Pasākumi jūlija pirmajā nedēļā Tukuma pusē

Pasākumi jūlija pirmajā nedēļā Tukuma pusē

Jūlija pirmā nedēļa Tukuma pusē būs kultūras notikumiem bagāta. Tā piedāvā plašu aktivitāšu klāstu dažādām gaumēm. No Pagalma svētkiem Durbes pilī ar vakara koncertprogrammu “Mazā bilžu rāmītī”, līdz koncertiem jaudīgas mūzikas cienītājiem Šlokenbekas muižas pagalmā un Jaunpils pils pagalmā. Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”., bet mākslas mīļotāji varēs apmeklēt Ditas Lūses un Matiasa Jansona izstādi Tukuma Mākslas galerijā “Durvis”.

Sāc nedēļas nogali jau ceturtdienā!

4. jūlijā no pulksten 15.00 Durbes pils aicina uz Pagalma svētkiem, kur pulksten 15.00 līdz 18.00 būs keramikas tirdziņš un tikšanās ar meistariem, kā arī keramikas darbnīca Ineses Auziņas vadībā. Būs iespēja iepazīt arī Durbes pils Rožu stāstus un apskatīt Laimoņa Mieriņa gleznu reprodukcijas Kalpu mājas pagalmā. Bet vakarā koncertprogramma “Mazā bilžu rāmītī” no  pulksten 19:00 pie Durbes pils apvienos izcilu latviešu mūsdienu kamermūziku un cilvēku iemīļotas un labi zināmas dziesmas jaunā skanējumā. Lieliskā dziedātāja Paula Saija izvēlējusies sev tuvas kompozīcijas, kuras Trio Tresensus aranžējumos iegūs smalkāku, niansētāku un nepierastāku noskaņu. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Ieeja koncertā 10 EUR. Biļetes uz koncertu - "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā. Ērtībai lūgums līdzi ņemt savus krēslus vai pledus. Adrese: Durbes pils, M.Parka iela 7, Tukums.

Svētki Tukuma novada pagastos

Valdeķu ciemata svētkos 5.jūlijā pulksten 19:00 būs Kaspara Antesa koncerts. Ieeja koncertā 5 EUR. Pēc koncerta, pulksten 22:00 balli spēlēs grupa "Baltie lāči". Ieeja ballē 8 EUR. Šo pašu svētku ietvaros arī 6.jūlijā Valdeķos būs aktivitātes - no pulksten 8:00 līdz pat 15:00. Pulksten 8:00 - rīta jogas meistarklase, no 11:00 līdz 15:00 Valdeķu turnīrs novusā, bet no 11:30 līdz 13:00 būs radošās meistarklases bērniem. Dalība visās aktivitātēs bezmaksas. Adrese: Valdeķu kultūras nams, Kandavas pagasts, Tukuma novads.

Irlavas pagasta svētki sāksies jau 5.jūlijā ar glezniecības plenēru, un turpināsies 6.jūlijā ar tirdziņu, mopēdu paraugdemonstrējumiem, koncertu un kūku konkursu. Svētku tirdziņš Irlavas pagasta svētku ietvaros 6.jūlijā būs no pulksten 11:00 līdz 15:00 Irlavas "Ostiņās". Visi tiek aicināti svinēt svētkus arī kopā ar Saksofonu duetu “Marta&Neftali” un baudīt romantiskas, melodiskas, populāras pasaules melodijas saksofonu izpildījumā 6.jūlijā pulksten 12:00 Irlavas centrā. Otrās svētku dienas vakarā pulksten 19:00 Irlavas Studentkalna estrādē būs skatāma Vaira Nartiša stand-up izrāde "Pūt un palaid". Ieeja 3 EUR. Svētku trešajā dienā, 7.jūlijā plaša koncertprogramma un aktivitātes gan pieaugušajiem, gan bērniem. Adrese: Irlavas centrs, Irlava, Tukuma novads.

Ģimenes dienas pasākums Degolē aicina uz kopīgu laika pavadīšanu 6.jūlijā no pulksten 12:00, Vienības centrā (daudzdzīvokļu māju pagalmā). Pasākumā būs dažādas atrakcijas kopā ar Smaidu darbnīcu, būs arī radošās darbnīcas un koncerts kopā ar Lieni Šomasi un viņas bērnu un jauniešu radošo vokālo studiju "Varavīksne", Tukuma deju skolu "Demo". Priecēs piepūšamās atrakcijas, būs tehnikas izstāde, seno mopēdu parāde. Pasākums bez maksas! Adrese: Vienības centrs, Degole, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Jaudīgas mūzikas cienītājiem

Jaunpils pils iekšpagalmā 5.jūlijā pulksten 19:00 uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri – Lauris Subatnieks, Gundars Silakaktiņš un Aldis Siliņš ar grupu "Ilga" un "Rock Symphony" – Ēriks Upenieks, Gundars Lintiņš un Edijs Šimins. Sagaidāms iespaidīgs rock mūzikas blieziens ar efektīgu šovu. Biļetes var iegādāties bezrindas.lv vai Jaunpils pils administrācijā. Pirmās 50 biļetes par īpašu cenu - 20,00 EUR. Vairāk informācijas, zvanot kultūras centra vadītājai Dārtai – 27076231. Adrese: Jaunpils pils, Baznīcas iela, Jaunpils, Tukuma novads.

