Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Pēc oficiālās pirmizrādes uz Ziemeļeiropā lielākā kinoekrāna kinoteātrī “Forum Cinemas” piedzīvojumu filma “Banāns upē” dodas tūrē uz kinoteātriem visā Latvijā. Uz dialogu ar skatītājiem pošas gan aktieri Kaspars Dumburs, Toms Auniņš un Nestors Carjovs-Krūmiņš, gan režisors Kristaps Brīze.

Plašai auditorijai domātā filma Banāns upē Latvijas tūri sāk ar Rīgas kinoteātriem Splendid Palace, Apollo Kino, Cinamon Alfa, Kino Bize un K.Suns, bet jau piektdien, 13.09., sāks apceļot Kurzemi ar īpašajiem seansiem Liepājā, Talsos, Kuldīgā un Ventspilī. Nākamajā nedēļā filmas komanda pievērsīsies Cēsīm, Valmierai,  Siguldai un citiem Vidzemes kinoteātriem.

Filmas pirmizrādē režisors debitants Kristaps Brīze atzina, ka no visa filmas veidošanas procesa tieši šis brīdis, kad filma nonāk uz lielā ekrāna pie skatītājiem, ir vispatīkamākais un sniedz lielu gandarījuma sajūtu. Režisors slavē arī sadarbību ar aktieriem: “Bija ļoti pozitīvi strādāt ar Kasparu Dumburu un Tomu Auniņu, jo viņi ir ļoti talantīgi un viņiem bija nepārprotama savstarpēja mīlestība. Nestors savukārt ir ciets rieksts, jo bez jebkādām iebildēm, trīcēdams līda aukstā ūdenī, izturēja līdz galam un filmējās. Man ļoti paveicās, ka komandā nebija cimperlīgu cilvēku.”

Visi galveno lomu atveidotāji īpaši uzteica veiksmīgo sadarbību ar režisoru un arī filmēšanas grupā. Kaspars Dumburs: “Bija viegli atrast kopīgu valodu un kontaktu ar Kristapu, viņš ir ļoti atvērts, visu varēja izrunāt, par dialogiem kopā diskutējām, kas labāk varētu strādāt, veicām korekcijas. Likās, ka mēs kopīgi nesam uz priekšu to filmas kuģīti!”

Aktrise Madara Botmane: “Tēma ir diezgan nopietna, bet filma ļoti jauka! Manuprāt, tas ir būtiski – uz sadzīviski smagām tēmām skatīties viegli, reāli, patiesi un dzīvi, un man šķiet, ka šī filma tieši to arī veiksmīgi izpildījusi!”

Mūziķis Uldis Rudaks par filmu saka: “Man patīk tādas filmas, kuras skatoties, es jūtos kā reālajā dzīvē. Dažreiz filmas tiek sabojātas ar to, ka pēkšņi kādā mirklī parādās situācija, kura ir absolūti neiespējama, nereāla, bet šeit viss bija ticami!”

Māksliniece Ginta Tinte: “Ļoti lieliska aktierspēle! Man spēcīgi palika atmiņā klusuma ainas, stāstošās pauzes. Domāju, ka filma uzrunās latviešu sabiedrību, būs saprotama arī jauniešiem un varbūt liks par kaut ko padomāt!”

Stāsta centrā ir Ralfs (Toms Auniņš) — jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu, bet tas nesteidzas pieņemt jauno audžutēvu. Iesaistot savu atraktīvo kolēģi Linardu (Kaspars Dumburs), Ralfs pierunā pusaudzi doties kopīgā laivu braucienā. Attiecību stiprināšanas brauciens iegūst negaidītus pavērsienus, jo „trīs vīriem laivā” ir katram sava izpratne par piedzīvojumiem. Filmu vizuāli bagātina operatora Mārča Ābeles tvertās Ziemeļkurzemes ainavas, kas filmētas tehniski sarežģītos apstākļos, un latviešu sirdīm tik tuvā laivošana pa upēm. Filmā dzirdams arī deviņdesmito gadu vietējās supergrupas 100. debija grāvējs Man dimantu nav negaidīti jaunā skanējumā.

Filmas režisors Kristaps Brīze, debitants pilnmetrāžas formātā, atzīst, ka iedvesmu filmai smēlies ģimenē, kur pašam bijusi jāizcīna respekts dzīvesbiedres bērnu acīs. Filmas tēma — kā izveidot attiecības ar mīļotā cilvēka pusaudžu bērniem — ir aktuāla un nereti arī traģikomiska.

Filmu ārvalstīs jau pārstāv franču izplatīšanas kompānija Alief, bet starptautisko apriti Banāns upē uzsāks novembrī, Itālijas jauniešu festivālā Piccolo Grande Cinema, ko rīko Milānas sinematēka.

Filmas aktieru ansamblī ir arī Madara Botmane, Laura Siliņa, Laura Jeruma un Varis Piņķis, filmas mākslinieks ir Toms Grīnbergs, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, montāžas režisors Jurģis Ločmelis, skaņu režisors Ernests Ansons, producente Madara Melberga.  Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālā Kino centra atbalstu studijā FA Filma, Latvijā filmu izplata Riverbed Sales, Kino Punkts,  Latvijas Kinematogrāfistu savienība un Tet. Filmas atbalstītāji ir Abavas vīna darītava, Kurzemes gaļsaimnieks, Ādažu čipši, Spilva un Laivinieks.lv.

Filmas Facebook lapa: https://www.facebook.com/banansupe


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ORĶESTROMĪMA | Tukumā Tukuma TIC
“Orķestromīma” ir jaunākiem skolēniem radīta atraktīva un dzirkstoša koncertizrāde, kas vedīs skatītājus cauri kino pasaulei | Skatīt vairāk
Latvija
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.09.2024 - 17.09.2024 Labākā klases ekskursija Kokneses pusē Aizkraukles novada TIC
Kur doties un ko darīt? Ielūkojies sagatavotajā apkopojumā un ieplāno aizraujošu ekskursiju Kokneses apkārtnē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.09.2024 - 20.09.2024 Labi būt Bauskas novadā rudens/ziema 2024 Bauskas TIC
Klāt ir septembris un līdz ar to arī jaunākais pašvaldības veikums – kultūras un tūrisma ceļvedis „LABI BŪT Bauskas novadā”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81030822sec.