Rīgas Zooloģiskajā dārzā atsākas tradicionālās dzīvnieku barošanas demonstrācijas

Rīgas Zooloģiskajā dārzā atsākas tradicionālās dzīvnieku barošanas demonstrācijas

Sākoties vasaras sezonai, Rīgas Zooloģiskajā dārzā katru dienu līdz pat augusta beigām apmeklētājiem noteiktos laikos ir iespēja vērot, kā dzīvnieku kopēji baro dažādus dzīvniekus.  

Dzīvnieku barošanas demonstrācijas Rīga ZOO norit jau vairāk nekā 15 gadus. Pateicoties šīm aktivitātēm, apmeklētājiem ir iespēja ne tikai vērot zoodārza iemītniekus, bet arī uzzināt, kas ir to ēdienkartē. Barošanas demonstrācijām ir gan izklaidējoša, gan arī izglītojoša funkcija. Vērojot tiek veicināta apmeklētāju izpratne par dzīvajām radībām un viņu vajadzībām, reizē mazinot vēlmi pacienāt Rīga ZOO iemītniekus. Jebkurš apmeklētāju piedāvāts kārums spēj nodarīt skādi dzīvnieku veselībai, jo tiek izjaukts uzņemtās barības līdzsvars. Tādēļ aicinām – esiet draugi un priecājieties par mūsu dzīvniekiem, bet to barošanu atstājiet zoodārza darbinieku ziņā! Ikkatrs Rīga ZOO dzīvnieks diendienā saņem īpaši izstrādātu, barības vielām bagātu, sabalansētu maltīti, atbilstošu tieši attiecīgās sugas ēdienkartes prasībām.

Dzīvnieku barošanas demonstrāciju programma, ar kuru iepazīties var mūsu tīmekļa vietnē https://rigazoo.lv/vero-dzivnieku-barosanu/, sākas jau drīz pēc Rīga ZOO atvēršanas, plkst. 10.30, piedāvājot vērot kā savu gardumu porciju priecīgi čalojot notiesā Lauku sētas jūrascūciņu bariņš. Tad seko pārējās maltītes – slavenajiem aktieriem roņiem Puikam un Kristai, kaķu lemuriem, garkaklainajiem torņiem Rotšilda žirafēm, nīlzirgu dāmām Augustei un Funtei, ķērpjus mīlošajai Eiropas meža ziemeļbriežu saimei, amizantajiem līdzenumu tapīriem Lellei un Trapecei, draiskajam apkakles pekaru baram, kā arī Indijas dzeloņcūku Otto un Hildas kuplajai ģimenei. Tropu mājas Posmkāju zālē teju visu dienu iespējams vērot čaklo un darbīgo lapgriežskudru saimi, kura nepārtraukti griež un smalcina zoodārza darbinieku pasniegto zaļumu porciju, pa gabaliņam vien nesot to uz pūzni tālākai pārstrādei.  

Dzīvnieku barošanas demonstrācijas nozīmē, ka zooloģiskajā dārzā iespējams pilnvērtīgi pavadīt visu dienu, nesteidzīgi vērojot, kā laiku pavada mūsu iemītnieki un kā tie mielojas.

Atgādinām, ka dzīvnieku barošanas demonstrācija var tikt atcelta, ja ir āra barošanām nepiemēroti laika apstākļi. Zooloģiskā dārza dzīvniekus barot drīkst tikai zoodārza darbinieki! Atliek vien būt noteiktā laikā noteiktā zooloģiskā dārza vietā, lai gūtu jaunu, aizraujošu pieredzi!

Laipni aicināti ciemos! Vairāk informācijas un biļetes www.rigazoo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65135193sec.