Rīgas Motormuzejā varēs aplūkot mikroautobusu RAF M2 STILS (1994)

No šī gada 16.junija Rīgas Motormuzejā varēs aplūkot mikroautobusu RAF M2 STILS (1994), kā arī tā sanitāro versiju. Līdz ar otru konceptuālo auto – RAF Roksana, tie bija divi pēdējie, salīdzinoši jaunie modeļi, kurus izstrādāja kādreiz tik slavenās RAF rūpnīcas konstruktori.

Mediju pārstāvji tiek aicināti ar muzeja jaunajiem eksponātiem iepazīties ceturtdien plkst. 14:00 Rīgas Motormuzeja telpās.

Pasākumā piedalīsies:

muzeja vadītājs Aivars Aksenoks,

bijušais RAF darbinieks, viens no šo automobiļu autoriem Juris Pencis,

autosportists, SIA OSC vadītājs un RAF vēstures entuziasts Andris Dambis.

Līdz 1991.gadam RAF (Rīgas Autobusu Fabrika) bija līderis mikroautobusu un ātrās palīdzības transporta ražošanā, šī tehnika bija pieprasīta kā Padomju Savienībā, tā arī citās sociālistiskajās republikās. Situācija strauji mainījās pēc PSRS sabrukuma. Gan tehniski, gan vizuāli novecojušais modelis RAF 2203 90-to gadu sākumā vairs nevarēja lepoties ar lielu noieta tirgu, tāpēc rūpnīcas vadība un nodaļu direktori sāka apsvērt kā labāk adaptēties jaunajā tirgus situācijā. Lēmums bija skaidrs – ar steigu jāizstrādā jauni un moderni modeļi.

Konstruktori piedāvāja vairākus variantus, bet par piemērotāko un modernāko atzina RAF M2 STILS. Jauno auto aprīkoja ar 4 cilindru 2.3 litru dzinēju, kurš spēj attīstīt 150 ZS, priekšējo riteņu piedziņu un pastāvēja iespēja uzstādīt arī automātisko pārnesumkārbu. 1994.gadā tika izgatavoti (uztaisīti) divi RAF M2 STILS prototipi, no kuriem viens ir mikroautobuss ar 12 sēdvietām, otrs sanitārais transportlīdzeklis. Auto dizains ir RAF rūpnīcas sadarbības kopprojekts ar speciālistiem no Krievijas NAMI institūta.

Lai projekts sekmīgi attīstītos, bija nepieciešami līdzekļi, kuru rūpnīcai nebija. Arī investori novecojušās rūpnīcas attīstībai neatradās. To visu vēl pastiprināja 90–to gadu ekonomiskā krīze gan Krievijā, gan Baltijas reģionā, kā rezultātā 1998.gadā rūpnīca bankrotēja.

Transportlīdzekļu tehniskie dati:

Cilindru skaits 4

Motora tilpums 2300 cm3

Jauda 150 hp

Priekšējā piedziņa

Sēdvietu skaits 12

Maks. ātrums 170 km/h

Vairāk informācijas: www.motormuzejs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 22.06.2024 IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90675092sec.