Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu «Lipa Kust» un IX Latgales stāstnieku festivālu

Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu «Lipa Kust» un IX Latgales stāstnieku festivālu

No 27. jūlija līdz 3. augustam norisināsies jau IV starptautiskais folkloras festivāls Ziemeļlatgalē “Lipa Kust”, kurā līdzās Ziemeļlatgales kopām, piedalīsies kopas no Kostarikas, Čehijas un Gruzijas. Dažādas svētku norises, koncerti, danču vakari, stāstu vakari notiks Balvu novada Baltinavā, Balvos, Viļakā un Upītē. Šogad festivālā “Lipa Kust” iekļaujas arī IX Latgales stāstnieku festivāls “Omotu stuosti”, kuram stāstu tēma ir “Tautas muzikants, rotaļnieks”

Līdz šim festivālā “Lipa Kust” piedalījās Latvijas kopas un kaimiņvalstu kopas, bet šogad festivāls ir izaudzis un tajā līdzās Latvijas kopām piedalīsies folkloras kopas no Čehijas “Lidová muzika z Chrástu”, no Gruzijas “Tsiskari” un tālās Latīņamerikas grupa no Kostarikas “Bocas Calles”. Festivāla laikā notiks koncerti – Baltinavā, Balvos, Viļakā un Upītē, kā arī vairāki danču vakari un danču meistardarbnīcas. Šogad festivāla laikā arī notiks jau IX Latgales stāstnieku festivāls “Omotu stuosti”, kurš katru gadu notiek kādā citā vietā Latgalē, šogad tajā piedalīsies 30 stāstnieki no visas Latvijas, stāstot stāstus par tautas muzikantiem un rotaļniekiem. Lielais stāstu vakars norisināsies 2. augustā Balvu novada Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte”.

Tradicionāli festivāla “Lipa Kust” viena no neatņemamām sastāvdaļām ir arī “Stipro skrējiens”, kurā gan ārzemju kopas, gan jebkurš cits interesents tiek aicināts piedalīties un pārbaudīt savu spēku, veiklību, asprātību un atraktivitāti dažādos uzdevumos, kas izvietoti pa visu Upītes ciemu.

“Lipa Kust” lielais atklāšanas koncerts šogad ieplānots 31. jūlijā 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā, bet festivāla noslēgums un kulminācija ieplānota 3. augustā 16.00 Upītē ar dejām, dziesmām, tradicionālo mūziku, stāstiem un Balvu novada mājražotāju tirdziņu.

Idejas autors un galvenais organizators Balvu novada Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” direktors un folkloras kopas “Upīte” vadītājs stāsta: “Folkloras kopa “Upīte” ir aktīva starptautisko festivālu apmeklētāja, kura piedalījusies daudzviet pasaulē un guvusi ļoti lielu festivālu pieredzi. Šo savu ieguvumu negrib turēt kā sveci zem pūra, tāpēc radījusi 2017. gadā un turpina katru otro gadu organizēt festivālu Ziemeļlatgalē, kurā apvieno labākās idejas, kuras smēlusies daudzajos pasaules festivālos”.

Festivāla aktivitātes uz kurām tiek aicināti apmeklētāji:

•    27. jūlijā pl. 23.59 Baltinavas parkā, festivāla “Osvalds” ietvaros būs baudāma grupas no Kostarikas uzstāšanās

•    31. jūlijā pl. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā festivāla atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies grupas no Kostarikas, Čehijas, Gruzijas un Latvijas

•    1. augustā pl. 14.00 Upītes ciemā notiks “Styprūs skriejīns”

•    2. augustā pl. 11.00 Viļakas Katoļu baznīcā svinīgais svētku koncerts kopā ar folkloras kopu “Upīte” un ārzemju kopām no Čehijas, Gruzijas un Kostarikas.

•    2. augustā pl. 19.00 Balvu novada Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” lielais stāstu vakars “Večerinkā labi beja”, pēc stāstu vakara danči kopā ar folkloras kopu “Upīte” un ārzemju kopu muzikantiem.

•    3. augustā pl. 16.00 Upītē, lielais festivāla noslēgums ar dančiem, dziesmām, tradicionālo mūziku un Balvu novada mājražotāju tirdziņu.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latviešu vēsturiskās zemes, Latgales reģiona attīstības aģentūra, biedrība “Upītes jauniešu folkloras kopa”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.07.2024 - 23.07.2024 Igo aicina uz Mājas kafejnīcu dienām!  Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "IGO kopā ar draugiem uzbur Gruzijas garšas Ceplī!". | Skatīt vairāk
Latvija
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 18.07.2024 Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.07.2024 - 20.07.2024 Lieluzvedums PRECĪBU TIRGUS ATKAL TUKUMĀ Tukuma TIC
2024. gada Tukuma svētku kulminācijas pasākums ir lieluzvedums "Precību tirgus atkal Tukumā". 20.jūlijā pulksten 22:00 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.652282sec.