Aicina uz siena talku dabas liegumā «Vecdaugava»

Aicina uz siena talku dabas liegumā «Vecdaugava»

Dabas aizsardzības pārvalde (pārvalde) kopā ar biedrību "Vecdaugavieši" aicina ikvienu interesentu otrdien, 20. augustā, piedalīties dabas atjaunošanas talkā dabas liegumā "Vecdaugava" Rīgā. Talkas galvenais uzdevums ir nopļautās zāles un siena novākšana no pļavas.  

Talkas laikā kopā ar ekspertiem būs iespēja uzzināt vairāk par dabas vērtībām dabas liegumā “Vecdaugava” un pašiem iesaistīties to saglabāšanā, sagrābjot un novācot nopļauto. Noslēgumā talkotājiem būs izzinošas aktivitātes par pļavām un sātīga zupa.

“Bioloģiski vērtīgo zālāju atjaunošana plašajā dabas liegumā pēc ilgāka pārtraukuma atsākās 2016. gadā. Ik gadu situācija šajās pļavās acīmredzami uzlabojas. Zālāji, kuri tiek regulāri atbilstoši apsaimniekoti, krasi atšķiras no tiem, kuri vēl tikai gaida sakopšanu. Lieguma teritorija ir ārkārtīgi liela, un īsā laikā sakopt un apsaimniekot to visu nav viegli.  Tādēļ gadu no gada aicinām brīvprātīgos iesaistīties talkošanas iniciatīvā un ar savu artavu sekmēt šo vērtīgo zālāju un dabas daudzveidības saglabāšanu šajā teritorijā,” pauž pārvaldes Ķemeru Nacionālā parka dabas centra vadītāja Agnese Balandiņa.

Pasākumam nepieciešama iepriekšēja pietiekšanās tiešsaistē www.tiekamiesdaba.lv sadaļā "Notikumu kalendārs". Pulcēšanās talkai – Rīgā, Vecdaugavas ielas galā pie Šeibeļa stadiona.

Dabas daudzveidības apdraudējums vēl nesen bija novērojams vienā no dabas lieguma Vecdaugava pļavām, kas ilgāku laiku netika apsaimniekota. Laika gaitā šo pļavu parņēma krūmāji un invazīvās sugas. Pēc pļavas sakopšanas situācija mainījās – katru gadu aizvien kuplākā skaitā tur uzzied armērijas, jumstiņu gladiolas un citi aizsargājamie augi.

Dabas liegums “Vecdaugava” ir Natura 2000 teritorija Rīgas pilsētā. Lieguma platība (kopumā 233 ha) ir nozīmīga klaju iekšzemes kāpu pļavu un jūrmalas pļavu aizsardzības teritorija. Šī ir lielākā jūrmalas armērijas atradne Latvijā, kā arī nozīmīga putnu ligzdošanas vieta, kur konstatētas desmit Latvijā un Eiropā aizsargājamas putnu sugas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Apceļo Tukuma puses pilis! Tukuma TIC
No 1. jūnija līdz 26. oktobrim visā Latvijā norisinās akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”, kurā piedalās arī Durbes pils un Tukuma Pils | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 16.08.2024 Brīvdabas koncertuzvedums Bruknā Bauskas TIC
Programma, kas guvusi skatītāju un kritiķu atzinību, skanot Latvijas baznīcās, klausītājus aicina uz brīnumainu satikšanos “dabas katedrālē”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.07.2024 - 17.08.2024 Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 19.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Dobeles novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Dobeles novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90914392sec.