Tūrisma rallijs «Muižkungu pēdās Zemgalē» sāksies Jelgavā

Reiz kāds puisis, „kam bij’ vara”, Rīgu esot nesis rociņā, Jelgaviņu - padusē. Februāra pēdējā sestdienā visiem puišiem un meitām, vīriem un sievām vara un varēšana tāpat nepieciešama, tikai rokās un acu augstumā „jānes” Jelgava – senā Mītava. Tieši Jelgavā 25. februārī sāksies tūrisma portāla www.atputasbazes.lv rīkotais tūrisma rallijs – brīvdienu izbrauciens „Muižkungu pēdās Zemgalē”. Starts Jelgavā pie Atpūtas un sporta kompleksa „Zemgale” Rīgas ielā 11 no plkst. 08.00 līdz 10.00.
Dalībniekiem būs iespēja apskatīt un tuvāk iepazīt vairākus Jelgavas kultūrvēsturiskos objektus. Ja pārskatām vēstures lappuses un meklējam „muižkungu” – īstajos titulos hercogu, grāfu, firstu, baronu - pēdas Latvijas vēsturē, tad, protams, viena no pirmajām vietām, kur tās atrast, ir Jelgavas pils – Kurzemes hercogu rezidence. Ilgi un grūti celta, līdz izvērtusies par īstu skaistuli. Jelgavas pils piedzīvojusi un pārdzīvojusi hercogu dinastiju maiņas, karus, ugunsgrēkus, Kurzemes - Zemgales hercogistes pastāvēšanas beigas, Eiropas pašu spilgtāko aristokrātu vizītes. Jelgavas pilī – LLU muzejā, pēdu nudien ir ļoti daudz, un 25. februārī jums ir visas iespējas atstāt arī savējās un, uzdevumus veicot, salīdzināt ar senajām, gadsimtu gaitā atstātajām. Tas katrā ziņā būs patiesi aizraujoši un lielisks sākums „pēdu meklēšanai” visas dienas garumā.

Brīvdienu izbrauciena dalībniekus aicinām pabūt vēl vienā Jelgavas lepnumā – atjaunotajā Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Būs jāuzkāpj līdz pat 9. stāvam, lai aplūkotu Jelgavas panorāmu un kāpiens katrā ziņā būs rezultāta vērts. Runājot par Jelgavu, protams, allaž sāp sirds, ka pēdējā kara laikā šī brīnišķīgā un vēsturiskā pilsēta tik ļoti tika nopostīta. Taču dažas pērles saglabājušās vai atjaunotas– arī maršrutā iekļautā Sv. Annas baznīca un slavenā Academia Petrina (tagad Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures mākslas muzejs).

Aicinām šajā brīvdienu izbraucienā piedalīties arī pašus jelgavniekus, jo būs ko redzēt, ko piedzīvot, ko uzzināt un ko atcerēties! No Jelgavas tūrisma rallija maršruts vedīs uz Jelgavas, Bauskas, Rundāles, Tērvetes, Auces, Dobeles, Jaunpils un Tukuma novadiem. Brīvdienu izbrauciena noslēguma pasākumā Jaunmoku pilī plkst. 20.00 dalībniekus gaidīs balvas visdažādākajās nominācijās un skanīgs vakars kopā ar aktieri Gundaru Silakaktiņu un Pilsdāmām teju no visas Zemgales un tuvējām Kurzemes pilīm. Jaunmoku pils pārsteigumi dalībniekus aicina pulcēties jau no plkst. 18.00.

Pateicamies Jelgavas pilsētas domei, Jelgavas reģionālajam tūrisma centram, Latvijas Lauksaimniecības universitātei par atbalstu projekta īstenošanā! Jelgava patiesi ir viesmīlīga pilsēta, kas allaž labprāt gaida ciemiņus un sniedz vislabāko no pilsētas tūrisma piedāvājuma klāsta.


Tiksimies 25. februārī muižkungu pēdās Jelgavā un Zemgalē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58225203sec.