Jūgendstila muzeju plāno veidot Alberta ielā 12

Rīgas Jūgendstila muzeja izveides projektā paredzēts, ka tas atradīsies Alberta ielā 12 - namā, kas ir izcils jūgendstila arhitektūras piemineklis.

Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas Kultūras aģentūra” speciālistu un Rīgas Jūgendstila centra izveidošanas un uzturēšanas modeļa izstrādes darba grupas sagatavoto Rīgas domes lēmumprojektuPar Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas Kultūras aģentūra” struktūrvienības Rīgas Jūgendstila centrs muzeja telpu ierīkošanu nama Rīgā, Alberta ielā 12. pagrabstāvā un pirmā stāva dzīvoklī” šodien atbalstīja Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja. 

Sagatavotajā lēmumprojektā teikts, ka Rīgas Kultūras aģentūras 2008. gada budžetā Rīgas Jūgendstila centrs muzeja telpu nomai ir jāpiešķir papildus finansējumu 155.075 latus. Nama Alberta ielā 12 telpu noma mēnesī kopumā būs 12.923 latu. Pagrabstāva telpu (380 m2) nomas maksa par kvadrātmetru būs 16,50 lati, bet pirmā stāva dzīvoklī (212,80 m2), nomas maksa par kvadrātmetru - 22 lati.

Lēmuma projektā paredzēts arī uzdot Rīgas Kultūras aģentūrai līdz 01.02.2008. noslēgt telpu nomas līgumu ar Alberta ielas 12 nama īpašnieci.

Rīgas Kultūras aģentūra plāno nomāt no mājas īpašnieces telpas muzejam uz laiku līdz desmit gadiem, regulāri maksājot nomas maksu, izremontējot pagrabtelpas, izremontējot un restaurējot pirmā stāva dzīvokli, kā arī ierīkot priekšdārzu jūgendstila kafejnīcas vajadzībām. Kopējā telpu un dārza platība ir 700m2.

Paredzēts, ka Rīgas Jūgendstila telpu remontdarbi un muzeja ierīkošana Alberta ielā 12 varētu sākties nākamā gada februārī.

“Muzejs būtībā ir valsts nozīmes projekts. Latvijas galvaspilsēta starp pārējām Eiropas metropolēm ieņem īpašu statusu – Rīgā ir ne vien brīnišķīgas jūgendstila laika arhitektūras un mākslas pērles, bet te ir bagātīgs arī tā dēvētā nacionālā jūgendstila mākslas un dizaina objektu klāsts. To visu Rīgas pašvaldība vēlētos atjaunot, restaurēt un saglabāt. Lai akcentētu Rīgas savdabīgo jūgendstila mantojumu, lai mērķtiecīgi varētu šīs pilsētas bagātības reklamēt pasaulē, Rīgas Jūgendstila muzeja izveide, turklāt atbilstošā un tūristu ļoti apmeklētā ielā, vienkārši ir nepieciešama”, saka Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK).

Par finanšu līdzekļiem vēl lems Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems Rīgas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 17.10.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.80522585sec.