Tokijā autobraucējiem autostāvvieta ir svarīgāka par automašīnu

Tūristi no Eiropas vienmēr nobrīnās par Tokijas autosatiksmi, kas ir ļoti intensīva uz neskaitāmām pilsētas autostrādēm ar astoņām braukšanas joslām. Japānas galvaspilsētas iedzīvotājs vispirms iegādājās vai sarūpē stāvvietu automašīnai un tikai tad nopērk automašīnu. Daudzi japāņu automobiļi tiek būvētišaurāki un augstāki nekā Eiropā vai Amerikā, jo lielpilsētas telpas trūkums nosaka arī autoražotāju pielāgošanos pilsētas vides prasībām. Autostāvvieta Tokijā maksā vidēji 400 eiro mēnesī un nepareizi novietotas automašīnas bez žēlastības tiek evakuētas.

Amerikāņu un eiropiešu vēlme pēc stiprāka, lielāka un ātrāka automobiļa Tokijā nav vērtē, jo autosatiksmes vidējais ātrums ir 15 km/h.Tāpēc japāņi pievērš daudz lielāku uzmanību automašīnas aprīkojumam un modernām tehnoloģijām. Tokijā dzīvo 36 miljoni iedzīvotāju un dzīvokļu īres maksa lielā mērā tiek noteikta pēc iespējām komfortabli sasniegt tuvāko dzelzceļa staciju. Tikai katrs ceturtais Tokijas iedzīvotājs var palepoties ar savu automašīnu, bet, piemēram, Hamburgā katrs otrais. Tokijas vienā kvadrātkilometrā dzīvo 20 500 iedzīvotāju, bet, piemēram, Hamburgā 2300. Līdzīgi kā Eiropā arī Japānā automobilis ir labklājības statusa jautājums.

Japāņi šobrīd aktīvi strādā pie tīklošanas koncepta starp automašīnām, autobusiem, motocikliem un velosipēdiem, lai ar jaunāko tehnoloģiju starpniecību koordinētu pilsētas satiksmi. Piemēram, ja automašīnas nonāk avārijas izraisīšanas situācijā, tad satiksmes dators pārņem automašīnas vadības sistēmu un novērš autoavāriju. Gandrīz katrs Tokijas automobilis ir aprīkots ar navigācijas un pilsētas satiksmes centrāles informācijas sistēmām. Nepieredzējušam Eiropas autotūristam ir gandrīz neiespējami izbraukt Tokijas maršrutus bez pavadoņa vai personiskā šofera.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Vēsturisko parku un dārzu diena Alūksnē Alūksnes TIC
6.un 7. jūlijā Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas 2024 apmeklētājus aicina sajust vēsturiskas dvesmas un līdztekus baudīt. | Skatīt vairāk
no 4.00 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17926216sec.