TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie jūnija rezultāti

«Novaturas» grupas provizoriskie jūnija rezultāti

Baltijas tūrisma tirgus līdera “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, ieņēmumi jūnijā bija 21,6 miljonu eiro apmērā. Pērn šajā pat laikā ienākumi bija 22 miljoni. Tika apkalpots 28,8 tūkstoši klientu, savukārt pērn to bija 30,5 tūkstoši.

Laika periodā no 2024. gada janvāra līdz jūnijam uzņēmuma ieņēmumi* fiksēti 86,8 miljonu eiro apmērā un apkalpots 112 tūkstoši klientu. Pērn attiecīgajā periodā ieņēmumi fiksēti 102,5 miljonu eiro apmērā un apkalpoti 124 tūkstoši klientu.  

Latvijā kopš gada sākuma līdz jūnija noslēgumam apkalpots 26 tūkstoši klientu. Pērn šajā laikā apkalpoti 25 tūkstoši klientu.

Turpinot dažādot vasaras galamērķus, kam ir augstāka peļņa nekā Turcijai, ir palielinājies pieprasījums uz Spānijas kūrortiem un Grieķijas salām. Turklāt, jūnija sākumā uzsākot 2024.–2025. gada ziemas brīvdienu iepriekšpārdošanu, “Novaturas” redz aktīvāku interesi nekā pērn.

“Pirmajā mēnesī pēc ziemas galamērķu izziņošanas mūsu klienti visas grupas ietvaros ir iegādājušies vairāk ceļojumu nekā pērn. Ņemot vērā, ka 2023. gadā ziemas izpārdošanas sākām piecas nedēļas agrāk nekā šogad, secinām par pieaugošu tendenci ceļotājiem plānot savas brīvdienas un ceļojumus iepriekš. Pat ar ievērojami īsāku izpārdošanas periodu, ziemas rezervācijas Lietuvā un Latvijā ir gandrīz 30% apsteidzošas nekā pērn. Tikmēr Igaunijā novērojam lejupslīdi, un viens no iemesliem ir saistīts ar vājāku makroekonomisko noskaņojumu šajā tirgū,” stāsta “Novaturas” izpilddirektors Kristijons Kaikaris (Kristijonas Kaikaris).

Ziemas ceļojumu pieprasījuma pieaugumā jūnijā izcēlās slēpošanas braucieni, ko ietekmēja grupu rezervācijas, kuras “Novaturas” organizē gan privātpersonām, gan pārdod komercklientiem un partneriem. Turklāt pieauga interese par atpūtu tālos, eksotiskos galamērķos (+16%). Šogad 8 no 11 eksotiskajiem galamērķiem ir lielāki pārdošanas apjomi nekā pērn, un vislielāko pieaugumu uzrāda Vjetnama, Taizeme, Bali, Tanzānija un Meksika.

Atpūtas galamērķu topa augšgalā joprojām stabili turas Ēģipte, jo 53% ziemas iepriekšrezervētāju ir izvēlējušies šo galamērķi savām brīvdienām, kas ir par aptuveni 10% vairāk nekā pagājušā gadā. Vairāk iespēju un elastīgākas ceļošanas iespējas pieejamas Apvienotajos Arābu Emirātos, kur “Novaturas” ir palielinājis piedāvājumu nākamajai ziemas sezonai un veic papildu pārdošanas akcijas.

Pilnas nākamās ziemas programmas atklāšanas ietvaros “Novaturas” jūnijā organizēja arī pasākumu aģentūru pārstāvjiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, lai iepazīstinātu ar jauno galamērķi - Spānijai piederošo Grankanārijas salu. Pasākumi tika organizēti sadarbībā ar “Gran Canaria Tourist Board”. Latvijas ceļotājiem uz šo galamērķi laikā no novembra līdz decembrim (ieskaitot) būs pieejami lidojumi reizi nedēļā, piektdienās. Lidojumus nodrošinās nacionālā aviosabiedrība “airBaltic”.

Jāatgādina, ka nākamajā ziemā Latvijas uzņēmums “Novatours” ceļotājiem piedāvā kopumā 20 galamērķus 17 valstīs. Piedāvājumu klāstā ir plaša eksotisko ceļojumu izvēle, slēpošanas kūrorti Francijā, Austrijā un Itālijā, kā arī populārākie kūrorti Ēģiptē, Madeirā un Tenerifē.

Pēc jaunā eSIM mobilā interneta pakalpojuma ieviešanas klientiem Lietuvā maijā, “Novaturas” jau jūnijā to piedāvāja ceļotājiem arī Latvijā un Igaunijā. Uzņēmums ir pirmais tūrisma operators Baltijas valstīs, kas piedāvā šādu pakalpojumu. Tas ir pieejams visos “Novaturas” piedāvātajos galamērķos un īpaši aktuāls tas ir ceļojot ārpus ES.

Tāpat jūnijā “Novaturas” paziņoja, ka pārtrauc līgumu ar “Beta Travel”, pārņemot savu klientu rezervācijas un tādējādi nodrošinot visu viņu plānoto ceļojumu norisi. Paziņojumā uzņēmums skaidri pauda savu nostāju, ka vienmēr tiecas pēc klientu uzticības un labklājības, vienlaikus skaidrojot investoriem, ka tā sadarbība ar “Beta Travel” veido tikai ļoti nelielu daļu no kopējā “Novaturas” pārdošanas apjoma. Pārņemto rezervāciju rezultātā uzņēmums neradīs būtiskus materiālus zaudējumus vai zaudējumus, kas ietekmētu tā finanšu rezultātus.

*KOREKCIJA: Uzņēmums tika koriģējis savus 2024.gada maija ieņēmumu rezultātus, kas tika paziņoti jūnijā. “Novaturas” ieņēmumi maijā bija 14,1 miljoni eiro maijā (jūnijā tika ziņots, ka “Novaturas ieņēmumi maijā bija 17,3 miljoni eiro).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 19.07.2024 Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.07.2024 - 19.07.2024 Jelgavas TIC aicina uz vakara pastaigu Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
19.jūlijā pulksten 20 Jelgavas TIC aicina uz neparastu ekskursiju – vakara pastaigu “Jelgavas leģendas un stāsti” ar gidi Inu Jurģi | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 20.07.2024 Mājas kafejnīca "Lāde" aicina ciemos! Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "Lāde" aicina izbaudīt atmosfēru aizvadītā gadsimta noskaņās - gan telpās, gan ēdienkartē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73227sec.