Pirmo reizi Latvijā notiks «RAF vintage festivāls»

No 17. – 19. maijam Muzeju nakts ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks RAF vintage FESTIVĀLS, kura laikā vienuviet būs iespējams apskatīt vairāk nekā 15 dažādus RAF autobusu modeļus, no kuriem lielākā daļa ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti.

RAF vintage FESTIVĀLS norisināsies Jelgavā, industriālā parka “NP Jelgavas Biznesa Parks” teritorijā (Aviācijas ielā 18), kur agrāk atradās leģendārā “Rīgas autobusu fabrika” jeb RAF, kas bija Padomju Savienībā viena no modernākajām ražotnēm un tika dēvēta par “RAF Republiku”.

Publiskai apskatei RAF vintage FESTIVĀLS būs pieejams Muzeju nakts laikā – 19. maijā.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem RAFiņiem, interesenti varēs iepzīties ar vēsturiskām relikvijām – gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

Arta Nordmane, „NP Jelgavas Biznesa Parks” vadītāja un RAF vintage FESTIVĀLA aktīvā organizatore: „Esmu gandarīta un lepna mūsu industriālajā parkā – agrākajā RAF rūpnīcā – organizēt tik skaistu un vēsturisku notikumu! RAF joprojām ir Latvijas nozīmīgākais sasniegums autobūvē, kā arī kopumā ir viens no spilgtākajiem rūpniecības “ziedu laiku” simboliem, kas Latvijas vārdu nesis gan Padomju Savienībā, gan ārpus tās robežām. Šis festivāls būs neaizmirstams notikums, turklāt tā laikā būs iespēja aplūkot pasaulē pirmo un līdz šim vienīgo pilnībā restaurētu RAF modeli – mikroautobusu RAF 977 Latvija!”

RAF vintage FESTIVĀLA laikā apmeklētājiem būs iespēja iejusties populārā RAF 22031 Latvija neatliekamās medicīniskās palīdzības pasažiera lomā, savām acīm skatīt vienu no tikai 10 jebkad saražotajiem RAF 976M autobusiem, kā arī iztēloties - kā savulaik notika tirdzniecība no RAF 2924 autoveikala!

Kā jau minēts, festivālā būs aplūkojams arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedra Valda Ģīļa pasaulē vienīgais līdz šim pilnībā restaurētais mikroautobuss RAF 977 Latvija modelis.

Plašāka informācija būs pieejama pirms Muzeju nakts un RAF vintage FESTIVĀLA norises.

Par „NP Jelgavas Biznesa Parks”

“NP Jelgavas Biznesa Parks” ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā ar kopējo platību 23 ha, bet iznomājamo telpu platība pārsniedz 107 000 kv.m. Ņemot vērā, ka tā savulaik bijusi lielākā mašīnbūves rūpnīca Baltijā, tā var nodrošināt ražotājus ar lieljaudas energo padevi un īpaši plašām ražošanas telpām.

“NP Jelgavas Biznesa Parks” atrodas stratēģiski izdevīgā vietā – Jelgavā, kas ir viens no rūpniecības centriem Latvijā, ar augsti attīstītu infrastruktūru un senām ražošanas tradīcijām.

Šobrīd “NP Jelgavas Biznesa Parks” darbojas 16 uzņēmumi, no kuriem 8 ir lieli ražotāji, tostarp gofrētā kartona ražotājs „Smurfit Kappa Baltic”, „PET Baltija”, „Baltijas Gumijas Fabrika” u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71991706sec.