izvēloties kemperi kā jebkuru citu lietu, ir svarīgi ņemt vērā kādas ir vajadzības - piemēram, viens no svarīgākajiem faktoriem ir ģimenes vai ceļotāju lielums, stāsta “Mink Campers” ražošanas vadītāja Andra Zvirbule, piebilstot, ka ne mazāk svarīgs ir arī automašīnas, kas vilks šo māju uz riteņiem, modelis un atļautais vilkšanas svars. Piemēram, “Mink Campers” ir ražoti tā, lai būtu īpaši viegli un vienkārši manevrējami un lai tos varētu vilkt lielākā daļa automašīnu, stāsta eksperte.

“Tāpat lai atrastu izdevīgāko variantu, ir vērts salīdzināt dažādu modeļu degvielas patēriņu, - tā ir tieši atkarīga no kempera svara,” skaidro A. Zvirbule.

Kā vēl vienu svarīgu faktoru, lai izvairītos no šī ceļošana veida “iesācēja likstām”, ir pārliecināties, vai kempera izmēri atbilst plānotajam ceļojuma maršrutam. “Piemēram, dažās nakšņošanas vietās var būt ierobežojumi attiecībā uz kempera augstumu vai platumu,” norāda “Mink Campers” pārstāve.

Tāpat ir svarīgi pārbaudīt, vai kemperī ir pietiekami daudz elektrības pieslēgumu un USB “portu” jūsu ierīcēm. “Pārliecinieties, ka kemperim ir pieejama uzlādēta baterija jeb akumulators – tas jums nodrošinās, ka varat izmantot elektriskās ierīces un apgaismojumu arī tad, kad neesat pieslēgts ārējam strāvas avotam,” pauž “Inter Cars” akumulatoru segmenta vadītājs Linards Drukmanis.

Laba “ekstra” ir arī tad, ja kempera aprīkojumā ir arī saules paneļi, kuri dienas laikā uzlādēs bateriju. “Tad jūs varat būt daudz drošāki, ka baterija varēs nodrošināt apgaismojumu un citu svarīgu aprīkojumu darbību naktī vai ārkārtas situācijās,” piebilst A. Zvirbule.

Izvēloties kemperi, viena no svarīgākajām lietām - lai tas būtu nakšņošanai ērts. “Piemēram, ērta divguļamā gulta vai vēl klāt neliela divstāvu gulta, ja ceļo vairāk cilvēku,” stāsta A. Zvirbule.

Kas būtiski - izvēlēties atbilstošu vietu, kur kemperi novietot, tā izvairoties no nepatīkamiem pārsteigumiem gan sev, gan, iespējams, zemes gabala īpašniekam.. “Daudzās Latvijas pilsētās un ciematos ir pieejamas dažādu ērtības līmeņu kemperu novietnes. Tāpat Latvijā ir iespējams nakšņot kemperī arī ārpus oficiālajām kemperu vietām, ja vien tās nav privātās teritorijas vai citādi aizsargājamas vietas, taču vienmēr ir svarīgi ievērot vietējos noteikumus, būt pieklājīgam pret apkārtējo vidi un citiem cilvēkiem, kā arī rūpēties par savu un citu drošību,” skaidro A. Zvirbule.

Lai iegūtu vairāk informācijas un konkrētas vietas viņa iesaka arī apmeklēt attiecīgās kempingu mājaslapas vai izmantot ceļotāju forumus un lietotnes un izvēlēties atbilstoši savām vēlmēm.

Kemperu ceļotāji - absolūti dabas mīļi

Visbiežāk ceļotāji “uz riteņiem” ir jauni cilvēki, nelielas ģimenes un pat pieredzējuši ceļotāji. “Tie ir cilvēki, kuriem patīk kopīgi piedzīvojumi dabā, pārgājieni, makšķerēšana, kalnu riteņbraukšana, kā arī cilvēki, kas vēlas apvienot darbu un ceļošanu,” tipisku “ceļotāju uz riteņiem” raksturo “Mink Campers” pārstāve. Tāpat šis ceļošanas veids ir vienkāršs un ērts risinājumu tiem, kas vēlas ceļot bez viesnīcu rezervēšanas.

Interesanti ir tas, ka Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Anglijas iedzīvotāji ir īpaši iecienījuši “kemperošanu”. “Šo valstu iedzīvotāji izvēlas kemperus kā ceļošanas veidu, pateicoties labi attīstītai infrastruktūrai, kempingu tradīcijām un dabas daudzveidībai,” secina A. Zvirbule.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7599299sec.