Esi aicināts piedalīties dabas tūrisma izglītojošā seminārpārgājienā «Dabā – viegliem soļiem»

Esi aicināts piedalīties dabas tūrisma izglītojošā seminārpārgājienā «Dabā – viegliem soļiem»

Šoreiz aicinām TEVI – Pierīgas apceļotāju, iedzīvotāju, dabas baudītāju kopīgi izzināt ilgtspējīga tūrisma* iespējas piejūras teritorijā. Darīsim to daudzveidīgi un interesanti, lai šis būtu ne tikai mūsu zināšanas papildinošs, bet arī iedvesmojošs, aktīvs un emocijām piepildīts piektdienas vakars piejūrā! Tiekamies 31.maijā, plkst.16:30 Carnikavas novadpētniecības centrā, dabas tūrisma  izglītojošā pārgājienā “Dabā – viegliem soļiem”.  

Pasākuma pirmajā daļā uzklausīsim ievadvārdus par projektu, kura ietvaros notiek seminārs, kā arī to, ko pasaulē izprot ar terminu – ilgtspējīgs tūrisms, no Pierīgas tūrisma asociācijas valdes locekle Elīnas Brigmanes.  Pēc tam piejūras teritoriju pētnieks, dr.geol., Latvijas Universitātes docents Jānis Lapinskis pastāstīs par piejūras dabas veidošanos, izmaiņām un mūsu iespējām to saudzēt, atpūšoties un saimniekojot. Kā arī tūrisma uzņēmējs Vents Strautmanis (SIA Boards You) dalīsies pieredzē par gūtajām mācībām saimniekot dabā un, kopīgu aktivitāšu ietvaros, meklēsim atbildes uz jautājumu – kas ir ilgtspējīgs tūrisms? Semināra pirmo daļu varēs vērot arī tiešsaistē.

Otrā daļā dosimies pārgājienā ar pēdu masāžu dabā, kuru vadīs ģeogrāfe un tūrisma grupu vadītāja Irina Sietiņa atacama.jungle, kura savas zināšanas ikdienā pielieto, vadot grupas Latvijā un ārzemēs purvos, kalnos un piejūrā. Šoreiz Irina vedīs mini piedzīvojumā, 5 kilometru garā pārgājienā, kur katram būs iespēja izmasēt un izvingrināt pēdas pastaigā basām kājām. Skatīsim krasta erozijas un kāpu mežu augsnes erozijas procesus par kuriem iepriekš būs stāstījis ģeogrāfs Jānis Lapinskis. Atgriežoties Carnikavas novadpētniecības centrā vēlreiz tiksimies ar Ventu Strautmanis pie siltas zupas un kopīgi apgūsim viņa darba gaitā apgūtos “tips&tricks” jeb dzīves gudrības par to, kā gatavot dabā.

Vakara noslēgumā baudīsim dabas tuvumu skaņu meditāciju piedzīvojumā ar planetāro trauku skaņu terapeiti Ditu Bogdāni, kā arī Ginta Smukā ģitāras skaņas un klausīsimies Irinas Sietiņas  sagatavotos “Piecus Piejūras stāstus”.  

Ņemot vērā to, ka klātienē  dalībnieku skaits  ir ierobežots, pasākumam ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot anketu: https://forms.gle/Bvvss1D19EJcJAHq5

 Uz pasākumu visi aicināti paņemt līdzi pledu sēdēšanai, kā arī krūzi, bļodiņu un karoti zupas ēšanai!

* Ilgtspējīgs tūrisms sevī ietver sociālu atbildību, spēcīgu piesaisti dabai un vietējo iedzīvotāju integrāciju jebkurā tūrisma operācijā vai attīstībā.   Ilgtspējīgs tūrisms prasa, lai visi iesaistītie dalībnieki, sākot no tūristiem līdz valsts institūcijām, apzinātos savu ietekmi un strādātu kopā, lai veicinātu ilgtermiņa pozitīvu ietekmi uz vidi un sabiedrību. Iespējas rīkoties ilgtspējīgi tūrismā nosaka arī vide, kurā notiek aktivitātes – saimniekošana, atpūta,  teritoriju attīstības plānošana, kā arī vietējo iedzīvotāju iesaiste.

