Partnera sānsoļus var atpazīt pēc roku pirkstiem

Daudzi cilvēki atzīst, ka ir krāpuši savu otro pusīti. Iemīļota atruna šajā gadījumā ir: "Tāda ir cilvēka daba." Vai tiešām tā ir? Jaunākie pētījumi pierādījuši, ka vīrieši visbiežāk iet pa kreisi ar ne pārāk atraktīvām sievietēm, bet sieviešu sānsoļu partneri parasti ir skaistāki nekā otrā pusīte.

Vācu psiholoģijas profesors Manfreds Hasebrauks savā jaunākajā grāmatā pētījis cilvēku pārošanās paradumus un ar neskaitāmiem zinātniskiem piemēriem pamatojis dažādas atziņas par vīriešu un sieviešu neuzticību.

Vīrieši vēlas izplatīt pasaulē savu ģenētisko materiālu, sievietes - radīt skaistus bērnus.

Vīrieša sānsoļi visbiežāk izskaidrojami ar cilvēka evolūcijā ieprogrammēto vajadzību izdalīt savus gēnus pēc iespējas vairāk sievietēm un tādējādi uzturēt cilvēku dzimumu. Tas tiešām ir zinātniski pierādīts, tomēr - kāpēc sānsoļi ir arī sievietēm?

Sievietēm arī šis process (kā vienmēr) ir rafinētāks - sievietes atrod kādu jauku, uzticīgu vīrieti ilgstošām attiecībām, zinot, ka tas parūpēsies par pašu sievieti un bērniem. Tomēr no partnerattiecību drošās ostas viņas dodas tā saucamajā ģenētiskajā šopingā, kā to apzīmē profesors Hasebrauks. Viņas meklē seksu ar vīrieti, kas ir atraktīvāks par esošo partneri. Tādējādi viņas teorētiski sarūpē iespēju radīt skaistākus bērnus. Savukārt skaistums no evolūcijas viedokļa nozīmē veselību, tāpēc arī sievietes savā veidā rūpējas par cilvēku dzimuma turpināšanu.

Izrādās, ka vīrieša noslieci uz neuzticību iespējams noteikt pēc roku pirkstiem. Ja tiek meklēts uzticams, rūpīgs vīrietis, der paskatīties uz rokām - ja rādītājpirksts un zeltnesis ir viena garuma, tad vīrietis tāds ir. Savukārt tad, ja rādītājpirksts ir manāmi īsāks par zeltnesi, vīrietis visdrīzāk ir sliktais puika. Vīrieša otrā un ceturtā pirksta attiecība ļauj secināt, kādās proporcijās mātes ķermenī grūtniecības laikā bijuši hormoni (prenatālais hormonu stāvoklis). Vīrišķais hormons testosterons mātes ķermenī ietekmē embrija attīstību un vēlāk arī vīrieša nobriešanu. Jo vairāk grūtniecības laikā hormonos ir testosterona, jo lielāka iespējamība, ka vīrietis pieaugot būs "vīrišķīgāks" un spēcīgāk attīstīsies viņa agresivitāte un sacensību gars, konkurences izjūta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 18.06.2024 Ciemos uz Lielo latgaļu tirgu! Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies aizraujošā braucienā uz Ludzu- Latvijas senāko pilsētu. Jautrri koncerti, amatnieku ražojumi, gardumi svētku galdam, 22.06 | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Atlantic Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22931504sec.