Šlokenbekas muižā 5.jūlijā pulksten 18:00 būs vokālā ansambļa "Dūkurīši" 4.sezonas noslēguma koncerts. Būs arī ansambļa himnas pirmatskaņojums, kura mūzikas un vārdu autores ir Vija Fogele un Ilze Alberinga. Dzirdēsi spridzinošo duetu "DANCE", muzicēs arī vokālā ansambļa draugi, pasniedzēja Ivara Cinkusa audzēkņi, kā arī metāla grupa "Garu Pagrabs"! Ieeja 3 EUR. Adrese: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Tukuma novads.

6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Pulksten 12.30 muzikāli priecēs alternatīvā roka grupa “Starp līdzīgiem” no Liepājas un Aizputes, 13.50 Smagā roka - metāla grupa “Decibels” no Limbažu novada, bet pulksten 15.00 - grupa “DeMorale” no Rīgas. Savukārt pulksten 16.10 dzirdēsim grupu “MIGGLA” no Preiļiem un Līvāniem, 17.20 uzstāsies grupa “ NOVA” no Rīgas. VAKARA KONCERTS turpināsies ar Latvijā iecienītu grupu uzstāšanos no pulksten 19.00. Kā pirmie koncertā uzstāsies “Dakota”, “Tumsa”, tad “Opus Pro” un “Linga”. Bet līdz rīta gaiļiem būs “Karaoke ar Frīdi” un DJ Gucha, pasākumu vadīs neatkārtojamais Renārs Mastiņš! Teritorijā darbosies dažādas aktivitātes un tirdzniecības sektors. Biļetes pasākuma dienā varēs iegādāties Šlokenbekas muižā vai bilesuparadize.lv kasēs! Adrese: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Tukuma novads.

Baznīcās

Vēsturisko ērģeļu svētki "Latvija - ērģeļu zeme" šogad norisināsies no 5. jūlija līdz 23. augustam. Šajā laikā būs iespēja noklausīties astoņus koncertus dažādās Latvijas baznīcās. 6. jūlijā plkst. 18:00 Kandavas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts „Concerto barocco“, kurā uzstāsies ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja un soprāns Nora Kalniņa. Adrese: Baznīcas iela 7, Kandava, Kandava pilsēta, Tukuma novads.

Irlavas svētku koncerts "Ar saknēm Irlavā" 7.jūlijā būs pulksten 13:00 Sātu baznīcā. Muzicēs Renārs Austrums, Dana Ozola un Ance Vismanta, kā arī sieviešu koris "Irlava". Adrese: Sātu baznīca, Sāti, Irlavas pagasts, Tukuma novads.

Īpaša ekskursija un baleta kamerfestivāls Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils parkā apmeklētāji kopā ar pils dāmu varēs doties ekskursijā “Pastaiga zem baltajiem saulessargiem”, kuras laikā starp jūgendstila manierē iekoptām trīs krāsu puķu dobēm un rododendru dārzu būs iespēja, gozējoties zem baltiem saulessargiem, izbaudīt vēsturiskā dārza burvību. Ekskursijai, kura norisināsies 6. jūlijā pulksten 12.00 un 15.00 un 7. jūlijā pulksten 17.00, jāpiesakās pa tālruni 26187442 līdz 3. jūlija pl.17.00. Ekskursija pieejama latviešu valodā, dalības maksa – pieaugušajiem 6 EUR, bērniem 3.50 EUR. Svētdienā, 7. jūlijā, Jaunmoku pils parkā būs lieliska iespēja baudīt starptautisko baleta kamerfestivālu “Kurzemes klasika 2024”, kurā satiksies klasiskā baleta dejotāji, profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu, skolu, kultūras iestāžu un neatkarīgu deju studiju, grupu audzēkņi, kā arī baleta mākslinieki no Baltijas. Pasākumu vadīs Mārtiņš Upenieks. Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs. Vairāk informācijas www.jaunmokupils.lv. Adrese: Jaunmoku pils, Rīgas - Ventspils šosejas 75km, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Uz Tukumu pēc mākslas!

6. jūlijā pulksten 14.00 Tukuma Mākslas galerijā “Durvis” atklās Ditas Lūses gleznu un Matiasa Jansona skulptūru izstādi “Gaisma un forma”. Abi ir vidējās paaudzes mākslinieki, kurus vieno savai paaudzei raksturīgā idejiskā un estētiskā izpratne par mākslas būtību un sūtību. Ieeja bezmaksas. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv. Adrese: Mākslas galerija "Durvis", Brīvības laukums 21, Tukums.

Sajūti Latgales spēku Kurzemē!

7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. Latgales cilvēku spēks un humora dzirksts, kā arī savulaik vairāk nekā simt nospēlētas “Latgola.lv” izrādes iedrošināja autorus veidot koncertuzvedumu “Atgriežamies Latgolā”. Šajā kompānijā ir apvienojušies režisors Valdis Lūriņš, komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, Latvijas Nacionālā teātra aktieri un grupa “Baltie lāči”. Biļetes Biļešu Paradīzes un Kandavas kultūras nama kasē. Vairāk informācijas www.kandava.lv.  Adrese: Kandavas brīvdabas estrāde "Ozolāji", Kandava, Tukuma novads.

Svini svētkus Tukuma pusē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.461555sec.