 Ja Tu vēlētos spert kaut vienu soli dabā “vieglāk”, saudzējot apkārtējo  vidi, noteikti piedalies!

Aktuālajai informācijai par semināra norisi un lektoriem sekojiet EXIT RIGA sociālajiem kontiem un mājaslapā www.exitriga.lv.

Seminārs tiek organizēts Pierīgas reģiona tūrisma konkurētspējas paaugstināšanas projekta “Pierīgas tūrisma reģiona konkurētspējas paaugstināšana ar ilgtspējīgiem un digitālajiem risinājumiem” (Nr. 23-00-A019.332-000002), ko īsteno biedrība “Pierīgas partnerība” Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšprogrammā „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

Informāciju sagatavoja projekta vadītāja:

Elīna Brigmane, elina.brigmane@inbox.lv

www.facebook.com/pieriga.travel

Dabas tūrisma izglītojošs pārgājiens “Dabā -  viegliem soļiem ”

31.05.2024. Carnikavas novadpētniecības centrs (Jomas iela 7, Carnikava)

PROGRAMMA

Laiks    Aktivitāte

16.30-17.00    Ierašanās, dalībnieku reģistrācija, pēcpusdienas kafija

17.00-17.15    Atklāšanas vārdi: (Iespējams skatīt tiešraidē)

•    Ādažu novada domes pārstāvis;

•    Āris Ādlers, vietējās rīcības grupa “Jūras zeme”;

•    Elīna Brigmane, Pierīgas tūrisma asociācijas valdes pārstāve un projekta ‘’Pierīgas tūrisma reģiona konkurētspējas paaugstināšana ar ilgtspējīgiem un digitālajiem risinājumiem” vadītāja;

17.15-17.30    Ilgtspējīga tūrisma pamatprincipi – ko mēs ar to katrs saprotam?  

Vada Elīna Brigmane, Pierīgas tūrisma asociācija

17.30-18.00

    Lekcija  “Kas un kāda ir Piejūra?”

Vada piejūras pētnieks, dr.geol., Latvijas Universitātes docents Jānis Lapinskis.

18.00-19.00

    Lekcija un praktiskā nodarbība “Kā iet dabā “viegliem” soļiem”. Vada tūrisma uzņēmējs, Pierīgas tūrisma asociācijas padomes priekšsēdētājs un Dabas tūrisma asociācijas valdes loceklis Vents Straumanis.

TIEŠRAIDES BEIGAS

19.00-20.00

    Izglītojošs pārgājiens piejūras dabā. Aptuvenais garums 5km. Vada dabas un piedzīvojuma tūrisma grupu vadītāja Irina Sietiņa

20.00-21.00

    Kafijas pauze un meistarklase par gatavošanu brīvā dabā. Vada Vents Strautmanis

21.00-22.30

    Neformālā daļa un tīklošanās

Skaņu meditācijas piedzīvojums. Vada 3. līmeņa planetāro trauku skaņu terapiete Dita Bogdāne

Ginta Smukā ģitāras skaņas un Irinas Sietiņas popularzinātniski literārs lasījums “Pieci Piejūras stāsti”.

22.30-22.45    Pasākuma noslēgums

Semināra moderators: Irina Sietiņa

Pasākums notiek projekta “Pierīgas tūrisma reģiona konkurētspējas paaugstināšana ar ilgtspējīgiem un digitālajiem risinājumiem” (Nr. 23-00-A019.332-000002) ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Izdots ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! Bauskas TIC
Izdots kultūras un tūrisma ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54041791sec.