678 kilometri par godu Baltijas ceļš 35 gadu jubilejai

678 kilometri par godu Baltijas ceļš 35 gadu jubilejai

Par godu Baltijas ceļš 35 gadadienai, noskriet 678 kilometrus apņēmies siguldietis Rūdolfs Birnbaums.

Prognozējot, ka viss posms tiks pievarēts 8 dienās, veltījuma skrējiena starts paredzēts 16. augustā Viļņā no Gedimiņa pils torņa, savukārt finišs 23. augustā Tallinā.  

R. Birnbaums paredzējis, ka viņam pievienoties var katrs, kurš vēlas atbalstīt iniciatīvu, kopā noskrienot vai noejot vien īsāku, garāku vai pat visu distanci.

“Labākās idejas rodas kustībā. Tā, ceļā no Siguldas uz Līgatni, klausoties rokoperu “Lāčplēsis”, man radās ideja, kas pamazām tika pārvērsta konceptā “Izskrien Baltijas ceļu, 35”. Savukārt grupas “Instrumenti” dziesma “Patiesībai” bija punkts uz “i”, lai viss prātā jau sakārtotos tik precīzi, ka nolēmu neatstāt šo domu tikai idejas līmenī. Koncepts ir idejiski vienkāršs, kaut nenoliedzu, ka izpildīšanas ziņā prasīs zināmu fizisku piepūli.

Mani vienmēr ir pārsteidzis kā toreiz tik īsā laikā, bez mūsdienu tehnoloģiju iespējām, apmēram 2 miljoni cilvēku varēja mobilizēties un nostāties vienotā ķēdē, visai pasaulei demonstrējot Baltijas valstu vienotību, atgādinot par vēsturisko netaisnību. Toreiz tik daudzi nostājās viens otram blakus, lai pastāvētu par savām vērtībām un iespēju par tām brīvi runāt un iestāties.

Šodien vēlos aicināt ikvienu celties un pievienoties man skrējienā, lai parādītu sev un citiem, ka joprojām esam gatavi aizstāvēt savu un citu brīvību būt pašiem saimniekiem par savu zemi un dzīvi,” stāsta idejas autors, siguldietis R. Birnbaums.

Paredzēts, ka vienā dienā tiks noskriets aptuveni 85 kilometri (atbilstoši divu maratonu distancēm), katru dienu noskrieto attālumu samazinot vai kāpinot.

R. Birnbaums: “~85 kilometri dienā dod pietiekami daudz laika, lai vakarā varētu atpūsties, sadziedēt traumas, relaksēt muskuļus un naktī izgulētos. Uzlādējot enerģijas “baterijas” ar miegu un pārtiku, jau nākamajā dienā atkal doties maršrutā.”

Pievienoties daļējas distances veikšanai plāno arī Toms Grēviņš, ultramaratonisti  Alma Vītola un Ansis Šķibusts, siguldietis Juris Dzenis, kas nesen atgriezies no ASV, kur piedalījās Western States Endurance Run, kļūstot par vienu no pirmajiem latviešiem, kas veicis šo distanci.

Skrējienam tiek aicināts pievienoties ikviens Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājs.

R. Birnbaums: “Katra izvēle, vai skriet visu distanci; desmitus vai dažus kilometrus. Būšu priecīgs  par katru, kas pievienosies, kaut noskrienot vien dažus metrus kopā.

Savukārt, ja nav iespējams pievienoties klātienē, tad to iespējams veikt savā dzīvesvietā. Noskrien vai noej konkrētu distanci un ieraksti savā sociālo tīklu profilā, pievienojot #runBalticway35.

Par “Izskrien Baltijas ceļu 2024” kustības iniciatoru Rūdolfu Birnbaumu

 Rūdolfs Birnbaums. Aktīvi sācis skriet pirms 7 gadiem, sākot ar Rīgas maratona distancēm no īsākās līdz pilnam maratonam, tad Siguldas Kalnu maratons, Cēsu Eco Trail, . Viens no pirmajiem latviešiem, kas noskrējis visu Norvēģijas Tromso SkyRace skrējiena posmu, kā arī piedalījies dažādos skrējienos Latvijā, Norvēģijā, Horvātijā, Spānijā, Francijā utt. Informācija par iniciatīvu tiks publicēta šeit: https://www.facebook.com/profile.php?id=61562305177799

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2024 - 20.07.2024 Zemgales apskates vietas Tavām brīvdienām Zemgales Tūrisma asociācija
Iedvesmojies savam ceļojumam uz Zemgali - Jēkabpils, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Dobeles novadiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024 Bauskas TIC
27.-28. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 18.07.2024 Svētku ieskaņas koncerts SERENĀDES Tukuma TIC
Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts tradicionāli norisinās ceturtdienas vakarā Durbes pilī- 18.jūlijā pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.07.2024 - 20.07.2024 Bērniem un jauniešiem TukumaPILSĒTAS PARKĀ Tukuma TIC
Sestdien 20.jūlijā Tukuma Pilsētas parkā iecerēta aizraujoša un apjomīga svētku programma top bērniem un jauniešiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83185196sec.