Laikā, kad visā Eiropā notiek dažādi gastronomiski festivāli, Latvijā no 26.- 28.septembrim notiek Jūras delikatešu festivāls. Interjera un delikatešu centrs mc² ik rudeni rīko šo festivālu jau 4.gadu. Šajā laikā festivāls strauji audzis, no klientu pasākuma kļūstot par pilsētas mēroga svētkiem, kas piesaista arī gardēžus, kas nav mc² regulārie apmeklētāji. Gastronome speciālisti pārsteidz festivāla viesus ar aizvien plašāku un interesantāku eksotisko jūras velšu piedāvājumu no visas pasaules. Izteiksmīgākie festivāla jaunumi šogad- Āmurhaizivs, Mahi–mahi un Mēness zivs, kuru svars sniedzas līdz 30kg un garums līdz 2m. Festivāla viesiem būs iespēja apskatīt un fotografēt lielzivis, papildināt savas zināšanas ar vērtīgu informāciju par tām, kā arī nogaršot Klusā okeāna iemītnieku gaļu.
Šogad festivāla organizatori īpaši domājuši par atšķirīgām formām, kā palīdzēt gardēžiem orientēties piedāvājumā un nogaršot to par draudzīgām cenām. Festivāla ietvaros darbojas Auksto uzkodu degustācijas bufete (7,50 Ls) ar dažāda veida jūras produktu antipastu, Gastronome meistaru kūpinātām zivīm un pavāru gatavotiem zivju ēdieniem. Piedāvājumā vairāku veidu degustāciju plates - Jūras produktu degustāciju plate (3,90Ls) (ar dažādu šķirņu austerēm, garnelē, gliemenēm un vēžiem) un plate ar daudzveidīgu mīdiju izlasi (4,50 Ls). Varēs nobaudīt arī omāru biezzupu (2,50 Ls), mājas gaumē gatavotus zivju pīrāgus un citus festivāla gardumus.
Restorānā Gastronome īpaša festivāla ēdienkarte un "Festivāla mielasts", kas paredz iespēju par fiksētu summu (25,- Ls) neierobežotā daudzumā baudīt grillētu zivju un jūras produktu izlasi.
Kad: No 26.- 28.septembrim, piektdien un sestdien 10.00-20.00; svētdien 10.00-18.00
Kur: Interjera un delikatešu centrā mc², Krasta ielā 68a
Ieeja festivālā: bez maksas
Žurnālisti aicināti sev ērtā laikā piektdien (26.septembrī) no plkst.13.00-18.00 ierasties Interjera un delikatešu centrā mc², Krasta ielā 68a, lai nogaršotu un uzzinātu ko vairāk par eksotiskajām jūras delikatesēm. Katram individuāli Gastronome speciālisti būs gatavi detalizēti stāstīt par interesējošajiem produktiem.