Turcijā, Ēģiptē vai tepat Latvijā? Aktrise Regīna Devīte izmēģina veselības veicināšanas kūri

Turcijā, Ēģiptē vai tepat Latvijā? Aktrise Regīna Devīte izmēģina veselības veicināšanas kūri

Guļot relaksējošā dūņu vannā, aizdomājos par tiem, kuri regulāri brauc atpūsties uz kūrortiem Turcijā vai Ēģiptē, bet ne reizi nav pamēģinājuši veselības uzlabošanas kūri tepat pie mums Latvijā... Protams, ārzemju kūrorti ir slinkošana un bauda vēderam, bet rokas stiepiena attālumā tepat ir sasniedzama lieliska iespēja restartēties un atgūt spēkus,” saka Valmieras teātra aktrise Regīna Devīte.  

Reiz Regīna Devīte, ko daudzi aizvien atpazīst kā Zentiņu no seriāla “Ugunsgrēks”, bija pieteikusies rehabilitācijai Kūrorta rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri”. Toreiz saspringtā darba grafika dēļ rehabilitāciju https://www.jaunkemeri.lv/pakalpojumi/rehabilitacija uzsākt neizdevās, bet šovasar veselības kūre “Jaunķemeros” beidzot ir īstenota! “Godīgi sakot, līdz šim man bija tikai aptuvens priekšstats par to, kas īsti notiek “Jaunķemeros”, kā tieši šeit strādājošie speciālisti var palīdzēt uzlabot vai atgūt veselību, bet tagad, kad esmu šeit, varu godīgi atzīt – šī vieta un plašais pakalpojumu klāsts, ko te var saņemt, mani  patīkami pārsteidza.”

…Tālāk atkarīgs, kā pati par sevi rūpēšos

“Beidzot ir klāt mana 3 dienu veselības kūre “Jaunķemeros” un tā sākas ar konsultāciju pie ārstes Ildzes Rozenšteinas. Pārrunājām manas veselības problēmas, ārste izmērīja man asinsspiedienu un sastādīja vēlamo procedūru plānu. Gan daktere Rozenšteina, gan citi speciālisti, zinot manu problēmu, vienā balsī saka – ir jāvingro, jānostiprina muskulatūra, jāuzlabo līdzsvara sajūta! Zinu, zinu. Skarbi, bet tā ir taisnība – daba ir nežēlīga. Kad sievietei beidzas reproduktīvais vecums, tālāk laba pašsajūta lielā mērā būs atkarīga no tā, cik labi un pareizi savu veselību pati mācēsi uzturēt. Svarīga ne tikai pozitīva attieksme pret dzīvi, bet arī nerimstoša interese par medicīnu, fizioterapiju un rehabilitācijas sniegtajām iespējām, kas mūsdienās cilvēkam var palīdzēt uzturēt sevi labā formā arī mūža labākajos gados.


Pavadot laiku “Jaunķemeros”, ar apbrīnu grupu nodarbībās vēroju arī citus pacientus – cik ļoti cilvēki tomēr rūpējas par sevi. Arī mani šajās dienās  pārņēma sajūta, ka daru kaut ko ļoti labu pati savas veselības labā.”

Dūņas - tas ir ekskluzīvi!

““Jaunķemeros” izbaudīju brīnišķīgas procedūras sejai – gan vakuummasāžu, gan sejas masāžu. 8.stāvs šeit ir relaksācijas un baudāmo procedūru stāvs. Savukārt fizikālās terapijas kabinetā devos uz darsonvalizācijas procedūru. Tā ne tikai uzlabo ādas elastību, asinsriti, bet ir ļoti patīkama un relaksējoša. Pirmo reizi biju zemūdens masāžā un pirmo reizi minu kardiotrenažiera pedāļus. Savukārt dūņu vanna https://www.jaunkemeri.lv/index.php/pakalpojumi/rehabilitacija/rehabilitacijas-metodes/peloidterapija – tas nudien ir vesels piedzīvojums! Atceros, mamma reiz stāstīja, ka senāk Baldones sanatorijā dūņu procedūras palīdzējušas viņai atrisināt kādu veselības problēmu, bet tagad ar apbrīnu un lielu interesi vēroju, kā dūņu vanna tiek gatavota tieši man – sērūdenī tiek iejaukti četri spaiņi “melnā zelta”, un varu baudīt šo ekskluzīvo procedūru arī mūsdienās.

Vienā no dienām manā procedūru plānā bija hidromasāžas baseins. Kopā ar vēl pāris “Jaunķemeru” apmeklētājiem riņķojām baseinā pa apli, ik pēc noteikta laika ļaujot citai zemūdens strūklai izmasēt sānus un muguru. Pēc tam mani gaidīja skābekļa kokteilis Fito bārā. Līdz šim pat nezināju, ka tāds pasaulē eksistē!


Procedūru plāns nudien bija blīvs, un diena pagāja vienā skriešanā, bet tas nekas! Lai slaistītos un gulētu, nav taču jābrauc uz rehabilitācijas centru – to var darīt mājās!”

