Biznesa augstskolā Turība pasniedz Gada Balvu «Brīvība. Uzņēmība. Kompetence.»

2016. gada 21. aprīlī, jau otro gadu notika svinīgā apbalvošanas ceremonija – Biznesa augstskolas Turība Gada Balva "Brīvība. Uzņēmība. Kompetence.". Klātesošie viesi, pasniedzēji un augstskolas vadība godināja cilvēkus, kuri ar savu darbu ir tuvinājuši augstskolu mērķu sasniegšanai. Viesu vidū bija arī Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Atklājot svinīgo pasākumu, Biznesa augstskolas Turība rektors un valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis uzsvēra, cik grūti komisijai bijis no visa lielā absolventu pulka izvēlēties četrus apbalvojamos, jo katrā nozarē sastopami cienījami augstskolas absolventi, kuri veido veiksmīgu karjeru un sniedz ieguldījumu valsts attīstībā.

Vakara pirmajā daļā tika apbalvoti četri Goda absolventi:

-    GODA ABSOLVENTS Reģionu attīstībā - Guntis Rasims (Rēzeknes novada domes deputāts, Jaunatnes un kultūras projektu vadītājs);

-    GODA ABSOLVENTS Uzņēmējdarbības vadībā - Edgars Štelmahers (SIA "New Rosme" valdes priekšsēdētājs);

-    GODA ABSOLVENTS Latvijas uzņēmēju konkurētspējas attīstībā Lielbritānijā - Mārcis Liors Skadmanis (Latvijas - Lielbritānijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētājs);

-    GODA ABSOLVENTS Tūrisma nozarē - Tabita Šķerberga (Jelgavas novada pašvaldības, Tūrisma attīstības projektu vadītāja).

Saņemot apbalvojumu, absolventi neskopojās ar pateicības vārdiem, sakot paldies gan augstskolas vadībai, gan saviem kādreizējiem kursa biedriem un pasniedzējiem, gan vecākiem.

Goda nosaukumu piešķiršana mijās ar mūziķu priekšnesumiem, un vakara turpinājumā tika piešķirti apbalvojumi Goda doktors un Goda profesors. Goda doktora tituls šogad tika piešķirts pirmo reizi, un to saņēma Madrides kluba prezidente un bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Goda profesora titulu, kas arī tika piešķirts pirmo reizi, saņēma Biznesa augstskolas Turība profesors Guntis Zemītis. Pasniedzot apbalvojumu, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka profesors Guntis Zemītis spēj radīt interesi par zinātni un vēsturi gan jauniešos, gan vecākas paaudzes cilvēkos, kā arī spēj aizraut un pārsteigt ar savām zināšanām.

Goda nosaukums apliecina Biznesa augstskolas Turība atzinību personas nopelniem sabiedrības un augstskolas labā, tas nedod materiālas priekšrocības. Goda nosaukums tiek piešķirts uz mūžu. Goda nosaukumu sevišķi būtisku iemeslu dēļ var atsaukt ar Satversmes sapulces lēmumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 09.10.2024 Ciemos pie NeParastā barona Bumbiera  Madonas TIC
NeParastumi Ērgļu pusē- barona Bumbiera "Bumbiermuižā". Viņš pats šeit iegriežas reti, tādēļ viesiem ir iespēja nakšņot muzikālajā sveču | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.10.2024 - 10.10.2024 Andra Vītola gleznošanas meistarklase  Tukuma TIC
“Meistars un ota” - Tas būs kopīgs krāsu lidojums mākslinieka vadībā. | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.16725016sec.