Aicina iepazīties ar Eiropas kultūras mantojuma dienu izdevumu kolekciju

Aicina iepazīties ar Eiropas kultūras mantojuma dienu izdevumu kolekciju

Tuvojoties ikgadējām Eiropas kultūras mantojuma dienām, kas notiks 2024 gada 6. – 8. septembrī, Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde aicina iepazīties ar pasākumam veltīto izdevumu kolekciju, kurā apkopoti vērtīgi materiāli par 28 tēmām.

Digitalizētā veidā izdevumi pieejami Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes oficiālajā tīmekļvietnē nkmp.gov.lv - Eiropas kultūras mantojuma dienu izdevumi | Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (nkmp.gov.lv)

Eiropas kultūras mantojuma dienas ir starptautisks ikgadējs notikums, kas jau kopš 1995. gada katru septembri notiek arī Latvijā. Pasākuma norises laikā visā valstī durvis ver vērtīgi, sabiedrībai interesanti un iedvesmojoši objekti, atbilstoši gada tēmai, kuru izvēlējusies Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde. Kā pievienotā vērtība, katra mantojuma dienu tēma ir tikusi izvērsta ikgadējā izdevumā, atspoguļojot dažādus ar to saistītus kultūras pieminekļus.

Divdesmit astoņu gadu laikā Eiropas kultūras mantojuma dienu izdevumos apskatītas divdesmit astoņas dažādas tēmas, kas izvēlētas atbilstoši aktualitātēm kultūras mantojuma aizsardzības jomā, valstī un Eiropā. Izdevumi, aptverot laika posmu no 1995. līdz 2023. gadam, caurskata dažādus aspektus, sākot no tradicionālās koka arhitektūras līdz mūsdienu izaicinājumiem kultūras mantojuma saglabāšanā un ilgtspējā. Kopumā izdevumos apskatīti vairāk nekā 1400 objekti, izceļot nozīmīgus vēstures un arhitektūras pieminekļus, kas veido Latvijas kultūras telpu. Saturu veidojuši kultūras mantojuma eksperti un speciālisti, kas profesionāli saistīti ar mantojuma jomu. 2024. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēma tiks veltīta kultūras mantojuma pieejamībai un drošībai, šī gada izdevums pašlaik vēl ir sagatavošanā.

Kolekcija ir vērtīgs resurss ikvienam, kurš interesējas par kultūras pieminekļiem Latvijā un Eiropā, sniedzot dziļāku izpratni par šo objektu vēsturi un nozīmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"ATSPULGS KUSTĪBĀ" | Tukuma pilsētā Tukuma TIC
24. augustā no pulksten 12:00 līdz 24:00 jau trešo gadu pēc kārtas Tukumā norisināsies neparastais un aizraujošais "Atspulgs kustībā". | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Tukuma puses pilis! Tukuma TIC
No 1. jūnija līdz 26. oktobrim visā Latvijā norisinās akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”, kurā piedalās arī Durbes pils un Tukuma Pils | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 17.08.2024 Latvijas kauss motokrosā 2024 Stelpē Bauskas TIC
Latvijas Čempionāts motokrosā “Pīlādžu” trasē Stelpē. Ikgadējs motokrosa pasākums. | Skatīt vairāk
Magnētiņu krāšana ar "Sakrāj Latviju" Tukuma TIC
Tukuma pusē magnētus var iegādāties Tukuma TIC un vīna darītavā "ABAVAS"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85974908sec.