Autors: Inese Libere
Avots: BT1
Aveņu mārrutki, ābolu sviests, ingvera dzēriens, kūciņa burciņā… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un ie-gādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē "Riga Food 2017", kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā. Nāc un izbaudi vēl nebijušas garšas!
Ābolu sviests
Reklāma
Eksperti nopietni spriež, ka sviesta cenu kāpumam nav nekāda sakara ar sviesta pēkšņo popularitāti. Bet šī – ābolu ghī sviesta – popularitāte strauji pieaug un noteikti iekaros arī tavas simpātijas! Launkalnes pagasta zemnieku saimniecības "Buliņi" īpašnieks Jānis Krie-ķis izcēlis no aizmirstības kādu senu latviešu našķi – ābolu sieru un tagad izstādē piedāvās arī ārkārtīgi garšīgo maizes muzejs "Kukaburra" ābolu sviestu, ko ir pazinuši jau senie lat-vieši. Ābolu saldais ghī sviests ideāli garšos ar pankūkām un maizi, savukārt sāļais lieliski saderēs ar sieru un vītināto gaļu.
Ingvera dzēriens "Ingverini" ar Latvijas augu piedevām
Ingveru jau no seniem laikiem dēvē par dzīvības, veselības un skaistuma sakni, kā arī par zelta garšaugu. Tas uzlabo vielmaiņu, stimulē asinsriti, to izmanto veselības uzlabošanā un vēl un vēl… Tamdēļ mājražotājs Jānis Smelteris no Ikšķiles novada ir nolēmis apvienot veselīgo un vērtīgo – ingveru ar Latvijas augu piedevām un "Riga Food 2017" prezentēs bezalkoholisku dzērienu "Ingverini". Apmeklē izstādi, nogaršo un uzlabo tonusu!
Kūciņa burciņā
Vai zināji, ka Alūksnē laime tiek likta burciņā, pārtopot par gardāko kūciņu burciņā, kas ra-dīta kā mājās – no dabīgām izejvielām un bez konservantiem? Nostāsti vēsta: "Kas vienreiz "Gustiņa" burciņkūciņu nogaršojis, tas to mūžam iemīlējis un pats kļuvis par kripatiņu lai-mīgāks!" Vai tu vēlies nogaršot šo gabaliņu Alūksnes laimes? Izstādē "Riga Food 2017" tas būs iespējams! Turklāt "Gustiņa" piedāvājumā ir 7 dažādu veidu kūciņas burciņā: šokolā-des, baltās šokolādes, burkānu, karameļu, vaniļas, mandeļu un bezē ar dzērvenēm.
Mārrutki ar avenēm
"Mārrutki der kopā gan ar bietēm, gan ar apelsīniem!" norāda "Mārlapiņu" saimnieks Māris Lapiņš, kurš šoreiz izstādē prezentēs ko pavisam neierastu – mārrutkus ar avenēm. Šo mārrutku garša ir saldeni pikanta ar izteikti svaigu aveņu garšu, var arī teikt, tie garšo kā pikants aveņu ievārījums ar patīkamu mārrutku asumu un pēcgaršu. Mārrutkus ar avenēm var lietot ar gan ar sāļiem, gan ar saldiem ēdieniem, bet vislabāk tie sader kopā ar dažā-diem sieriem un putnu gaļu. Pats eksotiskākais salikums – plombīra saldējums ar mārrut-kiem un avenēm. Jāatklāj, ka šobrīd mārrutki ar avenēm ir viens no "Mārlapiņu" vispiepra-sītākajiem produktiem. Un vēl – mārrutki ir ļoti veselīgi!
Mājās gatavoti maršmelovi
Tagad arī latviešiem ir pašiem savi maršmelovi – mājās gatavoti zefīri no Latvijā audzētām ogām un augļiem. Tik gaisīgi kā mākonis! "Mājas zefīrs" ir bez krāsvielām, konservantiem, E vielām un alergēniem. Notestē izstādē, atstāj savu vērtējumu un ieteikumu, ko saimnie-ce Zane Paegle sola ņemt vērā tālākajā zefīru ražošanas procesā. Lai "Mājas zefīrs" sagādā baudu ikvienam gardēdim!
Irbeņu pulveris
Vēlies būt vesels un skaists? "BestBerry" izstādē piedāvās produktu no rubīnsarkanās da-bas veltes, īstas vitamīnu bumbas – irbenes, ko esam nepamatoti aizmirsuši. Irbeņu pulve-ris satur A, C, E, Fe, K, P vitamīnus, pektīnu, hlorogēnskābi, balderjāņskābi un citas vērtī-gas vielas. Tas pazemina asinsspiedienu, holesterīna līmeni asinīs, veicina gremošanu un zarnu darbību. Lielisks vitamīnu spridzeklis rudens sezonā!
Čili želeja
Latgales "Turku pirts ciema" vasara burciņās! Asumiņš ar raksturu! Izstādē "Riga Food 2017" būs iespējams to sasmaržot, nogaršot, papriecāties... Čili želeja ir vēl viena no "Tur-ku pirts ciema" neparastajiem ievārījumiem. Tā lieliski sader ar sieru un speķi. "Pagājušajā gadā Turku ciemā bija lieliska čili raža, tāpēc domājām – kā to likt lietā? Uzvarījām čili žele-ju. Pašiem garšoja, tātad – garšos arī citiem. Pavisam vienkārši!" stāsta "Turku pirts ciema" rūķis Grigorijs Eniņš.
Svaigēdāju kūka
"Ideju bode" izstādē piedāvās nobaudīt griķu šokolādes kūku ar ogu krēmu, kas tapusi pēc jaunākajām uztura tendencēm no augstvērtīgām izejvielām. Kūkas sastāvā nav olas, piena produkti un tradicionālie milti. Tās gatavotas no svaigu ogu krēma, griķu šokolādes biskvī-ta, kas ir gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts. Šīs kūkas ir piemērotas arī vegāniem!
Šogad vēl vairāk nekā citus gadus gan mājražotāji, gan starptautiskie pārtikas nozares uzņēmumi savus jaunos produktus izvēlējušies prezentēt tieši izstādē "Riga Food 2017", tāpēc pārsteigumi ir garantēti. Jaunumu tiešām ir daudz! Dažus aplūko jau tagad: www.bt1.lv/bt1/rigafood/?link=00000014
"Riga Food 2017" – no lietišķiem kontaktiem līdz gastronomiskiem baudīju-miem!
Kā zināms, no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde "Riga Food 2017", kas piedāvās vērienī-gas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārti-kas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šo-vus, meistarklases un degustācijas.
"Riga Food" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.
Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem un pasākumu programmai mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.