Future Shorts jūnija īsfilmu izlase par baudu un naudu

Future Shorts uzsāk vasaras sezonu ar konceptuāli un tematiski saskanīgu animācijas filmu duetu – divas dažādas režisores pēta ikdienas cilvēka pirmo un visnotaļ personīgo pieredzi mīlas lauciņā. Britu jaunās animatores Džūlijas Potas (Julia Pott) īsfilmā „My First Crush” iemūžināti autores draugu stāsti par pirmo mīlestību – reizēm laimīgu, reizēm nelaimīgu, bet vienmēr mazliet nostalģisku. Savukārt labi pazīstamā latviešu režisore Signe Baumane jaunajā īsfilmu sērijā „Teat Beat of Sex” sper soli tālāk un bez liekas kautrēšanās stāsta par seksu no sievietes skatu punkta – atklāti, patiesi un ļoti smieklīgi.

Programmu turpina sociālpolitiski noskaņotas spēlfilmas – gan par labākas dzīves meklējumiem, gan par bīstamām spēlēm ar naudu un varu. Kannu Zelta palmas zara laureāte – meksikāņu īsfilma „Ver Llover” (rež. Elisa Miller) – pēta mazpilsētu dzīves nolemtību un jaunībai tik raksturīgo vērtību konfrontāciju. Eiropas nelegālā darbaspēka problemātiku emocionāli spēcīgi ilustrē Vācijā uzņemtā īsfilma „Between Walls” (rež. Ana-Felicia Scutelnicu), kur nauda ir katalizators bīstamām spēlēm ar cilvēkiem un cilvēcīgumu. Ar varas augstākajiem gaiteņiem skatītāju iepazīstina izcilā amerikāņu īsfilma „Pol Pot’s Birthday” (rež. Talmage Cooley) – festivālos regulāri godināta melnā komēdija par nežēlīgo Kambodžas diktatoru Polu Potu un viņa dzimšanas dienas svinībām.

Jūnijā Future Shorts piedāvā noskatīties arī vairākus skaistus un dzīvespriecīgus mūzikas video. Īpašs notikums ir pazīstamās amerikāņu režisores Almas Harelas (Alma Har’el) uzņemtā videoklipa „Pa Bailar con Julieta” (Bajafondo Tango Club) Eiropas pirmizrāde.

Katru mēnesi Future Shorts īsfilmu programmu var noskatīties Rīgā, Liepājā un Daugavpilī. Sākot ar jūniju, visi Future Shorts seansi tiek organizēti sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu „Open”. Apmeklētājiem ar „Open” vai Hansabankas ISIC kartēm – ieeja lētāk!

Future Shorts norises vietas un laiki jūnijā:

Rīga / Andrejsala / 13. jūnijs / plkst. 20:00

Rīga / kino „Rīga” / 18. jūnijs / plkst. 19:00

Daugavpils / mākslas dārzs „Gliemezis” / 18. jūnijs / plkst. 18:00

Rīga / kinoteātris „K-Suns” / 27. jūnijs / plkst. 21:00

Liepāja / klubs „Fontaine Palace” / 29. jūnijs / plkst. 19:00

Ieejas maksa:

Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki) , LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kino „Rīga” – LVL 2.5, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Daugavpils un Liepāja – LVL 1, LVL 0.50 (ar Open vai HB ISIC)

Future Shorts atbalsta – Hansabankas jauniešu programma „Open”, Valsts kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Rīgas laiks, draugiem.lv, Radio Naba un Rīgas Skolēnu dome!

Papildus informācija: www.futureshorts.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 14.10.2024 IESLĒDZAM APKURI - CEĻOJAM UZ SILTUMU! AirGuru
30% atlaide vairākiem galamērķiem līdz 14. oktobrim! | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
27.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā brīvdienu komēdija svingeru ritmos “Lielguļamā gulta”. Autore – Rasa Bugavičute-Pēce. | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.22099495sec.