Bioimpedances aparāts, kurš māk glaimot

“Kādā dienā ierados uz konsultāciju arī pie uztura speciālistes Diānas Jakubovičas. Kā jau pie uztura speciālista – kāpju uzreiz uz svariem, bet nevis uz parastiem – man veica bioimpedances izmeklējumu. Tas ir tāds gudrs aparāts, kurš pastāsta daudz interesantas informācijas. To, ka man ir daži lieki kilogrami, es jau pati zināju, bet aparāts pastāstīja arī iepriecinošas ziņas, pat mazliet paglaimoja, ka mana  muskuļu masa atbilst normai un pēc bioloģiskā vecuma esmu pat par pāris gadiem jaunāka nekā apgalvo pases dati. Ko lai saka – priecājos! Uztura speciāliste Diāna paskaidroja, ka, gadiem ejot, cilvēkam var veidoties laktozes nepanesība, lai gan pirms tam nekas tāds nav bijis. Man izrakstīja arī medikamentu, ko varēšu lietot, kad organisms netiks galā ar olbaltumvielu šķelšanu un izraisīs nelāgu sajūtu, kad piena produktus gadījies lietot. Lai gan mana mamma vienmēr uzsver, ka lielā daudzumā jāēd zaļumi, svaigi dārzeņi, uztura speciāliste Diāna izskaidroja, ka manā vecumā uzturā labāk lietot termiski apstrādātus dārzeņus un neēst tik daudz svaigu zaļumu kā jaunībā. Arī tas var izraisīt sūdzības par gremošanas traktu.”

Izmēģināt diētu bez izsalkuma un mokām

“Uzlabojot veselību “Jaunķemeros”, izvēlējos ēdināšanu pēc programmas “Sulu maģija” https://www.jaunkemeri.lv/index.php/pakalpojumi/veselibas-veicinasana/programma-sulu-magija-ar-uzturesanos ēdienkartes. Tās ir četras diētiskas maltītes, kas dienā nepārsniedz 1000 kcal. Rēķinājos, ka tās būs zināmas ciešanas un jutīšos izsalkusi, bet nekā tamlīdzīga! Nevienu brīdi nejutu izsalkumu. Varbūt savu lomu spēlē arī tas, ka, esot citos apstākļos, organisms uzvedas savādāk, jo blakus nav pilns ledusskapis, kurš tevi vēlos vakaros uzrunā, vilinot ar kādu gardumiņu. Man vārds “diēta” saistās ar pašmocībām, bet meitenes, kuras pasniedz ēdienu “Jaunķemeros” programmas “Sulu maģija” dalībniekiem, skaidroja, ka šī diēta  paredzēta, lai organisms attīrītos, nevis lai badotos: brokastīs baudīju maltas linsēklas ar blenderētām ogām un zaļo šotiņu ar spirulīnu, vakariņās – svaigu dārzeņu salātus, pusdienās – skābeņu zupu ar griķiem un daudz šķiedrvielām. Jutos paēdusi. Vēl šeit noskatīju linsēklu ķīseļa recepti! Gatavošu tādu turpmāk mājās sev un savai mammai.”

Paveikt sev ko labu

“Mans ķermenis visā savā mūžā nekad agrāk nav tā uzmundrināts un lutināts kā šajās dienās “Jaunķemeros”. Tik daudz lietu, par kuru eksistenci es pat nenojautu. Arī par slinga terapiju biju dzirdējusi tikai garāmejot. Reiz kādas akcijas ietvaros ar mērķi popularizēt profilaktiskas pārbaudes un izmeklējumus, bija izdevība pažēloties ārstam, ka man bieži galva sāp. Toreiz man veica izmeklējumus, atzina, ka kopumā viss ir kārtībā, bet piebilda - “slinga terapija jums gan noderētu!”. Vai man toreiz kam tādam bija laiks? Nekā! “Jaunķemeros” tiku pie Ilonas Sundukovas, kura pieprot to lietu un zina, kā darboties ar slinga iekares sistēmām. Kabinetā jokojām, ka tās ir gluži kā šūpoles pieaugušajiem, bet šī izrādījās patiešām ļoti laba metode maniem saspringtajiem kakla daļas muskuļiem. Efektu jutu jau pēc pirmās reizes.


Kamēr pavadīju laiku “Jaunķemeros”, man zvanīja vairāki draugi un paziņas. Uzzinot, ka esmu rehabilitācijas centrā, visi kā viens vaicāja vispirms– kas tev noticis? Brīnījos, kāpēc tāds jautājums – ja būtu kas nelāgs noticis, cilvēks visticamāk atrastos slimnīcā, nevis Kūrorta rehabilitācijas centrā. Ja vēlamies dzīvot pēc ideālā scenārija, tad pūles jāiegulda profilaksē, nevis tad, kad jau jācīnās ar veselības problēmu sekām. Šobrīd man ir sajūta, ka esmu paveikusi savas veselības labā kaut ko lielisku.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 20.07.2024 Mājas kafejnīca "Lāde" aicina ciemos! Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "Lāde" aicina izbaudīt atmosfēru aizvadītā gadsimta noskaņās - gan telpās, gan ēdienkartē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.07.2024 - 17.07.2024 Bērzmuižas mājas kafejnīca Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas novada mājas kafejnīcu "Bērzmuiža", kura Tevi gaida 27.un 28.jūlijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.07.2024 - 20.07.2024 Bērniem un jauniešiem TukumaPILSĒTAS PARKĀ Tukuma TIC
Sestdien 20.jūlijā Tukuma Pilsētas parkā iecerēta aizraujoša un apjomīga svētku programma top bērniem un jauniešiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00030899sec.