Datu valsts inspekcija pārbauda septiņas Rīgas viesnīcas

Datu valsts inspekcija no šī gada 20.jūlija līdz 15.augustam, veica pārbaudes septiņās Rīgas viesnīcās.

Pārbaudes tika veiktas, lai apzinātu viesnīcu viesu personas datu apstrādes vispārējo kārtību un noskaidrotu viesnīcu pārstāvju informētību par fizisko personu datu aizsardzības aktuālajiem jautājumiem. Īpaša uzmanība tika veltīta viesnīcu viesu personas datu apstrādei, izmantojot magnētiskās kartes, SIM kartes, bezkontakta kartes, elektroniskās atslēgas un citas elektroniskās durvju atvēršanas ierīces, kurās tiek saglabāti viesnīcas viesu personas dati. Kā arī Datu valsts inspekcija pārbaudīja viesnīcās veikto viesu personas datu apstrādi, veicot video novērošanu.

Pārbaudes rezultātā Datu valsts inspekcija konstatēja, ka vairākas viesnīcas nav reģistrējušas Datu valsts inspekcijā Fizisko personu datu aizsardzības likuma kārtībā personas datu apstrādes sistēmas. Tāpat tika konstatēts, ka dažās viesnīcās tiek kopētas viesu pases vai citi personu apliecinošie dokumenti, tādejādi šīs viesnīcas veic personu datu apstrādi apjomā, kas pārsniedz datu apstrādes mērķa sasniegšanai nepieciešamo apjomu.

Pārbaudot viesnīcu viesu personas datu apstrādes ilgumu, Datu valsts inspekcija konstatēja, ka nepastāv vienota prakse – nepastāv viens noteikts viesnīcas viesu personas datu glabāšanas ilgums. Datu valsts inspekcija norādīja uz to viesnīcu pārstāvjiem, paskaidrojot, ka saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu viesnīcu viesu personas datu apstrāde ir tiesiska līdz brīdim, kad ir sasniegts datu apstrādes mērķis, ja vien citā ārējā normatīvajā aktā nav noteikts konkrēts personu datu apstrādes ilgums.

Pārbaudot viesnīcu viesu personas datu apstrādi, izmantojot magnētiskās kartes, SIM kartes, bezkontakta kartes, elektroniskās atslēgas un citas elektroniskās durvju atvēršanas ierīces, Datu valsts inspekcija nekonstatēja Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpumus.

Vērtējot veiktās pārbaudes kopumā, jāatzīst, ka personas datu atbilstošu aizsardzību viesnīcu jomā Latvijā apgrūtina viesnīcu darbinieku zināšanu trūkums.

Lai nodrošinātu viesnīcu, viesu māju un citu tūristu mītņu viesu personas datu aizsardzību un apstrādi atbilstoši Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasībām, Datu valsts inspekcija arī turpmāk veiks pārbaudes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 12.10.2024 Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
10 dienas programmā “Antistress” būs kā ceļojums, kas ved arvien tālāk prom no enerģijas trūkuma, noguruma, nomāktības, bet ved arvien tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 18.10.2024 Brīvdienas Astūrijas karalistē Latvia Tours
Masu tūrisma nesapostīts, īsti vēl neapgūts Pireneju pussalas gabaliņš, kas patiesībā slēpj sevī varenu pagātni, plaukstošu nākotni un elpu | Skatīt vairāk
no 659 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.02872086sec.