Grieķijas valdzinošā sala Roda - ceļvedis neaizmirstamam ceļojumam

Grieķijas valdzinošā sala Roda - ceļvedis neaizmirstamam ceļojumam

Roda ir trešā lielākā Grieķijas sala, kas ik gadu pulcē krietnu pulku ceļotāju no visas pasaules. Kāds turp ceļo, lai izzinātu vēstures līkloču atstāto mantojumu, kāds - lai atpūstos izcilās pludmalēs, kāds - lai baudītu izcilo gastronomiju. Ir neskaitāmi daudz iemeslu apciemot Rodu un par neaizmirstamu ceļojumu ir parūpējies tūroperators “Novatours”, apkopojot atpūtas brauciena ceļvedi.  

Vēstures un kultūras dārgumi

Roda - šī ir salas galvenā un pati lielākā, antīka stilā veidotā pilsēta Vidusjūras piekrastē, ar attīstītu tūrisma infrastruktūru, gleznainu piekrasti, zeltainām kāpām, kristāldzidru jūru un daudzu gadsimtu kultūru, kura šeit jūtama ik uz soļa. Par senajiem laikiem atgādina iespaidīgais pilsētas nocietinājuma mūris, pils, vējdzirnavas, kas atrodas netālu no Svētā Nikolaja forta, tirgus, Mandraki forts. Noteikti ir jāpaklaiņo pa Rodas viduslaiku daļu, kuru vietējie iedzīvotāji sauc par vecpilsētu, kas ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.

Linda - kādreiz varena piejūras pilsēta, viena no trijām antīkajām pilsētām, kuras tika uzceltas Rodas valsts dibināšanas laikā. Mūsdienās Linda ir gleznains ciematiņš – vēstures piemineklis ar koši baltiem namiem. Stāva pakalna virsotnē priecē pils ar pasakainu skatu uz Svētā Pāvila līci. Pastaigas pa pilsētiņas bruģētajām ieliņām atklās tradicionālās arhitektūras skaistumu.

Senā Kamira - viena no trim senajām pilsētām, kas piedzīvoja Rodas valsts dibināšanu. Mūsu ēras 200. gadā zemestrīce izpostīja Kamīru. Arheoloģiskie izrakumi sākušies 1859. gadā, un to gaitā atklātā pilsēta kļuva par Rodas Pompejiem. Kamīrā bija attīstīta ūdens piegādes un kanalizācijas sistēma, skatāmas publiskās pirtis, tirgus laukums, romiešu mājas, divi tempļi un citas ievērojamas vietas.

Slēptie dārgakmeņi un slepenās vietas

Taureņu ieleja - idilliska un unikāla vieta, kur no jūnija vidus līdz septembrim lidinās neskaitāmi tauriņi. Ieleju aug priedes un Dienvidamerikā, Austrumu un Dienvidu Āzijā plaši izplatīts lapu koks stiraku ar spēcīgu, patīkamu sveķu-balzama aromātu, kas piesaista krāšņos lidoņus. Šī ir maģiska vieta, kur baudīt dabas veldzējošo mieru. Līkumojot pa šauriem, akmeņainiem ceļiem, skatam pavērsies mazi ezeriņi ar peldošām ūdensrozēm, upes un ūdenskritumi.

Monolitos pils - tiem, kas meklē piedzīvojumus un satriecošus skatus, Monolitos pils būs īsts prieks. Šis viduslaiku cietoksnis atrodas augstu klinšu atsegumā, un no tā paveras panorāmas skats uz piekrasti un apkārtējo lauku ainavu. Lai arī kāpiens pie pils ir visai izaicinošs, katrs solis būs tā vērts.

Epta Piges (septiņi avoti) - sulīga oāze ar septiņiem dabiskiem avotiem, kas ieplūst rāmā ezerā. Šī mierīgā vieta ir lieliski piemērota nesteidzīgai pastaigai, bet piedzīvojumu meklētāji var doties šaurā, tumšā tunelī, kas no avotiem aizvedīs uz ezeru.

Saules lutinātas pludmales

Tsambikas pludmale - pasakaiana pludmale ar zeltainām smiltīm un kristāldzidrajiem ūdeņiem. Tā gadu pēc gada tiek ierindota skaistāko Rodas pludmaļu topā. Tsambikas pludmalē var vienlīdz labi baudīt sauļošanos, peldes un ūdens sportu. Tā ir iecienīta gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū. Netālu no pludmales, kalna virsotnē atrodas Tsambikas klosteris, no kura paveras lielisks skats uz dzidro jūru un tuvējo apkārtni.

Svētā Pāvila līcis - gleznains līcis ar mierīgiem, tirkīzziliem ūdeņiem, kas ir ideāli piemēroti snorkelēšanai. Dramatiskās klintis un savdabīgā Sv. Pāvila kapela papildina šīs idilliskās vietas šarmu, padarot to par lielisku vietu, kur atpūsties un sauļoties.

Prasonisi pludmale - vindsērfinga un kaitsērfinga entuziastu paradīze. Šai unikālajai pludmalei ir divas puses: viena ar spēcīgu vēju un viļņiem, bet otra ar mierīgiem, sekliem ūdeņiem. Tā ir lieliska vieta, kur vērot Egejas un Vidusjūras saplūšanu.

Noteikti vērts nogaršot

Giross un suvlaki - Roda nebūs piedzīvota pilnībā, ja nebūs nogaršoti šie divi gaļas ēdieni. Sulīga marinētā gaļa, Grieķijas garšvielas un tzatziki mērce ir garšas, kas apbur.

Svaigas jūras veltes - esot jūru ieskāvienos, ir jābauda tās gardās veltes, kas Rodā ir pārpārēm - svaigas, daudzveidīgas un neaprakstāmi gardas! Teju katrā tavernā ir iespēja baudīt astoņkājus, kalmārus, garneles vai vienkārši jūras velšu paplāti kopā ar glāzi vietējā vīna.

Musaka un pastitsio - noteikti ir vērts sevi palutināt ar tradicionāliem grieķu ēdieniem, piemēram, musaku un pastitsio. Musaka ir kārtains baklažānu, maltas gaļas un bešamela mērces ēdiens, savukārt pastitsio ir cepts makaronu ēdiens ar līdzīgu pikantu pildījumu.

Mezedes un vietējie gardumi - par mezedēm tiek dēvētas mazas uzkodas, ko pasniedz komplektā, un ar tām ierasts ir dalīties. Izmēģiniet dolmades (pildītas vīnogu lapas), saganaki (cepts siers) un tzatziki (jogurta un gurķu mērce). Desertā nobaudiet baklavu vai loukoumades (medū mērcētus virtuļus).

Ceļojumu sezona uz Grieķijas salu Rodu rit jau pilnā sparā un ilgs līdz pat oktobra beigām. Ir laiks sākt plānot ceļojumu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jauns multifunkcionāls baseina komplekss Liepupes muiža
Jaunais baseina komplekss ir izveidots norobežotā muižas parka teritorijā, un to ieskauj plašs dzīvžogs | Skatīt vairāk
Speciālais piedāvājums Foto mīļiem! Estravel Latvia
Somijas daba // 9 naktis naktsmītnē atbilstoši izvēlētajam, pilna pansija, transfēri un piekļuve skatu torņiem un slēpņiem | Skatīt vairāk
no 3480 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2024 - 20.07.2024 Muzikāls vasaras vakars kopā ar Juri Kauku Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Teju pašā vasaras viducī, 19.jūlijā pl.19.00, gaidīsim ciemos mūsu draugu, mūziķi Juri Kaukuli. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71514702sec.