Maskavas nams Rīgā iet zem āmura

Maskavas nams Rīgā iet zem āmura

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ ) paziņo par izsoli nekustamajam īpašumam Marijas ielā 7 - Maskavas kultūras un biznesa centram, kas pazīstams arī kā Maskavas nams. Izsoles sākuma cena 3,57 miljoni eiro, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Raugoties no potenciālo investoru skatu punkta, šis īpašums piedāvā plašas attīstības iespējas, jo atrodas vienā no Rīgas centrālajām un prestižākajām vietām, kur ir labi attīstīta sociālā un transporta infrastruktūra. Īpašums ir ar lielu potenciālu gan uzņēmējdarbībai, gan kultūras pasākumiem, un tā nākamajam īpašniekam būs iespēja radīt jaunu pievienoto vērtību šai vēsturiskajai vietai, vienlaikus ieguldot Rīgas attīstībā,” norāda A. Vārna. “Tomēr jāatzīst, ka šī izsole nav viegls uzdevums, ņemot vērā ēkas vēsturisko fonu un specifisko plānojumu, kas var prasīt papildu ieguldījumus un laiku, līdz tiks atrasts piemērots pircējs. Iegūtie līdzekļi no pārdošanas tiks novirzīti Ukrainas sabiedrības atbalstam, kas piešķir šim procesam īpašu nozīmi un morālu vērtību.”

Maskavas kultūras un biznesa centrs tika uzcelts 1976. gadā, un 2002. gadā tam tika veikti atjaunošanas darbi. Piecstāvu ēka, kas ietver arī vienu pazemes stāvu, aizņem kopējo platību 4482,4 m². Ēka ir pazīstama ar savu unikālo arhitektūru un bijusi kultūras pasākumu norises vieta, kurā iepriekš notikušas teātra izrādes, kinoseansi un citi kultūras pasākumi.

Īpašums atrodas Rīgas pilsētas centrā, kvartālā, kuru veido Marijas, Alfrēda Kalniņa, Kr.Barona un Merķeļa ielas. Apkārtne ir labi attīstīta un prestiža, to raksturo intensīvas gājēju un transporta plūsmas, kas nodrošina ērtu piekļuvi īpašumam. Maskavas Nams ir pilnībā aprīkots ar visām nepieciešamajām komunikācijām, ieskaitot elektroapgādi, ūdensvadu, kanalizāciju un centralizēto apkuri. Nekustamā īpašuma zemesgabala platība ir 966 m².

Izsolē iegūtie līdzekļi tiks ieskaitīti valsts budžetā un vēlāk nodoti Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam, saskaņā ar Saeimas pieņemto likumu. Šis lēmums ir simbols Latvijas solidaritātei ar Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kas cīnās par savu brīvību un neatkarību.

Īpašuma izsolē var piedalīties ikviens interesents, ievērojot izsoles noteikumus. Izsolē nekustamā īpašuma objektam Marijas ielā 7 norisināsies no 20. augusta līdz 19. septembrim, pieteikšanās izsolei noteikta līdz 9.septembrim. Nekustamā īpašuma izsoles sākuma summa noteikta 3,57 miljoni eiro apmērā ar 10 000 eiro soli. Plašāka informācija par izsoli un objektu pieejama oficiālajā izsoļu mājaslapā izsoles.ta.gov.lv.

Šī gada 11. janvārī Latvijas Saeima pieņēma likumu, ar kuru Maskavas nams tika pārņemts valsts īpašumā, balstoties uz valsts drošības apsvērumiem. Saeima atzina, ka Maskavas nams, kopš tā dibināšanas, tika izmantots kā Krievijas Federācijas ārpolitikas instruments, kas apdraud Latvijas drošību un demokrātiskās vērtības. Likuma pieņemšana ir apliecinājums Latvijas apņēmībai aizsargāt savu suverenitāti un nepieļaut pret demokrātiskās valsts iekārtu vērstus pasākumus.

Ēkas vēsture

Maskavas nama projekta ierosinātāji bija Maskavas mērs Jurijs Lužkovs un Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs. 2001. gada 13. novembrī Maskavas valdība pieņēma lēmumu par kultūras centra izveidošanu Latvijas galvaspilsētā. 2002. gada sākumā sākās bijušā Dzelzceļnieku nama rekonstrukcija, kuru Maskava ieguva no VAS "Latvijas dzelzceļš" īpašuma maiņas rezultātā. Atklāšana notika 2004. gada 28. maijā Rīgas mēra Gundara Bojāra un Maskavas mēra Jurija Lužkova klātbūtnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Magnētiņu krāšana ar "Sakrāj Latviju" Tukuma TIC
Tukuma pusē magnētus var iegādāties Tukuma TIC un vīna darītavā "ABAVAS"! | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Tukuma puses pilis! Tukuma TIC
No 1. jūnija līdz 26. oktobrim visā Latvijā norisinās akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”, kurā piedalās arī Durbes pils un Tukuma Pils | Skatīt vairāk
Bānīša svētki Gulbenē un Stāmerienā Gulbenes novada TIC
Pirmajā septembra sestdienā, 7.septembrī, jau ierasti tiekamies Gulbenē un Stāmerienā, lai svinētu Bānīša svētkus! Bānītim šogad - jau 121! | Skatīt vairāk
Maizes svētki Otaņķos Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
10. augustā Otaņķu pagasta Rudes estrādē no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisināsies “Maizes svētki”, aicinot piedalīties meistarklasēs un citās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82679081sec.