Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Rudens ir klāt! Lapas sāk sārtoties, putni klaigāt un, kamēr vēl nav jālauza galva par apkures rēķiniem, laiks doties kādā aktīvā vai izzinošā nedēļas nogales izbraucienā! Un tādu šajā nedēļas nogalē netrūkst!

Ceļotāju dienas Gaujas Nacionālajā parkā

Latvijā vecākais un lielākais nacionālais parks – Gaujas Nacionālais parks – 12. un 13. oktobrī  aicina dabas un piedzīvojumu cienītājus piedalīties ikgadējās Ceļotāju dienās. Pasākumu programma pielāgota ikvienam interesentam, piedāvājot gan pārgājienus, gan izbraucienus ar elektrovelosipēdiem vai autobusu un arī citas aktivitātes, kas vienlaikus atklās parka krāšņākos rudens skatus un iedvesmos jauniem galamērķiem un piedzīvojumiem. Šī gada moto – “Ceļo zaļi!” – mudina ilgtspējīgi iepazīt kultūras un vēstures bagātības un dabai draudzīgas saimniecības,  izmantojot sabiedrisko transportu nokļūšanai tikšanās vietās. Plašāka informācija atrodama šeit.

Dienvidkurzeme izaicina aktīvos

2024. gada 12. oktobrī plkst. 10:00 notiks ikgadējais velobrauciens pa gleznainajiem Aizputes apkārtnes ceļiem un takām. Tradicionālais rudens pasākums piedāvā lielisku iespēju gan aktīvi pavadīt laiku, gan iepazīt Aizputi un tās tuvējās apkārtnes bagāto kultūrvēsturisko mantojumu, tūrisma objektus un vietējos uzņēmumus. Plašāka informācija atrodama šeit.

Nēģu diena Limbažu novadā

2024. gada 12. oktobrī Salacgrīvā un Svētciemā tradicionāli tiks svinēta Nēģu diena – pasākums, kas pulcē gan vietējos iedzīvotājus, gan apmeklētājus no citām vietām, lai tuvāk iepazītos ar nēģu zvejas tradīcijām un baudītu dažādas ar nēģi saistītus ēdienus – zupu, ceptus nēģus u.c. Šī rudens sestdiena sola daudzveidīgas aktivitātes, no izklaides līdz izglītojošiem pasākumiem visai ģimenei. Plašāka informācija atrodama šeit.

Pārgājienā pēc pēriena

Ar pārgājienu un pērienu viesmīlīgajās Gulbenes novada Daukstu pagasta “Āriņu” pirtīs 2024. gada 12.oktobrī noslēgsies aktīvā atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” sezona Gulbenes novadā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Madonā noslēgsies “Stirnu buks”

2024. gada 12. oktobrī, iecienītajā aktīvās atpūtas un sporta centrā “Smeceres sils”, kas pazīstams ar slēpošanas, biatlona un kamanu suņu starptautiskajām sacensībām, notiks iemīļotā tautas taku skriešanas seriāla Stirnu buks 2024. gada sezonas noslēguma posms. Šajā skrējienā pasākuma organizatori sola palikt atmiņā ar Latvijas augstākajiem Vidzemes augstienes pauguru masīviem un ainavām, kas Madonas pievārtē mijas ar Lubāna līdzenumu. 7. posms skrējiena dalībniekiem iezīmēs arī divas būtiskas - kopīgi starti atsevišķās distancēs, kā arī projekta pāriešana jaunā ilgtspējas līmenī. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ja esi Stirna, Buks, Lācis vai…

Arī šogad par godu Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza 112. jubilejai notiks “Dzīvnieku dienas”, kuras īpaši gaida tie, kuriem vārdā vai uzvārdā ir kādas dzīvās radības nosaukums. Šiem apmeklētājiem Zooloģiskais dārzs arī šogad dāvina 50% atlaidi ieejas biļetei. Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, tad 12. un 13. oktobrī ieeja zoodārzā un zoodārza filiālē “Cīruļi” ir bez maksas. Ja dzīvnieka nosaukums ir kādā svešvalodā, tad tā pierādīšanai zoodārza kasē jāuzrāda vārdnīcas šķirklis vai kāds cits ticams avots. Plašāka informācija atrodama šeit.

Liepājā dejojot sveic rudeni

2024. gada 12. oktobrī pulksten 18:00, Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks skatuviskās dejas koncerts “Rudens nāca sētiņā”, kurā sadejos vidējās paaudzes deju kolektīvi no dažādiem novadiem. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 12.10.2024 Raganu slotu balle Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
LVM "Kalsnavas arborētums" jau astoto rudeni gatavojas uzņemt "Raganu slotu balles" viesus | Skatīt vairāk
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47895193sec.